Harten croissants

Gepost: 13 februari 2016 Laatst bewerkt: 29 juli 2024
Harten croissants

Ik weet dat ik de laatste tijd met enige regelmaat naar Pinterest verwijs, maar het is nu eenmaal één van mijn favoriete inspiratiebronnen. Stiekem klik ik vrijwel nooit door naar de websites achter die foto’s. Bij het zien van een baksel heb ik eigenlijk altijd wel al een idee van hoe ik dat zelf kan maken. Laatst zag ik dat iemand van cinnamon rolls uit blik broodjes in de vorm van een hart had gemaakt. Wat een tof idee! Ik besloot met een blik croissantdeeg aan de slag te gaan en jam te gebruiken als vulling. Past qua kleur wat beter bij de vorm van het hart die ik er ook van wilde maken. En niet te vergeten valentijn, daar passen deze harten croissants al helemaal goed bij!

BAKTIP: In Het Feestdagen Bakboek staan nog meer leuke recepten om jouw valentijn mee te verassen!

harten  croissants 2a

Wedden dat je hiermee indruk maakt als je morgen jouw Valentijn een ontbijt op bed brengt 😉

harten  croissants 3a

 

Hartjes croissants

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Harten croissants

Met een ontbijtje op bed met deze harten croissants maak jij zonder twijfel een goede indruk op jouw valentijn. En je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan, altijd fijn!
Porties: 6 croissants

Ingrediënten

  • blikje croissant deeg
  • 3-4 el jam (smaak naar keuze)

Instructies

  • Rol het deeg helemaal uit en smeer een dun laagje jam op het deeg. Doe dit niet te dik, anders kun je het straks niet goed oprollen.
  • Het deeg rol je vanaf beide zijden naar binnen toe, een beetje alsof je kaasvlinders maakt. Snij met een scherp (kartel)mes het deeg in 6 plakjes. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en knijp de onderkant samen tot een punt. Nu zien ze er al echt uit als een hart.
  • Bak de harten croissants in ongeveer 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Het was mijn bedoeling om een blikje voor 6 kleine croissants te gebruiken, maar ik las het etiket niet goed en kocht een blikje voor 24 kleine croissants. Werkte ook prima, de hoeveelheid deeg is namelijk hetzelfde.
Bewaren

Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Margot schreef:

    Pinterest blijft geweldig! En wat zijn ze cute geworden!

  2. Carla schreef:

    Leuk gedaan! Nooit beseft dat je van het croissantdeeg ook andere lekkernijen kunt maken!
    Happy Valentine ♥
    Xus,
    Car

  3. Nelly Rauws schreef:

    Vanochtend heb ik deze croussanthartjes gemaakt voor ons valentijns ontbijt ???
    Heb ze gevuld met Nutella en en een aantal met pure chocoladepasta
    Ze waren heerlijk
    Bedankt voor je idee
    Vanmiddag stroopwafelcupcakes gemaakt met een botercremetoef en een hartje er op, uitgestoken uit een stroopwafel ?
    Vanavond pizza in hartvorm
    Dus Valentijn is bij ons gevierd met lekker eten ???

  4. renee schreef:

    ahw, wat zijn ze lief, echt super super cute!

  5. Vera schreef:

    Hoi! Leuk zeg! Kun je croissant deeg gewoon bij de Albert Heijn, Coop, of Lidl kopen?
    Ik wil deze nl maken voor moederdag

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja, dat is bij elke supermarkt verkrijgbaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept