Sterren schuimpjes

6

sterren schuimpjes

Kan jij het nog? Een ster tekenen zonder de punt van je pen of potlood van het papier te halen? Dit keer gebruikte ik geen pen, maar pakte ik een spuitzak met meringue voor prachtige sterren schuimpjes. Deze schuimpjes zijn ook direct het laatste kerstbaksel van dit jaar waarmee ik de advent van 2014 afsluit. Wat is dat supersnel gegaan zeg! Ik zit alweer bomvol inspiratie dus jullie kunnen ook volgend jaar weer een toffe advent verwachten ;). Maar nu eerst: kerstschuimpjes maken!

sterren schuimpjes

sterren schuimpjes

Sterren schuimpjes

Zelf kerstschuimpjes maken is nog nooit zó eenvoudig geweest met deze sterren schuimpjes. Versier ze met sprinkles voor een extra feestelijk effect.
Porties: 45 schuimpjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Extra nodig

  • Witte en zilveren sprinkles
  • Gladde spuitmond (#12 van Wilton)
  • Spuitzak

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Vul de spuitzak met het schuim en spuit de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Voor wie het niet meer weet, oefen de ster eerst een paar keer met een pen op papier voordat je aan het echte werk begint. Spuit dan een bakplaat vol met sterren van schuim.
  • Strooi de sprinkles over de sterren schuimpjes voor een extra feestelijk resultaat.
  • Bak de schuimpjes in 1,5-2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

sterren schuimpjes

Welke kerstbaksels ga jij dit jaar maken met Kerst?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. patricia schreef:

    Goedemorgen laura.

    Allereerst bedankt voor al je lekkere recepten ik maak er gretig gebruik van.
    ook wil ik je fijne dagen toewensen.

    Ik wilde je ook even attenderen op een klein foutje in je uitleg…
    Het gaat om de volgende regel:

    Vul de spuitzak met het schuim en spuit de kerstbomen op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Je hebt het over kerstbomen i.p.v. sterren 😉
    Wilde het je toch even laten weten…
    Groetjes Patricia

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oeps, met de kerstbomen nog in gedachten schreef ik over de sterren. Bedankt, ik heb het gelijk even aangepast 😉
      Ook jij hele fijne feestdagen!

  2. Margot schreef:

    Wat zien ze er leuk uit! Goed idee!

  3. Trudy schreef:

    Prachtig, eenvoud siert.
    Fijne Feestdagen Laura!

  4. Carla schreef:

    Erg leuk en zo simpel!
    Ik heb van al je adventsrecepten genoten!
    Gezellige Kerstdagen Laura!

  5. ElsaR schreef:

    Super leuk Laura 🙂
    Ik wens jou ook een hele fijne jaarwisseling en alvast een gelukkig & gezond nieuwjaar!!

    Gr ElsaR

  6. Joke schreef:

    Schuimpjes, wat kun je daar toch een hoop leuke en verschillende dingen mee maken. Ik sta er elke keer weer van te kijken wat voor een moois je van schuim kunt maken. Deze ook weer, eenvoudig maar heel mooi!

    Liefs, Mam ♥

  7. Tinka schreef:

    Hoi Laura, ik was vandaag opzoek naar die sprinklers maar ik kan ze niet vinden die je mee kunt bakken, waar heb jij ze gekocht? 🙂 groetjes, Tinka

    1. Laura schreef:

      Overal en nergens. Veel bij taartdecoratiewinkels, maar bij de supermarkt, Xenos, HEMA, etc vind je tegenwoordig ook sprinkles.

      1. Tinka schreef:

        Ja ik heb sprinklers besteld bij de leukste taarten shop zou vandaag binnenkomen. Ik kreeg een mail terug dat ze van suiker zijn en bij een hoge temperatuur zouden smelten 🙁 nu is het op 100 graden. Zou ik ze langer kunnen bakken op bijv 80 graden? Alvast bedankt! ?

        1. Laura schreef:

          Ik weet niet om welke sprinkles het gaat, maar mijn ervaring is dat de meeste suiker sprinkles 100 graden prima aankunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *