Stroopwafel panna cotta
Een heerlijk toetje met Italiaanse én Nederlandse invloeden: de stroopwafel panna cotta. Makkelijk en lekker!
Porties: 4 personen
- 4 blaadjes gelatine
- 500 ml slagroom
- 2 tl vanille extract
- 50 gram fijne kristalsuiker
- karamelsaus (volgens recept)
- 1 zakje mini stroopwafels
Laat de blaadjes gelatine zo’n 5 minuten weken in een schaaltje koud water. In een pannetje breng je de slagroom aan de kook. Voeg de suiker en het vanilleextract toe en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan het slagroom mengsel. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
Verkruimel 2 mini stroopwafeltjes per glas over de bodem. Verdeel hierover het mengsel. Laat op het aanrecht staan tot het mengsel lauwwarm is, dek vervolgens af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Laat minimaal 3 uur staan.
Voor de topping maak je de karamelsaus volgens dit recept. Giet een laagje afgekoelde karamelsaus over elk glaasje en verkruimel hier overheen nog eens 1-2 mini stroopwafels.
- Bewaren: in de koelkast voor 3-4 dagen.