Sneeuwpop cupcakes

Gepost: 17 december 2014 Laatst bewerkt: 4 december 2023
Sneeuwpop cupcakes

Zin in een vrolijke how to voor Kerst die niet mega ingewikkeld is? Dan zit je vandaag goed hier op het blog. Op deze 17e dag van de advent (wat gaat dat snel!) leg ik uit hoe je zelf deze gezellige sneeuwpop cupcakes kunt maken. Ik weet zeker dat deze het goed doen deze feestdagen! Ik hield ze qua decoratie vrij basic, maar met de sjaal en hoed kun je natuurlijk uitpakken. Maak bijvoorbeeld een sjaal met streepjes en franjes en maak verschillende soorten hoeden met hulst op de band. Hoe je ze ook versierd, leuk zijn ze zeker!

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

Meer winterse cupcake recepten

sneeuwpop cupcakes 2a
sneeuwpop cupcakes 3a

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Sneeuwpop cupcakes

Met deze duidelijke how to is het eenvoudig om zelf sneeuwpop cupcakes te maken. Deze uitleg is voorzien van duidelijke stap voor stap foto's die je helpen.

Ingrediënten

 • Cupcakes (gebruik bijvoorbeeld dit recept)
 • Fondant: wit, zwart, oranje + kleuren naar keuze voor de sjaals
 • Zwarte parels
 • Eetbare stiften: zwart + bruin

Extra nodig

 • Ronde uitsteker (basis cupcake, hoed sneeuwman)
 • Chocopasta (wit)
 • Eventueel cocktailprikkers
 • Mesje
 • Rollertje

Instructies

 • Begin met het bekleden van de cupcakes. Smeer ze zo strak mogelijk af met bijvoorbeeld witte chocopasta en bekleed ze dan met een laagje witte fondant. Op Handige Baktips lees je nog wat handige tips en trucs om je cupcakes zo strak mogelijk te bekleden.
 • Druk twee zwarte parels in de cupcake als knopen en maak van witte fondant een hoofd. Je kunt deze vastplakken, maar je kunt ook een (halve) cocktailprikker gebruiken. Vermeld bij het serveren van de cupcake dan wel dat er een prikker in zit!
 • Maak een lange, smalle strook van een kleur fondant naar keuze. Vouw deze om de nek van de sneeuwpop.
 • Teken met een zwarte eetbare stift een gezichtje op het hoofd. Maak van oranje fondant een klein wortel neusje voor de sneeuwpop.
 • Voor de hoed maak je een zwart rolletje dat iets kleiner is dan het hoofd. Snij deze in dikke plakjes, dit is de bovenkant van de hoed. Voor de onderkant rol je zwart fondant uit dat je uitsteekt met een kleine ronde uitsteker. Plak de delen op elkaar en plak deze op het hoofd van de sneeuwpop. Je kunt de hoed eventueel ook met een (halve) cocktailprikker vastzetten.
 • Maak van een rolletje gekleurd fondant een bandje om de hoed en teken met een bruine eetbare stift de armen van de sneeuwpop.
Bewaren

Bewaar de cupcakes in een trommel maar niet in de koelkast, dan blijven ze zeker een week goed.

sneeuwpop cupcakes 4a

Wat een gezelligerds deze sneeuwpop cupcakes, ik had erg veel plezier bij het maken ervan. Als je er veel gaat maken kun je ze al goed voorbereiden door alle hoofdjes en hoedjes te maken. Dat scheelt een hoop werk in de drukke kerstplanningen!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Wauw, deze zijn zo indrukwekkend!! Echt leuk om in de vakantie wat tijd aan te spenderen!

 2. Margot schreef:

  Wat zijn ze leuk! Knap hoor, hoe je die cupcakes elke keer zo mooi decoreert!

 3. Joke schreef:

  Prachtig gemaakt deze leuke cupcakes en het mag wel eens gezegd worden: Wat werk jij toch netjes als je cupcakes decoreerd!
  Zo mooi afgewerkt alles, een lust voor het oog!

  Liefs, mam ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept