Kerstboom plaattaart

7

Kerstboom plaattaart

Wauw, dag nummer 10 alweer van de advent. Wat gaat het ongelooflijk snel zeg! Na 9 zoete Kerst baksels vond ik dat het tijd werd voor een hartige lekkernij. Dat werd een gedecoreerde kerstboom plaattaart. Ik vind hem stiekem heel tof geworden! Leuk als onderdeel van de borrel, of gewoon als lunch zoals ik deed. Erg leuk ook om met de kinderen te doen, weer eens wat anders dan de boom in de huiskamer versieren 😉 . Ook leuk: maak van kleine plakjes bladerdeeg mini kerstbomen en laat ieder kind zijn eigen kerstboom versieren. Leuke activiteit op partijtjes!

Kerstboom plaattaart

Kerstboom plaattaart

Kerstboom plaattaart

Kerstboom plaattaart

Deze kerstboom plaattaart is niet alleen heel erg leuk om te maken, maar ook nog eens heel erg lekker! Met kinderen ook erg leuk om de kerst pizza te maken!
Porties: 1 kerstboom plaattaart

Ingrediënten

  • rol bladerdeeg
  • groene pesto
  • gele + rode paprika
  • cherry tomaatjes
  • plakjes chorizo
  • geraspte kaas
  • geklutst eitje

Instructies

  • Ik leg je nu uit hoe ik de kerstboom plaattaart maakte met de ingrediënten die ik gebruikte. Maar je kunt natuurlijk gewoon doen wat jij lekker vindt! Gebruik ook een groene paprika, olijfjes als versiering, tomatensaus in plaats van pesto. Maak hem zoals jij het lekker vindt!
  • Begin met het uitsnijden van een kerstboom. Het stuk dat je van de onderkant van de boom overhoudt snij je in stroken van ongeveer een halve centimeter. Gooi de rest niet weg, daar kun je altijd nog een paar mini taartjes van maken.
  • Smeer de randen van de kerstboom in met ei, leg hier de strookjes bladerdeeg op. Prik in de kerstboom zelf hier en daar wat gaatjes met een vork.
  • Gebruik groene pesto als basis. Snij de paprika in reepjes, de chorizo worst in plakjes en halveer de cherry tomaatjes.
  • Decoreer je boom naar wens! Ik gebruikte reepjes paprika als slingers en de chorizo en tomaatjes toverde ik om tot kerstballen.
  • Strooi wat geraspte kaas over de plaatpizza als eetbare en hartige versie van sneeuw 😉 . Smeer de randjes in met het geklutste ei.
  • Bak de kerstboom in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren. In de vriezer tot 2 maanden.

Kerstboom plaattaart

Ziet hij er niet hartstikke gezellig uit?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Emily van Kampen schreef:

    Echt een heel leuk idee! En nog best makkelijk te maken ook. Dit gaan ze bij mij sowieso lekker vinden.

  2. Margot schreef:

    Hij ziet er zeker gezellig uit! Leuk idee!

  3. Chris schreef:

    Wat een ontzettend leuk idee om zoiets in de vorm van een Kerstboom te maken! Het ziet er heerlijk uit.

  4. Marita schreef:

    Wat een leuk idee! Misschien nog extra bladerdeeg sterren van je moeder erop! 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha ja dat was ik eerst ook van plan, maar er was geen ruimte meer 😉 Misschien als piek! 😀

  5. Tamara M schreef:

    Oh dit lijkt me super leuk om met m’n vriend te maken op kerstavond!

  6. manon schreef:

    Wat een leuk en makkelijk idee

  7. trudi schreef:

    kan ik deze kerstboom plaattaart ook zonder kaas maken? Wat adviseer je dan als vervanging?
    Hij ziet er zo mooi uit, maar het moet echt zonder kaas / roomkaas.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou het gewoon weglaten, ik weet niet zo snel een vervanger die qua effect lijkt op kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *