Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Snelle chocolade fudge

Laura Kieftdoor Laura Kieft
01 december 2015
in Feestdagen, Kerst, Truffels & Bonbons, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

snelle chocolade fudge 1a

Jawel, 1 december! Dat betekent dat de advent op Laura’s Bakery van start gaat! Vanaf vandaag vind je tot en met 24 december élke dag een kerstrecept of how to op Laura’s Bakery. Vooral zoete recepten, maar er zitten ook een paar hartige tussen. We beginnen met een zoet recept, een snelle chocolade fudge!

Mijn inspiratie voor dit fudge recept komt uit Amerika. Ik heb al vaker gezegd dat hier veel inspiratie vandaan haal en wat ik altijd erg leuk vind, zijn de recepten waar je bijna geen ingrediënten voor nodig hebt. Altijd weer leuk om te zien hoe een lekker baksel ontstaat door slechts 2 of 3 ingrediënten samen te voegen. Wat je ook steeds meer ziet, is dat de magnetron wordt gebruikt voor deze recepten. Deze chocolade fudge is daar een voorbeeld van. Slechts 3 ingrediënten zijn er nodig voor deze fudge, maar eigenlijk heb je er aan 2 al genoeg. Ik was wel nieuwsgierig of dit zou lukken en hoe dat resultaat zou smaken.

snelle chocolade fudge 2a

Recept afdrukken

Snelle chocolade fudge

Voor deze snelle chocolade fudge heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Lekker makkelijk en natuurlijk ook heerlijk van smaak!
Porties: 40 tot 45 blokjes fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram pure chocola
  • 1 tl vanille extract
  • Ter decoratie: Kerst M&M’s

Instructies

  • Vet een schaal of bakblik licht in en bekleed deze met bakpapier. Hier giet je straks de fudge in. Ik gebruikte een schaaltje van ongeveer 20×12 centimeter voor een half recept.
  • Doe de chocolade en gecondenseerde melk in een schaal. Neem een schaal die in de magnetron kan en voldoende ruimte biedt aan de chocolade en gecondenseerde melk.
  • Smelt de ingrediënten in de magnetron, doe dit in intervallen van ongeveer 20 seconden en roer steeds even door. Ga zo door tot de chocolade helemaal is gesmolten. Voeg dan de vanille-extract toe en roer door het mengsel. Giet de fudge in de met bakpapier beklede schaal.
  • Strooi gelijk de Kerst M&M’s over de fudge en druk zachtjes aan. Laat de fudge nu helemaal afkoelen en uitharden. Je kunt de schaal eventueel een uurtje in de koelkast zetten om het proces te versnellen.
  • Wanneer de fudge is uitgehard kun je hem met een mes in blokjes snijden. Het resultaat is echt heerlijk romig, precies zoals een fudge moet zijn. Het schaaltje was hier echt binnen no-time op!
Tips

Je kunt dit recept ook gemakkelijk halveren als je de hoeveelheid fudge te groot vindt. Ik koos voor een chocola met een zo hoog mogelijk cacao percentage, na verwerking proef je niks meer van de bittere smaak terug. Je kunt ook melk chocolade (of witte!) gebruiken, maar hou er rekening mee dat de chocoladesmaak afzwakt na verwerking.

Bewaren

Bewaar de fudge in een afgesloten bakje buiten de koelkast. Zo blijft het zeker een week goed.

snelle chocolade fudge 3a

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes: november 2015
Appelgebakjes met cranberries en noten

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 50

  1. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Zo feestelijk! Dit lijkt me leuk om iemand cadeau te doen!

    Beantwoorden
  2. Petra says:
    5 jaar geleden

    Deze ga ik eens proberen, wat eenvoudig ook! Vraagje: waarom vet je de vorm in terwijl je ook bakpapier gebruikt, dat is toch dubbelop? Of zie ik dat verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het licht invetten van de vorm is meer bedoeld om het papier een beetje vast te laten plakken. Zo schuift het niet alle kanten op als je de fudge gelijkmatig verdeeld (en ook voor de hoekjes die je niet bekleedt krijgt)

      Beantwoorden
      • Petra says:
        5 jaar geleden

        Aha, ik snap hem, bedankt!

        Beantwoorden
  3. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Zo maak ik mijn chocolade fudge ook! Ik haal ook veel inspiratie uit de Amerikaanse recepten 😉

    Beantwoorden
  4. Margot says:
    5 jaar geleden

    Dit ziet er verslavend lekker uit!

    Beantwoorden
  5. Roëlla says:
    5 jaar geleden

    Deze fudge maak ik ook al enkele jaren en is altijd zeer gewild als kadootje. Leuk verpakt met een strik erom en je maakt er vele mensen blij mee!

    Beantwoorden
  6. sylvia says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb geen magnetron. Kan ik dit recept dan toch maken? Lijkt me namelijk super lekker!

    Groetjes,
    Sylvia

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je zou kunnen proberen het in een pannetje te smelten.

      Beantwoorden
      • Saskia says:
        4 jaar geleden

        In het recept van je kruidnoten fudge staat juist dat je het in een pannetje moet doen! Bijna het zelfde recept.

        Waarom kies je nu voor de magnetron? Mij lijkt in een pannetje makkelijker. Chocolade in de magnetron mislukt bij mij vaak. In een pannetje heb je net wat meer controle.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          De fudge maakte ik eerder dan de kruidnoten fudge. Bij gebrek aan een magnetron gebruik ik nu een pannetje, maar beide manieren kan prima. Als je het in de magnetron verwarmt met intervallen gaat dat helemaal prima.

          Beantwoorden
    • Amber says:
      5 jaar geleden

      Ik heb het ook met een pannetje op t vuur gedaan. Eerst de gecondenseerde melk verwarmen, dan de chocolade erbij door. Als t gesmolten is, haal je het van het vuur en giet je het in de vorm 🙂 werkt perfect!

      Beantwoorden
      • sylvia says:
        5 jaar geleden

        Bedankt!

        Beantwoorden
  7. Roos says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk dat er weer een hele reeks adventsrecepten aankomt! Ik kijk stiekem ook al uit naar een groots dessert om mee uit te pakken op kerstavond, na het kerstdiner! Komt dat er ook aan, Laura? 😉

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja daar komt wel wat leuks voor 😉 Kan vast vertellen dat hij hier erg in de smaak viel 😀

      Beantwoorden
  8. yesicca says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er heerlijk uit! Echt iets voor mijn familie. En ook nog zo eenvoudig te maken. Zal ik zeker een keer maken. Kijk naar de andere recepten uit Laura!

    Beantwoorden
  9. Ilse says:
    5 jaar geleden

    Oh, dit ziet er echt heel lekker uit! Ik ben benieuwd naar de rest van je recepten!

    Beantwoorden
  10. Natasja says:
    5 jaar geleden

    Zoo deze net gemaakt!! Staat nu af te koelen .Ben erg benieuwd hoe het smaakt!!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk, hopelijk ben je er net zo dol op als ik 😉

      Beantwoorden
      • Natasja says:
        5 jaar geleden

        Jaa hij is heerlijk!! Zeker iets wat ik vaker ga maken!

        Beantwoorden
  11. Rachel Kromdijk says:
    5 jaar geleden

    oh ziet er super smakelijk uit!

    Beantwoorden
  12. Melissa says:
    5 jaar geleden

    Love it! Ik heb dit net gemaakt en staat nu af te koelen, super makkelijk te maken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk dat je er gelijk mee aan de slag bent gegaan!

      Beantwoorden
  13. Lianne says:
    5 jaar geleden

    Leuk de kerst receptenreeks die er weer aankomt! Dit is een leuk idee ook voor een cadeautje denk ik!
    Meestal zeg ik niet zoveel op je blog, maar dat ga ik veranderen! Hij is te leuk! 🙂

    Beantwoorden
  14. happybudgetcooking says:
    5 jaar geleden

    Zoals altijd ziet er weer heerlijk uit!

    Beantwoorden
  15. Eline says:
    5 jaar geleden

    Waah dit ziet er echt zo lekker uit! Super leuk om iemand cadeau te doen of om op tafel te zetten met vrienden. Dit ga ik echt onthouden!

    Beantwoorden
  16. Yummie in my Tummy says:
    5 jaar geleden

    Leuke en inspirerende recepten heb je altijd! Heb onlangs zelf ook fudge gemaakt met mini M&M’s

    Beantwoorden
  17. Juudith says:
    5 jaar geleden

    oee dit zit er goed uit en niet zo moeilijk om te maken! ik hou er van! ik ga het proberen!

    Beantwoorden
  18. Emma says:
    5 jaar geleden

    Leuk met die kleurtjes! Lijkt me verrukkelijk!

    Beantwoorden
  19. Annemie Saelens says:
    5 jaar geleden

    Hallo, de gecondenseerde melk die je gebruikt voor de fudge is dat dikke gesuikerde melk,

    Leuke site, lekkere gerechtjes…

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja dat klopt 🙂

      Beantwoorden
  20. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Wat een leuk idee!

    Beantwoorden
  21. freesoul says:
    5 jaar geleden

    werkt dit ook met melkchocolade ???

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  22. Renate says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ziet er echt heel erg lekker uit! Vraagje: is de smaak erg puur of kan je beter melkchocolade gebruiken als je niet van te pure chocolade houdt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De smaak lijkt helemaal niet meer op pure chocola, ik zou dus gewoon pure choco gebruiken 🙂

      Beantwoorden
  23. Annemie says:
    5 jaar geleden

    Gisteren gemaakt,superlekker en geen werk. 😉

    Beantwoorden
  24. Caren says:
    5 jaar geleden

    Oeeh dit ziet er goed uit! Ga ik zeker proberen! Zou je bijvoorbeeld ook mini-marsmallows of nootjes op de fudge kunnen doen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Natuurlijk! Alles wat je lekker vindt kun je erop doen 🙂

      Beantwoorden
  25. Paulien says:
    5 jaar geleden

    Dit ziet er super lekker uit!! Laura, welke vanille extract gebruik jij?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      altijd een ander merk, maar meestal afkomstig van madagascar. Daar komt de beste vanille vandaan. Je koopt het bij bijvoorbeeld kookwinkels.

      Beantwoorden
      • Paulien says:
        5 jaar geleden

        Thanks!

        Beantwoorden
  26. Curly Creative says:
    5 jaar geleden

    I LOVE FUDGE ik maakte net een versie met pistachenootjes, cranberries en bastognekoeken mmmmm

    Xx

    Beantwoorden
  27. Leonie says:
    4 jaar geleden

    Heb hem nu in de koelkast staan met een laagje witte chocolade er boven op. Nu nog even wachten om hem te kunnen proeven.

    Beantwoorden
  28. Adeline says:
    4 jaar geleden

    Zalig! En met een topping erop nog lekkerder.. vorige keer stukjes biscotti (van die harde amandelkoekjes), nu hele maltezers van de Jumbo.
    Samen met bv stukjes zoute karamelfudge in folie met lint en handgeschreven labeltje wat erin zit topkadootje om weg te geven

    Beantwoorden
  29. Sabine says:
    3 jaar geleden

    Kun je deze fudge ook gebruiken als vulling voor een taart?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee daar is dit recept niet voor geschikt.

      Beantwoorden
  30. Wieke says:
    2 jaar geleden

    Super makkelijk en super super lekker!
    Ga ik zeker vaker maken, ook leuk als cadeautje!
    Ook voor de minder goede bakkers heel makkelijk!

    Beantwoorden
  31. Milou says:
    2 jaar geleden

    Hallo,
    Kan je de fudge ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Appelgebakjes met cranberries en noten

Appelgebakjes met cranberries en noten

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan