Het is Lente!!

Gepost: 25 april 2010 Laatst bewerkt: 6 februari 2023
2

De lente is al weer even begonnen en met dit weer krijg ik al helemaal zin in de zomer. Maar om nog niet op de zaken vooruit te lopen (blijft toch Nederland hè met het weer?) eerst wat creaties waarbij het helemaal goed moet komen met het lente gevoel! Dan komt daarna de zomer wel.

Deze boltaartjes zijn kleiner dan ze er uit zien, ze zijn ongeveer 12 centimeter in doorsnede. Het biscuit is gebakken in de Blanda schaaltjes van IKEA. Ze zijn simpel gevuld, de één met chocopasta en de ander met jam (ik wilde vooral mijn nieuwe spulletjes uitproberen die ik die dag binnenkreeg). Met mijn nieuwe spullen had ik al heel snel een leuk en vrolijk resultaat.

Deze cupcakes waren voor mijn eerste bestelling. Een collega van mijn moeder was jarig en wilde graag cupcakes trakteren, 50 stuks in totaal. Ik heb 4 soorten gemaakt, van elk 15 stuks. Voor de oplettende mensen, ja dit komt dus neer op 60 cupcakes. Ik had er nog een paar extra gemaakt voor de nieuwsgierige mensen op school die graag wilden proeven wat ik nu allemaal maak. De traktatie viel erg in de smaak, iedereen vond het erg mooi en lekker!

Geen pasen zonder kuikens natuurlijk, vandaar deze lieve paaskuikens met als basis een chocolade ei. Dit idee kwam uit de Mjam Taart,een tijdschrift over taartdecoratie. Het hoofdje en de vleugels zijn van marsepein gemaakt en de overige decoraties zijn van fondant. De kuikens op de rechterfoto stonden bij het paasontbijt mooi ingepakt in een zakje bij iedereen op het bord.

Ik hoop dat iedereen nu een heerlijk lente gevoel heeft gekregen! Al je de foto’s trouwens nog iets groter wilt zien, dan moet je even op het plaatje klikken.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Anneke schreef:

    Ooh wat een leuke keukentjes 🙂 Bedankt voor het idee! En die boltaartjes zien er ook weer super uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *