Dessert: kwark met lemon curd en schuimpjes

Gepost: 17 juni 2014 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
50

dessert kwark-lemon curd-schuim 1a

Een recept kan ik dit haast niet noemen, maar het idee wil ik wel graag met jullie delen. Na een dag bakken in de keuken had ik van een aantal dingen nog wat over. Nog niet alle lemon curd was gebruikt, ik had nog wat schuimpjes liggen en er stond ook nog kwark in de koelkast. Ik bedacht mij dat dit een heerlijke combinatie moest zijn dus ik probeerde eens het een en ander uit. Ideale manier om restjes op te maken als je het mij vraagt. Dat probeersel van mij pakte goed uit en resulteerde in dit heerlijke frisse toetje van kwark met lemon curd en schuimpjes!

dessert kwark-lemon curd-schuim 2a

Benodigdheden

Maak op voorhand de lemon curd en schuimpjes volgens recept.

Verbrokkel als eerst de schuimpjes. Bouw het dessert in laagjes op, begin met kwark, gevolgd door lemon curd en schuimpjes. Ga zo door tot het glaasje bijna vol is en eindig met wat extra meringue.

Ook niet geheel onbelangrijk; zet dit toetje pas vlak voor het serveren in elkaar. Anders smelten de schuimpjes weg door het vocht in de kwark en lemon curd waardoor het lang niet zo lekker meer is.

Heb jij ook wel eens van die ‘recepten’ die ontstaan uit restjes en vervolgens ook nog eens ontzettend lekker blijken te zijn?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. MySimplySpecial schreef:

  Goed idee die schuimpjes erdoor heen!

 2. haha, bedankt voor het delen van je restjes. Zo ontstaan er soms heerlijke gerechtjes of toetjes.

  Ik had eens een American Pancake over met klein beetje roomijs. Hoefde alleen wat chocolade te smelten en klaar 😉

  1. Laura's Bakery schreef:

   Goed idee! Ik heb nog een pancake liggen in de koelkast en volgens mij is er ook nog ijs (chocola heb ik natuurlijk altijd in huis 😉 ). Jij ook bedankt voor je idee, ik heb vast een lekker toetje 😀

 3. Marja schreef:

  Hmmm…ik ben gek op lemoncurd, dus dit idee van jou is zo gemaakt! Ik moet alleen een paar schuimpjes bakken. Maar dat geeft niet. Het is een “gouden” idee van je, zo’n heerlijk dessert! Daar laat ik zeker een beetje ruimte voor! Bedankt voor je superidee!
  Liefs, Marja. 😉 :-D.^_^

 4. Greet De Smet schreef:

  Hallo Laura,

  Hier ben ik nog eens uit België, ben 1 van je eerste volgers denk ik, je zat nog op school en werkte ook en was volop bezig met bakken. Wel meid, ik ben echt trots op je, dat je nu al zover staat, kijk eens aan wat een prachtig blog dat je hebt, zo mooie en netjes gemaakt, de recepten telkens met je foto’s, echt prachtig! Heel leuk dat eens te lezen over Haarlem, ik ken Haarlem totaal niet, dus voor mij zeker de moeite waard. Een tijdje geleden heb ik weer eens Lemon Curd gemaakt, is dat lekker, had dat nog nooit zelf gemaakt, en in een potje uit de winkel lust ik die niet, ook de kleur is zo mooi, kijk maar naar die schuimpjes met die lemon card in het midden echt prachtig gedaan, ook dat kwarkdessert spreekt me heel erg aan, simpel en lekker!
  Je hebt echt een prachtige site, en ik bezoek dikwijls je receptensite waaruit ik al dikwijls dingen hebt gemaakt! Ondertussen zijn alweer heel wat prachtige bakboeken uitgekomen, ongelofelijke mooie! Heb hier een ganse doos staan, toen ik mijn kantoor veranderd heb in mijn bakkeukentje, heb ik in de bovenste glazen kastjes in het midden mijn mooiste en degene die ik liefst gebruik, boeken gezet. Heb toen gezien dat ik er heel dubbel had sommige zaten nog in plastiek, de prijs staat er nog op. Ik had ze al op 2de hands gezet, maar was dan zo ziek dat ik amper er naar gekeken heb. Moest je geïnteresseerd zijn ik wil ze gerust eens vermelden, mss zijn er nog liefhebbers onder jouw volgers, die mss geïnteresseerd zijn! Ik heb in de loop der jaren veel boeken gekregen van mijn vier dochters en vrienden en familie voor mijn verjaardag, en met kerstmis en moederdag enz…. sommige had ik dan al, maar durfde dit dan niet te zeggen! Vandaar dat ik met zoveel dubbele nieuwe zit. Je laat maar iets horen indien je het wilt! Met dank voor de leuke informatie en de steeds weer mooie recepten die je plaatst! Liefs Greet.

 5. Alicia schreef:

  heei
  ik ga hier een soort triffle van maken
  welke koek vindt jij het lekkerst erbij nog voorkeuren

  1. Laura's Bakery schreef:

   in een trifle is cake ook heel erg lekker, maar deze versie vind ik de schuimpjes juist erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *