Het is alweer een half jaar geleden dat ik in de keuken stond voor mijn zoektocht naar de perfecte dikke chocolate chip koek. Toen ik dat basisrecept na meerdere testen eenmaal had uitgewerkt, ging ik de keuken in voor smaakvariaties door de koeken te vullen. Daaruit kwamen onder andere deze Nutella chocolate chip koeken. Chocolate chip koeken zijn sowieso al lekker zacht en smeuïg van binnen, maar deze chocoladevulling maakt dat nog net even beter. Ik deel het recept met je zodat je thuis ook aan de slag kunt met deze Nutella koeken.



Echt super lekker!! Ik houd van Nutella! Wat is je lievelingsdier en lievelingskleur?? Xxx Maartje!!😘😍🥰 groetjes Maartje
Mijn lievelingsdier is Lottie natuurlijk! En qua kleuren heb ik zoveel favorieten, ik hou van kleur 🙂
Gisteren gemaakt. Super lekker en goed gelukt. Heb de hoeveelheid maar gelijk verdubbeld…..van het weekend nog zo’n portie de oven in😋
Lekker koekje. Ga ze zkr nog eens bakken 🙂
Zou ik deze koekjes kunnen maken met pure pasta of een vegan hazelnootpasta?
Ja hoor, dat moet wel kunnen 🙂
Zou je ook witte chocolade chunks kunnen gebruiken
en lemoncurd binnenin kunnen doen?
Heerlijke koekjes! En zo gemakkelijk te maken. Hier wordt het recept zeker bewaard 😊.
Super lekkere koeken! 🙂 Ik heb geprobeerd met blauwe en roze vulling ze te maken, door chocolade drops te smelten (au bain marie) en dan in de koekjes te doen, maar ik kreeg amper wat vulling te zien tijdens het opeten (was droog en bijna niets van over), en het was ook lastig om het goed erin te krijgen (lees, gesmeer), zonder dat je aan de buitenkant zag dat er roze of blauw in zat, het deeg scheurde, werd allemaal te warm en plakkerig.. Ik wilde graag roze en blauw erin doen, vanwege een baby bekendmaking! Zou ik dan beter de drops er zo in kunnen leggen, zonder ze te laten smelten (au bain marie)? Ik wil ze namelijk graag nog een keer maken om bekend te maken of het een jongetje of meisje wordt!
Dat zou je kunnen proberen, maar denk wel dat het wat lastig is om het niet al te zien met deze koeken.
Ik heb deze net voor de tweede keer gemaakt. De eerste keer met cote d’or chocopasta ipv Nutella en nu heb ik er enkele gevuld met de Dumle caramel-chocoladesnoepjes van Ikea. Beiden goed gelukt! Wellicht probeer ik het volgende keer eens met marshmellows 🙁
Ik ben ook benieuwd of lemoncurd erin ook zou werken. Met witte chocoladedruppels lukt het in ieder geval ook goed, alleen proef je die minder goed als je het met nutella combineert. Heeft iemand het misschien al met lemon curd vulling geprobeerd inmiddels?
Hoi Laura,
Super recept! Vandaag gebakken in de airfryer :). Nu vroeg ik mij af: als je geen bakingsoda wilt gebruiken(ivm de smaak): wat kan je dan als alternatief gebruiken?
Dan kun je bakpoeder gebruiken, werkt wel niet iets anders, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/combineren-baking-soda-en-bakpoeder/