Monster ogen koekjes

Gepost: 30 oktober 2014 Laatst bewerkt: 22 september 2023
9

monster ogen koekjes 1a

Begin deze maand heb ik voor het eerst sinds tijden weer eens koekjes gedecoreerd met Royal icing. Stom dat ik dit niet vaker doe, want ik vind het ontzettend leuk! Van tevoren had ik al precies bedacht welke koekjes ik wilde maken, maar deze monster ogen koekjes stonden niet op dat lijstje. Ik had nog wat icing en koekjes over en ik vind het dan altijd leuk om gewoon iets uit te proberen. Soms probeer ik een techniek uit om later weer eens te gebruiken en een andere keer verzin ik gewoon ter plekke een nieuw koekje. Meestal vind ik ze dan niet leuk genoeg om op het blog te plaatsen, maar bij deze koekjes was dat anders! Al die ogen bij elkaar zagen er eigenlijk toch wel heel erg leuk uit 😀 . Omdat deze koekjes per toeval zijn ontstaan heb ik helaas geen stap-voor-stap foto’s gemaakt. Ze zijn gelukkig niet ingewikkeld dus ik leg gewoon duidelijk uit hoe je te werk gaat, dan gaat het jou ook zeker lukken!

BAKTIP: Om het koekjesdeeg rond uit te steken is deze 12-delige set uitsteekringen is onmisbaar in mijn keuken. Een andere optie is om een glas als uitsteker te gebruiken.

 

monster ogen koekjes 2a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Monster ogen koekjes

Maak voor Halloween griezelige monster ogen koekjes. Ze zijn niet moeilijk te maken, met deze duidelijke uitleg kan iedereen deze Halloween koekjes maken.
Porties: 8 koekjes

Ingrediënten

 • 8 suikerkoekjes van ongeveer 4cm en 7cm doorsnede (recept)
 • Royal icing (recept)
 • 4 x spuitmondje #3 (Wilton, #2 kan ook)
 • 4 x spuitzakken + adapters

Deze kleuren icing heb je nodig

 • wit
 • paars = Americolor electric purple
 • oranje = Sugarflair orange
 • zwart = Americolor black

Instructies

 • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
 • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
 • Begin bij alle kleine koekjes met een paarse basis en laat dit oppervlak in een paar uur goed drogen. Bij de grote koekjes begin je ook met een paarse basis. Je kunt ervoor kiezen om deze ook te laten drogen, of er al één of 2 paar ogen in te maken. Omdat de icing nog nat is zullen die oogjes weg zakken in de icing zodat je een glad oppervlak hebt. De ogen die je pas maakt na het drogen van de icing komen op het koekje te liggen, die combinatie geeft een leuk effect.
 • Voor de ogen maak je met oranje icing het begin van het oog, direct gevolgd door de zwarte en witte icing. Zo krijg je mooie gladde oogjes. De grote ogen mag je best wat dikker maken voor een extra leuk effect, plaats ze niet té dicht naast elkaar omdat ze altijd nog wel een klein beetje uitlopen.
 • Door de ogen van elk koekje anders te maken geef je ze allemaal hun eigen expressie, veel leuker natuurlijk dan wanneer ze allemaal exact hetzelfde zijn. Je mag er best een paar gekke koekjes tussen hebben toch?
 • Laat de koekjes minimaal een nacht uitharden.
 • Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Tips

Ik werkte met de kleuren paars en oranje omdat ik deze kleuren nog over had van de spinnenweb koekjes, maar je kunt natuurlijk ook prima met andere kleuren aan de slag gaan. Gifgroene ogen doen het zeker weten ook goed op een Halloween feestje!
Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Margot schreef:

  Wat zijn ze leuk!

 2. Denise schreef:

  Super leuk Laura! Mijn zoon van 11 vond ze “lol” en “supercool”.
  Ik heb wel vaker die wiltonspuitmondjes voorbij zien komen maar kom er niet uit met het kopen. Waar kan ik het kopen en wat heb ik allemaal nodig? Alvast bedankt,

  Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *