De silhouet koekjes van Peggy Porschen in het boek ‘Cake chic’ trokken gelijk mijn aandacht. Dit moest en zou ik ook een keer maken! Wel op mijn eigen manier natuurlijk. Ook al komt het idee uit een boek, ik geef er graag mijn eigen draai aan. Hier heb ik dat gedaan door een uitsteker met geschulpt randje te gebruiken en het stippenrandje te maken.
In totaal heb ik vier verschillende silhouetten gemaakt, die van een jong en een wat ouder stel. Deze silhouetten maak je niet direct op het koekje maar met behulp van een transfer, als ik dit nog eens gebruik zal ik er een how to van maken. Het komt er in ieder geval op neer dat je het te maken figuurtje uit print en in een plastic mapje doet. Dan volg je de randjes en vul je het op, goed laten drogen en voorzichtig los maken. Je hebt dan losse transfers die je met een klein beetje icing op het koekje kan bevestigen.
Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
De kleuren die ik heb gebruikt zijn Avocado, Soft Pink en Chocolate Brown (allemaal Americolor). Achteraf vond ik de soft pink te knallend en heb ik het met witte kleurstof lichter gemaakt (bright white, Americolor), misschien dat de kleur Mauve beter was geweest voor een lichtere kleur.
Super GEWELDIG, Laura! Ik ben dol op silhouet-prenten.Dit is zonde om op te eten-mooie zondag nog-xxx-Sil.
Ze zijn weer prachtig. Fijne zondag nog!
Erg mooi. Ik ben vooral onder de indruk van de perfect even grote, op gelijke afstand geplaatste stipjes.
inderdaad erg mooi, ik begrijp helemaal niets van hoe je de silhouetten maakt (niet bekend met de methodes). maar het resultaat is super!
Bedankt 🙂
@ cakeje van eigen deeg, ik snap dat het nogal vewarrend klinkt. Als ik het nog eens doe zal ik er een how to van maken!
Ze zien er schitterend uit. Ik ben erg benieuwd naar de uitleg.