Kipnuggets met ovenfriet

Kipnuggets met ovenfriet
26

Wie mij volgt op Instagram heeft dit recept laatst al even snel voorbij zien komen. Ik vertelde namelijk dat ik van HelloFresh een recept uit mijn box mocht delen, maar dat ik niet kon kiezen. Jullie stemden massaal op jullie favoriete recept waarbij de kipnuggets met ovenfriet als winnaar uit de bus kwamen. Daarvan deel ik vandaag dus het recept met jullie! Ik kan jullie vast vertellen, het resultaat is fantastisch lekker. Lees vooral verder voor het recept dus, maar er is meer: ik mag namelijk ook een mooie kortingscode met jullie delen!

Mijn ervaring met HelloFresh

Zo’n 1,5 jaar geleden had ik thuis wekelijks een HelloFresh box. Ik was razend druk met het maken van een boek en het avondeten schoot er steeds vaker bij in. Ik at wel natuurlijk, maar het waren elke week dezelfde dingen, greep vaak genoeg toch naar iets makkelijks en ongezonds of at uiteindelijk de gemaakte borrelhapjes voor het boek op als avondeten. Dat moest anders, dus ik volgde het voorbeeld van mijn zusje en nam een abonnement op HelloFresh. Wat een uitvinding, er was al voor mij nagedacht en ik had precies de juiste hoeveelheid ingrediënten in huis.

Momenteel werk ik ook weer aan een boek en begon hetzelfde riedeltje wat betreft het avondeten. Je zult dus begrijpen dat ik weer erg blij ben met de maaltijden van -en samenwerking met- HelloFresh. Je hoeft alleen maar zelf te kiezen welke maaltijden je wilt ontvangen en dan staat de bezorger vanzelf voor je deur. De komende maanden gaan jullie nog vaker HelloFresh recepten voorbij zien komen en ik zal jullie er ook nog uitgebreider over vertellen. Voor nu heb ik wel vast een mooie kortingscode voor jullie én deel ik uiteraard een heerlijk recept.

HelloFresh kortingscode

Bestel jouw box via deze link en gebruik de code LAURA2X20 voor €20,- korting op jouw eerste twee boxen + gratis verzending (alleen geldig voor nieuwe klanten).

Kipnuggets met ovenfriet

Maak helemaal zelf je kipnuggets en ovenfriet. Hartstikke makkelijk en vooral heel erg lekker.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 500 gram half kruimige aardappelen
 • 100 gram zure room
 • 2 tl paprikapoeder
 • 2 tl mosterd
 • 200 gram kipfilethaasjes
 • 2 tomaten
 • 5 gram verse bieslook
 • 2/3 komkommer
 • 2 tl witte balsamicoazijn
 • 50 gram panko paneermeel
 • Sweet chili saus voor serveren

Extra nodig:

 • 150 ml zonnebloemolie
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 240 graden (boven- en onderwarmte). Was de aardappelen goed en snijd er frietjes van 1 cm breed van. Meng ze in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout. Verspreid de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30-40 minuten in de oven. Halverwege schep je ze nog even om.
 • Meng in een kom de helft van de zure room met paprikapoeder en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng ze met het zure roomsausje. Laat even marineren.
 • Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in partjes en hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Meng tomaat, bieslook en komkommer met de rest van de zure room. Voeg nog 1 el olijfolie toe en 2 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
 • Controleer de ovenfriet en schep om.
 • Tijd om de kipstukjes te paneren. Verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes door de panko, tot ze volledig bedekt zijn met een laagje van dit paneermeel.
 • Leg vast een bord met keukenpapier klaar om de kip straks te laten uitlekken. Neem een koekenpan en verhit hier 150 ml zonnebloemolie in. Zet de pan op middelhoog vuur. Als de olie goed heet is bak je de kipstukjes 2-3 minuten per kant. Het is klaar als de kipnuggets mooi goudbruin zijn.
 • Serveer de zelfgemaakte kipnuggets met de ovenfriet, salade en sweet chili saus.

Dit is een samenwerking met HelloFresh.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. Kristel schreef:

  Hoi Laura,

  Wij maken nu ook sinds een aantal weken gebruik van HelloFresh en inderdaad super makkelijk en je eet nog lekker gevarieerd ook! Ik heb alleen nogal moeite om patat uit de oven lekker te krijgen. Het blijven bij mij altijd van die slappe dingen hahahaha. Heb jij hier tips voor?

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat het best werkt voor mij is dit: niet te dik snijden, genoeg olie gebruiken en halverwege omscheppen. Soms schep ik het zelfs twee keer om. Oh, en niet teveel op de plaat leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *