Wortel Koekjes

1

wortel koekjes 1a

Na al mijn lemon curd ideeën heb ik ook nog een leuk baksel voor Pasen waarbij dit gele goedje geen rol speelt. Koekjes dit keer, wortel koekjes om heel precies te zijn. Nee, geen koekjes waar echte wortel in verwerkt is. Deze wortel koekjes zien er alleen uit als wortels, maar zijn daarom zeker niet minder leuk! Ik weet zeker dat jij iedereen verrast als je een schaal met deze koekjes op tafel zet met Pasen.

wortel koekjes 2a

wortel koekjes 3a

wortel koekjes 4a

Wortel koekjes

Leuk voor Pasen deze wortel koekjes van gekleurd koekdeeg. Op Laura's Bakery het recept en een duidelijk how to zodat jij ze zelf ook kunt maken!
Porties: 25 koekjes

Ingrediënten

  • 1 portie basisrecept voor koekjes
  • Oranje kleurstof (Orange, Country Kitchen)
  • Groene kleurstof (holly green, Sugarflair)
  • Wortel uitsteker (deze is van Wilton)
  • Cocktail prikker

Instructies

  • Maak het koekjesdeeg volgens recept. Verdeel het deeg in drie delen, voeg twee van deze delen weer samen. Nu heb je een grote en een kleine bal deeg. De kleine bal deeg kleur je groen, de grote oranje. Wikkel de ballen deeg in keukenfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast. Het deeg moet koel en stevig zijn, maar niet zo hard dat het niet meer uit te rollen is.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het oranje deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Steek met je uitsteker wortels uit. Snij het bovenste stukje (wat groen moet worden) van het deeg af en leg de koekjes op de bakplaat.
  • Rol nu het groene deeg uit, even dik als je het oranje deeg hebt uitgerold. Uit het groene deeg heb je alleen de bovenkant van de wortels nodig. Snij het wortelgedeelte van het deeg en leg het groene deeg tegen het oranje deeg aan op de bakplaat. Je hoeft dit niet stevig aan te duwen. Eenmaal in de oven smelten de delen vanzelf aan elkaar vast.
  • Je koekjes lijken nu al behoorlijk op wortels, maar we kunnen ze natuurlijk net dat beetje extra geven. Daarvoor heb je de cocktailprikker nodig. Hiermee maak je de groeven zoals op de foto door als het ware een afdruk van de prikker in het deeg te duwen. Doe dit in het oranje deeg, maar ook in het groene deeg.
  • Belangrijk bij deze koekjes is dat het deeg niet te zacht is wanneer ze de oven in gaan. Dan behoudt het zijn vorm in de oven niet namelijk. Het is dus ideaal als je een kleine bakplaat hebt die in de koelkast past, dan kun je ze na het maken nog even laten koelen. Lukt dat niet? Dan zul je redelijk vlot moeten werken 😉 (of een snijplank gebruiken waar je het bakpapier met de koekjes op legt, beetje naar elkaar toeschuiven om het passend te maken).
  • Bak de koekjes in 12 minuten af op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat de koekjes op de plaat afkoelen.
Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 weken houdbaar.

wortel koekjes 5a

En tadaa! Klaar zijn je wortel koekjes voor Pasen 😀

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Joke Kieft schreef:

    Wat ontzettend leuk heb je deze wortels gemaakt !!

    Liefs, mam ❤️

  2. Marieke schreef:

    Deze zijn echt ontzettend leuk en ga ik zeker onthouden.

    Groetjes Marieke

  3. Anoeska schreef:

    Wat een leuk recept! Die zien er echt heel lekker en leuk uit.

  4. Lynn Vrenken schreef:

    Ah, dit zijn geloof ik de leukste koekjes die ik ooit heb gezien! super <3 Liefs, Lynn

  5. Carla schreef:

    Erg leuk, fris en vrolijk!

  6. Lisanne schreef:

    Ah deze koekjes zijn echt héél leuk! Super tof gedaan. Ze zien er lekker vrolijk uit!

  7. Mayke schreef:

    Zeker het proberen waard, echt super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *