In het weekend dat ik met de lemon meringue taart en de lemon meringue cupcakes aan de slag ging hield ik wat lemon curd en Italiaans meringue over. Geen probleem natuurlijk, daar weet ik wel raad mee. Lemon curd is met bijna alles lekker en het meringue kon ik nog wel omtoveren tot lekkere schuimpjes. Dat wilde ik dus gaan doen, totdat ik een -al zeg ik het zelf- geniaal idee kreeg. Vanuit het niets ontstaan soms de beste ideeën en zo ook dit keer. Ik trok wat bladerdeeg uit de vriezer waar ik bakjes van maakte. Vullen met lemoncurd, toefje meringue, brandertje erover en klaar is kees! Prachtige mini lemon meringue pies!



ooooh zien er heerlijk uit,
goed om te onthouden!
liefs,
denise
Oh dit ziet er echt heerlijk uit:) leuk bedacht zo met die bladerdeegbakjes. Mooi ‘mini’ formaat ook!
Wat zien ze er leuk uit! Leuk dat je zo de ‘restjes’ gecombineerd hebt.
Ze zien er weer heerlijk uit! Ik ben helemaal gek van Lemoncurd! Net als jij zeg ik…je kunt het echt overal bij, op en in gebruiken! Je kunt er zelfs een dressing van maken! Heerlijk gewoon. Maar deze mini lemoncurd hapjes vind ik ook superleuk! En ook best snel gemaakt. Handig om in de achterhand te hebben voor als je vlug wat bij de koffie moet bedenken. Lemoncurd heb ik tegenwoordig altijd in huis en merengue klop je op terwijk de bakjes bakken en afkoelen! Binnen het half uur klaar schat ik! Super! Bedankt voor je idee! 😀
Hoi Laura, heb je de bakjes blind gebakken? Zo nee, hoe krijg je dan zulke mooie bakjes?
Ik heb de bakjes inderdaad blind gebakken, als je op de link in de post klikt zie je hoe je ze maakt 🙂
Hoi Laura,
Hoe lang bijven de bakjes goed als ze al gevuld zijn en met schuim bedekt zijn?
Ik zou ze binnen 1-2 dagen opeten. Dit om te voorkomen dat de bladerdeeg bakjes te zacht worden.
Hallo, bij toeval kom ik hier terecht wat een mini-pies ! Ben echt een leek op dit gebied, vandaar mijn misschien rare vraag, moet je de meringue eerst ook bakken? of is het zo met de brander genoeg?
Groetjes Andrea
Met de brander is genoeg, dit schuim wordt bij de bereiding namelijk al verwarmd waardoor bakken niet meer nodig is.
bedankt!
Ben nog steeds aan het bakken op het moment maar een super leuke en goede recept. Heel blij met eindresultaat! Dank je wel voor het recept en de duidelijke uitleg! Ga ik zeker toevoegen aan mijn kookboek en vaker maken. Alexandra
Ik heb deze gemaakt, samen met appelkruimeltaartjes, en wat is dit recept ontzettend makkelijk en lekker. Het resultaat ziet er ook gewoon fantastisch uit! De lemon curd die ik over hield ga ik in een leuk potje iemand cadeau doen. Italiaanse schuim dat over was gedroogd in de oven, en zelfs dat werden de beste schuimpjes die ik ooit heb gemaakt, haha. Alles aan dit recept is dus supergeslaagd! (Misschien moet ik een volgende keer de lemon curd zelf houden want je hebt zo binnen een handomdraai een mooi formaat gebakje op tafel staan als je plots visite krijgt ofzo.) Dus big thanks! 😀
Hoi Laura, ik ben ze net aan het maken,. Trakteer morgen. Hoe kan ik ze het beste bewaren? In de koelkast of erbuiten?
Groetjes Esther
Absoluut in de koelkast, maar wel goed luchtdicht afgesloten in een bak.
Hallo laura, ik wil deze maken voor een babyshower.
Vraag me af of de lemoncurd geschikt is voor zwangere, ivm. met de rauwe eieren.
Ja hoor, dat is geen probleem. Het wordt ruim genoeg verhit.
hee laura!
kan je ze ook maken met gewone meringue?
Groetjes Durkje
Nee, want dat is niet veilig om zo te eten.