Afgelopen vrijdag maakte ik het grote nieuws bekend dat er weer een nieuwe Laura’s Bakery productlijn in de winkels ligt bij Kruidvat. Vandaag is de dag dat de folder officieel ingaat en ter ere van die dag deel ik graag het recept van de mini brownie tulbandjes met jullie. Die maakte ik met de mini tulband bakvorm die nu bij Kruidvat in de winkel ligt. Het is echt een ideaal maatje om kleine gebakjes in te maken. Ik weet nu al dat ik de bakvorm nog vaak ga gebruiken. Hopelijk zie ik bij jullie ook allemaal heerlijke tulbandjes voorbij komen. Misschien wel deze kleine brownie tulbandjes met witte chocolade en hazelnoten?
BAKTIP: Heb je de mini tulband bakvorm helaas niet kunnen bemachtigen? Je kan de receptuur ook aanpassen voor een grote tulband bakvorm.
Hoi! Lijken me heerlijk. Kan ik ze ook nog even weer opwarmen om als warm dessert te serveren?
Ik wil dit recept omzetten naar een grote tulbandvorm , maar wat is de maat van de mini’s
De mini’s hebben een diameter van 6 cm!
Ja, daar ben ik ook benieuwd naar 😊
Ik wil dit recept omzetten naar een grote tulbandvorm , maar wat is de maat van de mini’s
Zojuist de mini tulband vorm gekocht, heel blij mee! Heb je ook een basis (mini) tulband recept voor deze vorm?
Helaas niet, maar een basisrecept kan je altijd omrekenen voor kleinere varianten!
Superlekker ! chewy aan de buitenkant en zacht van binnen ! Heerlijk en zo gemaakt en gebakken
Gelukkig zijn het er maar 6 …beterrrrrr
Ik had cupcakes in gemaakt. Deze gingne helemaal rijzen waardoor de vorm verloren ging. Ga ik dit ook met deze gebakjes hebben ?
Brownies rijzen weinig tot niet dus dat moet goed komen!
Ik had cupcakes in gemaakt. Deze gingen helemaal rijzen waardoor de vorm verloren ging. Ga ik dit ook met deze gebakjes hebben ?
Ik heb vandaag deze brownie gemaakt in de mini tulband vorm van Kruidvat. Helemaal het recept gevolgd (en dus ook ingevet).
De mini brownies worden super lekker maar komen niet goed uit de vorm. Het bovenste deel komt als een soort american cookie eruit en de rest moet je schrapen. Heb je hiervoor een tip?
Oh wat zonde! Je geeft aan dat je het ingevet hebt, heb je het ook met cacaopoeder bestoven? Dat kan nog helpen! En heb je ze er ook pas uitgehaald op het moment dat ze nog lauwwarm zijn?
Ja, allebei. Cacaopoeder er in gedaan en laten afkoelen.
Is dit ook in cupcake vormpjes te maken? Een moeten ze dan wat korter?
Dat denk ik wel! Vermoed dat de baktijd vrijwel gelijk zal zijn of iets korter inderdaad.