Mini brownie tulbandjes

Gepost: 14 december 2021 Laatst bewerkt: 28 februari 2024
Mini brownie tulbandjes

Afgelopen vrijdag maakte ik het grote nieuws bekend dat er weer een nieuwe Laura’s Bakery productlijn in de winkels ligt bij Kruidvat. Vandaag is de dag dat de folder officieel ingaat en ter ere van die dag deel ik graag het recept van de mini brownie tulbandjes met jullie. Die maakte ik met de mini tulband bakvorm die nu bij Kruidvat in de winkel ligt. Het is echt een ideaal maatje om kleine gebakjes in te maken. Ik weet nu al dat ik de bakvorm nog vaak ga gebruiken. Hopelijk zie ik bij jullie ook allemaal heerlijke tulbandjes voorbij komen. Misschien wel deze kleine brownie tulbandjes met witte chocolade en hazelnoten?

BAKTIP: Heb je de mini tulband bakvorm helaas niet kunnen bemachtigen? Je kan de receptuur ook aanpassen voor een grote tulband bakvorm.

Het Feestdagen Bakboek

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

Meer mini tulband recepten

Vind je deze mini tulbandjes ook zo leuk? Neem dan ook eens een kijkje bij mij andere recepten die je kunt gebruiken voor je kleine tulbandvorm:

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.58 van 7 stemmen

Mini brownie tulbandjes

Perfect als kerstdessert of kerstgebakje: deze mini brownie tulbandjes vallen bij iedereen in de smaak.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 35 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 65 gram pure chocolade
  • 0,5 el stroop (pannenkoekenstroop)
  • 1 ei
  • 0,5 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder
  • mespunt bakpoeder
  • 100 gram witte chocolade
  • handje fijngehakte hazelnoten

Instructies

  • Doe boter, beide soorten suiker, pure chocolade en stroop in een pannetje en verhit tot de boter en chocolade gesmolten zijn.
  • In een andere kom klop je het ei met vanille-extract in enkele minuten luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix tot dit is opgenomen.
  • Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe en mix wederom tot dit is opgenomen.
  • Vet de bakvorm in en bestuif deze met cacaopoeder. Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze tot iets onder de rand.
  • Bak de mini brownie tulbandjes in 14-16 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte). Laat even afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt. Als ze lauwwarm zijn laten ze het best los zonder stuk te gaan.
  • Wanneer de mini brownies helemaal zijn afgekoeld, kun je ze decoreren. Smelt twee derde van de witte chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot ook dit gesmolten is.
  • Verdeel de chocolade over de tulbandjes. Strooi er wat gehakte hazelnoten overheen om het af te maken.
Bewaren

In een afgesloten verpakking 4-5 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

  1. Chantal schreef:

    Hoi! Lijken me heerlijk. Kan ik ze ook nog even weer opwarmen om als warm dessert te serveren?

  2. Lyda ter Hoeve schreef:

    Ik wil dit recept omzetten naar een grote tulbandvorm , maar wat is de maat van de mini’s

    1. Laura's Bakery schreef:

      De mini’s hebben een diameter van 6 cm!

  3. Janine schreef:

    Ja, daar ben ik ook benieuwd naar 😊

  4. Lyda ter Hoeve schreef:

    Ik wil dit recept omzetten naar een grote tulbandvorm , maar wat is de maat van de mini’s

  5. Tessa schreef:

    Zojuist de mini tulband vorm gekocht, heel blij mee! Heb je ook een basis (mini) tulband recept voor deze vorm?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Helaas niet, maar een basisrecept kan je altijd omrekenen voor kleinere varianten!

  6. Yo schreef:

    Superlekker ! chewy aan de buitenkant en zacht van binnen ! Heerlijk en zo gemaakt en gebakken
    Gelukkig zijn het er maar 6 …beterrrrrr

  7. Eline schreef:

    Ik had cupcakes in gemaakt. Deze gingne helemaal rijzen waardoor de vorm verloren ging. Ga ik dit ook met deze gebakjes hebben ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Brownies rijzen weinig tot niet dus dat moet goed komen!

  8. Eline schreef:

    Ik had cupcakes in gemaakt. Deze gingen helemaal rijzen waardoor de vorm verloren ging. Ga ik dit ook met deze gebakjes hebben ?

  9. Eline schreef:

    Ik heb vandaag deze brownie gemaakt in de mini tulband vorm van Kruidvat. Helemaal het recept gevolgd (en dus ook ingevet).
    De mini brownies worden super lekker maar komen niet goed uit de vorm. Het bovenste deel komt als een soort american cookie eruit en de rest moet je schrapen. Heb je hiervoor een tip?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat zonde! Je geeft aan dat je het ingevet hebt, heb je het ook met cacaopoeder bestoven? Dat kan nog helpen! En heb je ze er ook pas uitgehaald op het moment dat ze nog lauwwarm zijn?

  10. Eline schreef:

    Ja, allebei. Cacaopoeder er in gedaan en laten afkoelen.

  11. Eva schreef:

    Is dit ook in cupcake vormpjes te maken? Een moeten ze dan wat korter?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat denk ik wel! Vermoed dat de baktijd vrijwel gelijk zal zijn of iets korter inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept