Mijn 3e boek: Het borrelhapjes bakboek!

19 maart 2019
0

Nee, het nieuwe boek heeft niets met appeltaart te maken, maar bij gebrek aan foto’s van mij in borrelsfeer (die worden binnenkort gemaakt!) doen we het gewoon even zo 😉

Al maanden ben ik bezig met mijn derde boek en al jaren zit het concept in mijn hoofd. Sinds ik bezig was met de correcties op mijn eerste boek om precies te zijn, door een opmerking van mijn zusje. Zij opperde om na een bakboek ook een borrelboek te gaan maken. Dat idee is niet meer uit mijn hoofd gegaan en later dit jaar komt het er dan eindelijk: Het Borrelhapjes Bakboek! Jawel, ein-de-lijk kan ik het thema van mijn derde boek bekend maken! Alles wat ik tot nu toe kan vertellen over het nieuwste boek van mijn hand komt aan bod in dit artikel!Hoewel ik veel zoete recepten heb hier op het blog, is hartig ook altijd al van de partij geweest. Sterker nog, het allereerste recept dat ik bijna 9 jaar geleden op Laura’s Bakery plaatste is er eentje voor hartige muffins. Hoe grappig is dat? In het boek ga je ook een paar recepten voor hartige minimuffins terugvinden, dan is de cirkel weer rond. En borrelhapjes zijn natuurlijk sowieso niet meer weg te denken van mijn blog. Vrijwel iedere vrijdag, zo vlak voor het weekend, kun je een lekker hartig hapje op de site vinden. De categorie borrelhapjes staat bomvol! Inspiratie heb ik gelukkig  nog steeds meer dan genoeg, zoveel zelfs om een boek te vullen vol met borrelhapjes. 

Met en zonder oven

In het boek komen véél recepten, echt heel erg veel. Waar in mijn laatste bakboek 70 recepten stonden kun je nu rekenen op (veel) meer dan het dubbele van dit aantal. En hoewel het natuurlijk weer een bakboek is, heb je niet voor ieder recept een oven nodig. Dat is natuurlijk niet handig als je voor een borrel bij ieder recept op de oven moet wachten en er een hele rij aan baksels klaar staat om te bakken. Daarom kun je straks een selectie maken uit recepten die je met of zonder oven kunt bereiden. Een hoofdstuk met sauzen, dips en spreads is ook aanwezig, net als een hoofdstuk waarbij ik je tips geef voor het maken van een borrelplank (inclusief meerdere kant- en klare borrelplank ideetjes!). En, ook belangrijk, zoals je van mij gewend bent zal het boek vol komen te staan met allerlei tips en trucs om het allemaal nog makkelijker te maken. Hoef jij je alleen nog maar druk te maken om de inkoop van de ingrediënten en het maken van de recepten.

En over dat makkelijke, dat zullen de recepten ook zijn. Verwacht maakbare recepten met goed verkrijgbare ingrediënten waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Er zitten een paar lekkere recepten tussen die wel iets meer tijd vragen, maar die zijn dan weer prima voor te bereiden.  Eigenlijk kan ik wel zeggen dat je met een middagje in de keuken een tafel rijkelijk kunt vullen met allemaal zelfgemaakte borrelhapjes, hoe fijn is dat?!

Boekupdates

Door wat dingetjes achter de schermen hebben de eerste bakdagen voor het boek wat vertraging opgelopen, maar vanaf volgende week ga ik volop aan de bak voor mijn nieuwste boek. De recepten liggen allemaal al klaar, ik hoef ze alleen nog maar te maken en te fotograferen. Piece of cake. Wel eentje waar nog heel wat uren in gaan zitten haha. Maar over dat hele proces een volgende keer meer, want net als bij mijn eerste twee boeken ga ik jullie weer van het hele proces op de hoogte houden in een ’the making of’. De eerste staat gepland om over ongeveer een maand online te komen en zoals het er nu naar uitziet kan ik jullie dan al zoveel meer vertellen en laten zien. Ik kan niet wachten. 

Op Instagram zal ik trouwens een ‘hoogtepunt’ in mijn profiel aanmaken waar ik alle boekupdates in bewaar.

Nog even praktisch

Het borrelhapjes bakboek komt in oktober van dit jaar uit. Een exacte datum is er nu nog niet, maar je hoort het uiteraard wanneer dit bekend is. Het is in ieder geval ruim op tijd voor alle feestdagen (cadeautip!) en de nodige borrels die daar bij horen 😉 . 

Wanneer het mogelijk is om te pre-orderen plaats ik daar een uitgebreide update van, samen met meer informatie over de (precieze) inhoud. Maar daarvoor moet ik nu dus eerst even flink aan de bak haha. 

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik en dat jullie dit najaar allemaal met mijn nieuwste boek de keuken induiken!

Ga ik nu snel verder met alle boekwerkzaamheden. Fijne dag allemaal!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

23 reacties

 1. Marja schreef:

  Hoi Laura,
  Wat ontzettend leuk, een borrelhapjesboek! Ik maak graag mijn borrelhapjes zelf maar vaak mis ik de inspiratie om te variëren. Het is dus vaak hetzelfde. Daarom kijk ik reikhalzend uit naar je nieuwe boek!
  Wat een prestatie…3 zelfgeschreven bakboeken op rij. Gefeliciteerd met deze prestatie en suc6 met het schrijven en uitwerken van je nieuwe boek.
  Tot een volgende keer en geniet van alle leuke reacties die je ongetwijfeld gaat krijgen.
  Hartelijke groetjes.

  1. Laura Kieft schreef:

   Leuk om te horen! Dat is precies de bedoeling van het boek, want ook ik kan met verjaardagen al snel naar de vertrouwde hapjes grijpen 😉

 2. Yvonne schreef:

  Hoi Laura,

  Leuk! Ben heel erg benieuwd!

 3. Yvonne schreef:

  Hoi Laura,
  Leuk! Ben heel erg benieuwd!

 4. Marita schreef:

  Erg leuk! Wat ik vaak het nadeel vind aan hartige bakboeken, is dat er in 90% van de recepten kaas zit. Dit lust ik niet en zal hierdoor ook niet snel zo’n boek kopen.

  1. Laura Kieft schreef:

   Lang niet alle recepten in het boek bevatten kaas en vaak is het ook prima weg te laten of te vervangen door iets wat je wel lekker vindt. Misschien tegen die tijd de inhoudsopgave even bekijken of het wat voor je is?

 5. Jitske schreef:

  Wat ontzettend leuk!!! Dit boek komt zeker op mijn verlanglijstje! ?
  Heel veel succes! ??

 6. willy van ginkel schreef:

  Super leuk voor je Laura! (en voor ons…) kan niet wachten!
  Hij staat al op mijn lijstje!!

 7. Trudy schreef:

  Wat leuk! Mag je best trots op zijn.
  Succes met de voorbereiding!

  1. Laura Kieft schreef:

   Ben ik ook hartstikke trots op 🙂

 8. Diana schreef:

  Geweldig, hij staat al op mijn verlanglijstje! veel plezier met de voorbereidingen!

 9. Shirley schreef:

  Hoi Laura,

  Wat ontzettend leuk een borrelhapjesboek, nou die kan niet missen bij al mijn andere boeken en bij die van jou. Dus die wil ik heel graag. Kan niet wachten.

  Ga zo door
  Groetjes Shirley

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat leuk om te horen!

 10. Carla schreef:

  Wat een enig idee!!!!!
  Heel veel succes!!!!!!!!!!!!!!
  Xus,
  Car

 11. Marielle schreef:

  Wat superleuk! Ik heb vorige week nog een aantal heerlijke hartige borrelhapjes gemaakt. Ik kijk erg uit naar je nieuwe boek!!

 12. Anne Binnekade schreef:

  Fantastisch, een borrelboek van jouw hand!
  – Haha, spellingschecker maakte er bottelbier van ? –
  Het staat bovenaan op de wenslijst voor mijn verjaardag. Die is 11 okt dus hoop dat je dat red. Als je extra handjes nodig heb wil ik je wel een paar dagen komen helpen ?

 13. Sharon schreef:

  Wat super leuk! Afgelopen woensdag jouw eerste boek binnen gekregen en gisteren al de heerlijke brownies gemaakt. Wat werd ik blij van jouw boek zeg! Dit komende boek staat zeker al op mijn verlanglijstje!

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat leuk om te horen! 😀

 14. Christien schreef:

  Wat ontzettend leuk weer dit boek! Kijk er naar uit dat het uitkomt, vlak voor mijn verjaardag dus dat is een leuk cadeautje! Heel veel succes alvast met alle voorbereidingen en het maken!??

 15. Annemarie schreef:

  Wat leuk, Laura! Ik wens je veel plezier met de voorbereidingen en ik ben heeeeeeeeeeeeeeel benieuwd naar het eindresultaat. Dat wordt weer lekker bakken 🙂
  Liefs, Annemarie

 16. Zaira schreef:

  Yes, weer een kookboek waar ik met plezier in ga lezen en dingen uit ga maken. Kan niet wachten? succes met de details.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *