Behind the scenes: januari 2016

Gepost: 31 januari 2016 Laatst bewerkt: 14 juni 2023

BTS januari 9

Januari begon ik rustig, ik had wel even zin in een rustig weekje. Maar hoe rustig de maand begon, zo druk eindigde hij. Na die eerste week reisde ik van hot naar her voor toffe afspraken, had ik opnames bij mij thuis en was ik ontzettend druk met bakken en bloggen. Het is weer tijd voor een behind the scenes van de maand januari!

BTS januari 3

De eerste week van januari had ik dus zoveel mogelijk vrijgehouden. Ik maakte wat recepten voor het blog, schreef artikelen uit en rommelde een beetje in huis. Best wel even lekker zo’n rustig weekje na alle hectiek van de laatste tijd. Aan het eind van de week bleef een vriendin eten en werd ons eten bezorgd door Deliveroo. Wow, wat was dat veel! Van de Kippenhal in Haarlem kregen we een onwijs uitgebreid menu bezorgd waar we van gesmuld hebben. We kregen niet alles op, dus de volgende dag had ik ook gelijk eten in huis. Ik vertel je er binnenkort meer over!

BTS januari 1

Daarna begon de drukte. Maandag werkte ik even flink vooruit voor mijn blog en plande berichten in op social media kanalen. De rest van de week zou ik daar namelijk geen tijd voor hebben. Dinsdag ging ik naar Amsterdam voor een gave afspraak. Ik had deze maand een aantal afspraken waar ik helaas nog niet veel over kan zeggen. Ik hoop je daar volgende maand meer over te kunnen vertellen. Op de terugweg liep ik even binnen bij HEMA waar ik deze paasartikelen spotte, dat maakte nogal wat los bij jullie op Instagram 😉 .

BTS januari 2

Woensdag was een blogdagje, ik maakte deze heerlijke plaattaart en werkte gelijk het artikel uit. Donderdag heb ik grotendeels in de trein gezeten. Ik ging dit keer naar Rijssen toe. Baktotaal is daar gevestigd en na vorig jaar al een paar keer samengewerkt te hebben, besloten we dat het leuk zou zijn om elkaar nu eens persoonlijk te spreken. Het werd een ontzettend gezellige middag! Ik kreeg een rondleiding door het bedrijf (altijd leuk zo’n kijkje achter de schermen) en we maakten leuke plannen voor nog meer samenwerkingen. De cake cerise is daar al een goed voorbeeld van!

Vrijdag had ik ook weer een toffe geheime afspraak, dit keer bij mij thuis. Het weekend werkte ik gewoon weer lekker verder. Doordat ik afgelopen week maar weinig thuis was, liep ik een beetje achter met wat werkzaamheden. Ik heb lekker gebakken, plannen uitgewerkt en begon met de administratie.

BTS januari 4

Maandag ging ik naar de kapper. Ik had voor de feestdagen nog willen gaan, maar dat kwam er niet van. Tijd dus voor een relaxte middag. Daarna ging ik nog even langs bij mijn ouders, deed wat boodschappen en ’s avonds had ik zin om te bakken. Ik dook dus de keuken in en maakte onder andere granola. Ik bak meestal overdag omdat ik dat het prettigst vind voor de stap-voor-stap foto’s, maar de laatste tijd heb ik ’s avonds steeds vaker zin om weer even lekker te bakken.

Ook dinsdagochtend had ik weer zin om te bakken, koekjes dit keer. Ik maakte mijn basisrecept met een kleine aanpassing om wat te testen. De ene helft van het deeg liet ik gewoon zo, aan de andere helft voegde ik abrikozen en witte chocola toe (recept staat al online!). Ik mag graag verschillende soorten koekjes tegelijk maken, zo is mijn koektrommel ook altijd gevuld met voldoende keuze.

BTS januari 5

Woensdagochtend maakte ik gauw het huis aan kant, want er kwam namelijk een hele groep mensen over de vloer voor een Nespresso masterclass. Ik sprak onlangs met de mensen van Nespresso dat ik de laatste tijd steeds vaker koffie drink en dat ik het wel eens zou willen leren proeven. Zo gezegd, zo gedaan en Nespresso’s koffie connaisseur kwam langs voor een proeverij. Dit was zó leuk! We maakten er een video van die binnenkort online komt!

BTS januari 6

Na de proeverij was ik mijn concentratie compleet kwijt. Werken zat er even niet in en dus ging ik naar de stad om nog wat dingen die ik nodig had te halen. Mijn laptop is aan vervanging toe en ik ging even langs bij de Apple Store om wat informatie in te winnen. Ook ging ik langs bij de Rituals Store voor een cadeau voor een vriendin en ik kocht voor mijzelf een fijne gezichtsscrub.

BTS januari 7

Donderdag maakte ik de administratie af. Vrijdag kwam namelijk Marjon langs die mij helpt met de boekhouding. Ik moest dus wel alles netjes op orde hebben. ’s Middags stond ik weer lekker in de keuken en maakte ik een frittata. Zo ziet het er achter de schermen uit als ik aan het koken ben. Alles staat al klaar voor de foto, dan hoef ik alleen nog maar het gerecht neer te zetten. Paar foto’s maken en dan lekker eten terwijl de maaltijd nog warm is.

Zaterdag werkte ik weer wat artikelen uit en maakte ik een planning voor artikelen de komende tijd. ’s Avonds at ik bij mijn ouders en keken we naar Wie is de mol. Ik vind dat altijd zo moeilijk, heb nog geen één jaar goed gezeten. Nu staan Rop, Klaas en Tim op mijn lijstje met verdachten. Op wie zit jij?

Zondag was ik eigenlijk van plan om heel productief te zijn, maar uiteindelijk had ik echt een ontzettend luie dag. Ik wilde namelijk bakken maar kwam tot de conclusie dat mijn bloem op was. Oeps! Ik had geen zin om naar de supermarkt te gaan, dus schoof ik mijn bakplannen op naar maandag.

BTS januari 8

Maandag was een fijne dag in de keuken. Ik maakte een cake cerise, wat leuk om te maken zeg! Ik kookte nog een recept en werkte nog wat artikelen uit. Heerlijk zo’n productieve dag. Dinsdag had ik weer een dag met geheime afspraken. Sorry jongens, maar ik kan er echt nog even niet zo veel over zeggen. Ik beloof dat ik jullie snel meer vertel! ’s Avonds kwamen mijn ouders langs en hing ik met mijn vader nog wat plankjes op mijn slaapkamer op. Zo kon ik de laatste dozen met boeken uitpakken, ziet er gelijk een stuk beter en gezelliger uit.

De rest van de week heb ik vooral veel achter de computer gezeten om artikelen te schrijven en recept ideeën uit te werken. Een paar avonden kwamen nog wat vrienden langs om gezellig samen te eten en bij te praten.

BTS januari 9

Zaterdag reisde ik naar Hilversum voor een gezellige middag met Rutger. We streken neer bij Your Coffee en genoten van een overheerlijke high tea. Het bord met lekkers dat op de foto staat was per persoon en ontzettend lekker (en ja, we kregen alles op 😉 ). Ook heel leuk; ik mocht Rutgers blog (per 1 maart online!) alvast zien, het ziet er al super uit! Zeker even kijken dus als hij straks live is! Daarna gingen we naar kookwinkel Oldenhof, wat een feest! Muren vol met bakvormen, om hebberig van te worden. Mijn verlanglijstje is weer een stuk langer geworden.

Februari wordt ook weer leuk! Mijn zusje komt terug van haar backpack avontuur, ik ga naar Maastricht met Lian en Mariette en ik hoop meer duidelijkheid te kunnen geven over mijn geheimzinnige afspraken 😉 . Volgende maand lees je er alles over, maar als je tussendoor al op de hoogte wilt blijven kun je mij natuurlijk volgen op Instagram!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Daphne schreef:

  Oooooh, wat een spanning zo!!!!!
  Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt hoor.
  (ik bedenk wel iets en hoop dat ik goed denk…..)

  Wat een leuke maand heb je gehad, als ik het zo lees.
  Je voelt je al lekker thuis in je eigen huisje he?!!

  Oh en de Mol: Teake!!!!!! (Ik zat op Ellie, wist het zeker, pffff…..ik heb ook nog nooit goed gezeten)

  1. Laura schreef:

   Ik voel mij zeker thuis, heerlijk 🙂 Echt Taeke? Dat is de enige waarvan ik denk dat hij het absoluut niet kan zijn 😛 (en ik vertel gauw meer 😉 )

 2. Altijd leuk zo’n kijkje achter de schermen 🙂

 3. Margot schreef:

  Leuk zo’n terugblik! Wat ziet die high tea er heerlijk uit!

 4. Carla schreef:

  Dat was een drukke maar heel gezellige maand dunkt me.
  Mijn mol is Cecile, (niet om op te scheppen maar de laatste 3 jaar heb elke keer vanaf het begin af aan de juiste mol geraden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *