Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Recept: Pepernoten (kruidnoten)

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 november 2012
in Feestdagen, Koekjes, Sinterklaas, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Dit recept maakt voor mij de enige echte pepernoten. Als kleuter kreeg ik van de juf dit vel papier met het recept mee naar huis toen we op school pepernoten maakten. Na deze dag hebben wij thuis dit recept nog vele malen gemaakt, iets aangepast naar onze smaak. Echt een stukje jeugdsentiment voor mij dus. Ik weet nog goed dat mijn zusje en ik mijn moeder mochten helpen om het deeg te maken. Hierna werden we aan tafel gezet met een eigen bal deeg en een bord waar we al onze pepernoten op mochten leggen. Wanneer mijn moeder niet keek gingen er stiekem stukjes deeg in onze mondjes, in de veronderstelling dat mijn moeder dit niet wist. Ze wist uiteraard wel beter! Het recept, zoals wij dat thuis aangepast hebben, deel ik graag met jullie!

EDIT: Ja, ik weet heel goed dat dit eigenlijk kruidnoten zijn. In nieuwere recepten (deze is van 2012!) schrijf ik ook netjes kruidnoten. Stiekem zeg ik wel nog steeds heel vaak pepernoten, alleen bij schrijven let ik er goed op 😉 .

Recept afdrukken

Pepernoten (kruidnoten)

Niet moeilijk en vooral heel leuk om te doen: pepernoten (kruidnoten) bakken! Ook leuk om samen met kinderen te doen.
Porties: 70 stuks

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 tl speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 100 gram koude harde boter
  • 6 el melk

Instructies

  • Deze pepernoten zijn snel gemaakt, verwarm je oven dus vast voor op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Voeg alle droge ingrediënten samen (zelfrijzend bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout) en meng dit door elkaar. Voeg dan de boter en melk toe en kneed dit met de hand tot een stevige bal.
  • Het deeg hoeft niet af te koelen in de koelkast, je kunt dus gelijk beginnen met het draaien van balletjes. Ik haal uit dit recept ongeveer 70 pepernoten. Dan draai ik balletjes ter grootte van een flinke knikker (en hebben we thuis allemaal al een lekker stukje deeg gesnoept). Wanneer je bakplaat vol is gaat deze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Binnen een uur kun je dus al lekkere warme pepernoten snoepen!
  • Geniet van deze heerlijke pepernoten! Of eigenlijk moet ik zeggen kruidnootjes, pepernoten zijn van die brokken. Net iets wat ik nu eigenlijk helemaal niet lust. Ik weet nog goed dat ik zeer teleurgesteld was toen een piet bij ons thuis van die echte pepernoten achterliet, ik vergeleek ze toen met hondenbrokken… Geef mij maar kruidnootjes! Al noemen de meeste (zoals ik) deze gewoon pepernoten.
Tips

Er is ook een recept printable beschikbaar van deze kruidnoten! Je kunt de printable gratis downloaden via deze link.

Bewaren

In een afgesloten trommel 2-3 weken. In de vriezer tot 3 maanden.

Vorige post

Volgende post

How to: Praline bonbons maken
Review: Het Nederlands bakboek

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 141

  1. Jolita says:
    8 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit Laura! Dankjewel voor het recept, leuk om met de kinderen te doen vanmiddag.
    Groetjes, Jolita

    Beantwoorden
    • mats amerijckx says:
      4 weken geleden

      ja maar ik ben wel nog een kind dat gaat koken

      Beantwoorden
  2. Siska says:
    8 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Kan dit in plaats van met melk ook met water?

    Beantwoorden
  3. Joke says:
    8 jaar geleden

    Goh wat leuk is dat toch, elk jaar komt dat recept wel een keertje weer tevoorschijn ;-). Ze waren weer lekker Laura.

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  4. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    En ook wij bakken volgens dat recept al velen jaren pepernoten.
    Je moet eigenlijk een link van deze blog naar je kleuterjuf sturen.
    En inderdaad de echte pepernoten zijn niet lekker, een soort mislukte taainoten. Ik vraag mij nog steeds af, na ruim 50 jaar, wie die echte pepernoten lekker vindt en welke bakker elk jaar weer de moed verzamelt om die pepernoten te bakken.
    Bij het Genootschap Onze Taal staat het volgende te lezen over de verschillen tussen kruid- en pepernoten:
    http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/pepernoten-kruidnoten
    Alvast een hele fijne gezellige Sinterklaas!
    Liefs,
    Mrs Pollifax

    Beantwoorden
    • Anonieme says:
      1 jaar geleden

      Echte pepernoten zijn geweldig, stukken lekkerder dan de saaie kruidnoten.

      Beantwoorden
  5. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    volgens mij zijn dit kruidnoten

    Beantwoorden
  6. Chari says:
    7 jaar geleden

    Hhhmmmm, lekker pepernoten!
    en ook nog in een heel leuk potje van Bunzlau.
    veel groetjes

    Beantwoorden
  7. janneke says:
    7 jaar geleden

    Vanmorgen hebben wij deze gebakken, echt heerlijk! Hoe lang kun je ze bewaren?
    Groetjes Janneke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Een weekje in een afgesloten trommel kan prima, als jullie dat redden tenminste 😉

      Beantwoorden
  8. Ria says:
    7 jaar geleden

    Nu heb ik al een aantal recepten van je gebruikt en dacht, moet nu toch eens iets achterlaten. Kan er een heel verhaal van maken maar 1 woord is genoeg: TOP!!! Heerlijke recepten met een duidelijke omschrijving. Fijn om alle duidelijke recepten op 1 site te vinden. Ga vooral door, zodat ik ook door kan blijven bakken 😉
    Deze pepernoten zijn ook weer een succes geworden.
    Groetjes Ria

    Beantwoorden
  9. Sanne says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb deze vorige week gebakken ter voorbereiding op Sinterklaas en vond ze super lekker. Echt een toprecept!
    Ik zet ze volgende week dan ook op mijn blog; uiteraard met jou als bronvermelding en een link naar je website.
    Ben benieuwd naar de lekkere dingen die je dit jaar voor Sinterklaas hebt bedacht!

    Groetjes, Sanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Sanne,
      Leuk dat je ze zo lekker vindt! En alvast bedankt voor de verwijzing 🙂
      Ik heb al leuke en lekkere dingen klaar staan voor dit jaar 😉
      Groetjes, Laura

      Beantwoorden
  10. gerard says:
    6 jaar geleden

    Wel ik heb ze ook eens geprobeerd,zag er goed uit.
    Maar bij mij liepen ze een beetje uit werden een beetje plat.
    En ze zijn een beetje grof van structuur vind ik hoor.
    Maar de smaak is prima .Heb ik iets fout gedaan
    Groetjes Gerard

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Was het deeg ook al zacht? Je zou ze nog even goed kunnen koelen voordat je ze bakt of misschien een beetje extra bloem toevoegen als het deeg al erg zacht is.

      Beantwoorden
      • Majorie says:
        2 jaar geleden

        Ik had vandaag hetzelfde ‘probleem’.. Bloem eraan toevoegen dus? Dan gauw nog maar ’s proberen, geeeeen probleem hier 😉

        Beantwoorden
  11. Naomi says:
    6 jaar geleden

    Hi! Bij mij werd het deeg niet compact, het bleef kruimelig en je kon er eigenlijk geen balletjes van draaien. We hebbe er nu maar gewoon hoopjes van gemaakt 😛
    Enig idee wat er mis is gegaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat er mis is gegaan durf ik niet te zeggen, maar je zou een beetje boter en/of melk kunnen toevoegen om het deeg soepel te krijgen.

      Beantwoorden
  12. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een leuk nostalgisch recept…maarre , heb je nog tips voor het inkopen van ingrediënten in het algemeen? ik ben ook nog op zoek naar speculaaskruiden:-)

    Alvast bedankt voor de moeite

    Groetjes Ellen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Speculaaskruiden koop ik altijd bij de molen, hier vlakbij zit Molen de zandhaas (Santpoort) en dat is mijn favoriet! Wat van andere ingrediënten ben je naar op zoek. Een algemene lijst met bakdingen staat nog op de planning om uit te werken 😉

      Beantwoorden
    • Alianne says:
      1 jaar geleden

      Oeff, geen kruidnoten maar kruidplaat gebakken. Hahaha, maar is er mis gegaan? Het deeg bleef te fluffy. Volgende keer beter.

      Beantwoorden
      • Alianne says:
        1 jaar geleden

        Ik bedoel, wat is er mis gegaan. Ik had een mix van boekweit- en amandelmeel met bakpoeder.
        175 – 50 – 25 gr

        Beantwoorden
  13. Carmen says:
    6 jaar geleden

    Jammer, maar ik ben op zoek naar een recept pepernoten en dit zijn ze dus niet, maar kruidnoten. Ze zullen beslist smaken, maar jouw juf zat er wel naast. Mocht je een recept van echte pepernoten hebben dan hoor ik het graag.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      pepernoten/kruidnoten, het zal altijd een puntje van discussie blijven 😉 Ik heb geen recept voor de ‘echte’ pepernoten, alleen voor deze kruidnootjes.

      Beantwoorden
  14. Inge says:
    6 jaar geleden

    Een vraagje : kan je de melk ook vervangen door water ivm melk -en lactose allergie?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      hoi Inge,
      Dat kun je proberen, maar ik zou het proberen met soja melk oid, dat is toch net even wat lekkerder 😉

      Beantwoorden
  15. Carmen says:
    6 jaar geleden

    Hoi Inge,
    Je kunt gewoon water gebruiken ipv melk. Doe ik ook.

    Beantwoorden
    • Inge says:
      6 jaar geleden

      Oke ,Carmen! Dank je we!

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      super, goed te horen dat dat ook goed gelukt is 🙂

      Beantwoorden
  16. Zubeyde says:
    6 jaar geleden

    Hallo, leuke blog. Mijn dochter wil nu pepernoten. Beetje ongeduldig. Ik heb helaas geen zelfrijzend bakmeel thuis. Kan ik ook gewoon bloem gebruiken met een half theelepel bakpoeder?? Alvast dank voor de reactie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt inderdaad ook bloem met bakpoeder gebruiken! Veel plezier met maken! 🙂

      Beantwoorden
  17. Annette says:
    6 jaar geleden

    Dag Laura,

    Wat een nostalgie! Ik heb hetzelfde a4 met recept in mijn kleuterboek!
    En nu ga ik als juf pepernoten bakken met mijn klas. Ik heb alleen een vraag, hopelijk weet jij een antwoord. Kun je het deeg alvast een avond van te voren voorbereiden en dan bewaren in de koelkast? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja heel goed zelfs, nog lekkerder misschien wel. Dan kunnen de kruiden vast lekker intrekken.

      Beantwoorden
  18. Esmée says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze vanmiddag gemaakt, en ze zijn heerlijk! Ik heb de dubbele lading gemaakt (sinterklaas thuis én bij mijn vriend), en de andere helft bak ik morgen af! Yummy! X

    Beantwoorden
  19. Jeroen says:
    6 jaar geleden

    Top recept! Zelfs mijn schoonmoeder, die pepernoten helemaal niet lekker vindt, loopt er van te snoepen en dat wil wel wat zeggen.

    Beantwoorden
  20. Naomi says:
    6 jaar geleden

    Dit zijn helemaal geen pepernoten, maar kruidnoten!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je de tekst hebt gelezen staat dat er ook in 😉

      Beantwoorden
  21. Angela says:
    5 jaar geleden

    Binnen een uur is mij niet gelukt! Heb er 2 uur overgedaan alleen al over het kneden van het deeg. Me lieve neefje van 3 heeft namelijk meegeholpen. Hij vond het hartstikke leuk om te toen. Ook vond hij ze lekker. Ga ze snel nog een keer met hem maken!

    Beantwoorden
  22. davida says:
    5 jaar geleden

    Heb ze net gemaakt. Heb me aan het recept gehouden. Maar vind ze een beetje saai.

    Beantwoorden
  23. Esther says:
    5 jaar geleden

    Oeehhh heel lekker om zelf te maken. Alleen al voor die geur die dan in huis hangt. Yummm! Wel vind ik ze nog ietwat ‘flauwig’.. Enorm lekker, maar meer een koekje dan een echt kruidnootje. Ik zou het recept echt nog eens gaan gebruiken, maar dan wel met meer speculaaskruiden!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Laat je het deeg koelen? Daar wordt de smaak nog veel lekkerder van 🙂

      Beantwoorden
  24. Elise says:
    5 jaar geleden

    Ik had deze middag plots zo veel zin in pepernoten en besloot ze dan maar zelf te maken. Gelukkig vind ik hier een goed recept en een uurtje later kon ik al proeven. En…ze zijn heerlijk!

    Beantwoorden
  25. Erin says:
    5 jaar geleden

    Heb ze net gemaakt, en heb M&M’s in de pepernoten gestopt!

    Beantwoorden
  26. Rick says:
    5 jaar geleden

    Dit zijn kruidnoten, pepernoten zijn zacht en bevatten geen speculaas of kaneel.

    Beantwoorden
  27. Ashley says:
    5 jaar geleden

    Erg leuk dit recept! Wat een feest, pepernoten bakken met de kinderen.
    Mag ik vragen waar dit prachtige potje te koop is? Erg mooi!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Die is van het merk Bunzlau Castle, online kun je een lijst met verkooppunten vinden 🙂

      Beantwoorden
  28. Pingback: Sintweek: kruidnoten bakken |
  29. Pingback: Rheden eet smakelijk met de Sint
  30. caroline says:
    5 jaar geleden

    Bij mij zijn de kruidnootjes ook wat uitgelopen. Misschien handig om in het recept te vermelden om toch even het deeg te koelen? Ben benieuwd hoe ze straks smaken! 🙂

    Groetjes, Caroline

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat ze bij jou wel iets zijn uitgelopen kan ook aan de ingrediënten liggen. Heb je wel roomboter (ongezouten) gebruikt?

      Beantwoorden
      • Dennis says:
        3 jaar geleden

        Misschien handig om ingrediëntenlijst te zetten dat je roomboter moet gebruiken 😉 Ik heb trouwens gewoon margarine gebruikt en ze lopen niet uit.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Bij bakken wordt standaard ongezouten roomboter bedoeld. Boter = roomboter namelijk. Een van de ongeschreven bakregels die hier (met een hoop extra tips) allemaal online staan: http://www.laurasbakery.nl/de-basis-van-het-bakken/

          Beantwoorden
  31. Angela says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Welke tempratuur en baktijd heb ik nodig voor dit recept? Wil het gaan bakken in een combi

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt gewoon de gegevens uit het recept aanhouden.

      Beantwoorden
  32. Martine says:
    4 jaar geleden

    Morgen moet ik 11 kinderen vermaken. heb alvast dit beslag klaar gemaakt.
    Pas met mijn eigen kinderen gemaakt, super lekker!!!!!
    Erg makkelijk te maken, met makkelijk verkrijgbare ingrediënten.

    Bedankt!!!

    Beantwoorden
  33. Debby says:
    4 jaar geleden

    Hoi hoi,
    Ik heb deze kruidnootjes samen met mijn neefjes gemaakt. Erg leuk om te doen en ze smaken heerlijk. 25 min. is echtee wel veel te lang. Gezien mijn oven erg heet wordt heb ik 160°c aangehouden, maar na 18 min was de eerste lading zwart (heel plotseling). 🙁 Gelukkig over 2 platen verdeeld en op 150°c en na 11 min. hadden we heerlijke kruidnootjes!

    Beantwoorden
    • Debby says:
      4 jaar geleden

      echter*

      Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien heb je een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur inderdaad 10-20% lager staan.

      Beantwoorden
  34. Danielle says:
    4 jaar geleden

    Dank voor je recept. Had wat andere recepten geprobeerd, maar dat waren meer koekjes dan hartige kruidnootjes. Maar jouw recept leverde wel lekkere kruidnootjes op. Fijn! Dit wordt ook mijn recept voor kruidnoten de komende jaren!

    Groet.

    Danielle

    Beantwoorden
  35. Petra says:
    4 jaar geleden

    Heb je ook een recept voor echte pepernoten? Dit zijn namelijk KRUIDNOTEN!

    Beantwoorden
    • Karin Kruidnoot says:
      1 jaar geleden

      Petra heeft duidelijk niet helemaal het recept gelezen 😉

      Beantwoorden
      • Hanneke says:
        1 jaar geleden

        Karin kruidnoot hahaha geniaal

        Beantwoorden
  36. Jeannette says:
    4 jaar geleden

    Vanmiddag gebakken metde kinderen!ze zijn echt super lekker!

    Beantwoorden
  37. Sib says:
    4 jaar geleden

    Ooooh zo lekker!! Een kennisje van mij bakte deze week pepernoten voor uit de delen op in de klas. Door die schattige koekjes te zien kreeg ik er ook zin in. Dat was dus in de loop van de voorbije week. Vandaag, zaterdag, was het mijn beurt en zocht ik snel een lekker receptje op voor deze koekjes. Zo kwam ik op jouw site terecht.
    Het was een heel makkelijk receptje en de koekjes waren in een wip klaar!
    Bedankt voor dit leuke receptje!

    Beantwoorden
  38. Esther says:
    3 jaar geleden

    We hebben deze zojuist gemaakt, wat zijn ze lekker zeg! Maken we vast nog een keer.

    Beantwoorden
  39. E. says:
    3 jaar geleden

    Bij mij zijn ze ook uitgelopen in de oven. Misschien toch handig om in het recept aan te passen omdat er nu staat dat de deeg niet gekoeld hoeft te worden.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zal niet aan het koelen liggen hoor. Ook wanneer ik ze niet koel lopen ze maar een klein beetje uit. Het kan wel liggen aan de gebruikte ingrediënten. Heb je bijvoorbeeld ongezouten roomboter gebruikt? En alles goed afgewogen? En een klein beetje uitlopen is niet gek.

      Beantwoorden
  40. Marjet says:
    3 jaar geleden

    De kids hebben zojuist pepernoten gemaakt. Tis een flinke hoeveelheid ?
    Volgende keer ga ik de helft maken. De kids waren het balletjes draaien op een gegeven moment beetje zat en hebben er maar brokken van gemaakt?.
    Ik heb ze wel stuk korter in de oven gedaan. Zo’n 20 minuten. Toen waren ze gaar en mooi van kleur. En natuurlijk ook heel lekker!!

    Beantwoorden
  41. anniek says:
    3 jaar geleden

    kan het ook met lichtbruine basterdsuiker?

    groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, houd wel rekening met een iets andere smaak (en lichter uiterlijk)

      Beantwoorden
  42. Anne says:
    3 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk! Maar ik heb nog wel een vraag: bij de ingrediënten staat zelfrijzend bakmeel, later noem je in het recept bloem, wat moet ik nu aanhouden?

    Morgen een vrije dag, dus denk dat ik ze maar meteen ga maken, maar dan wel jouw variant met amandelspijs!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is zelfrijzend bakmeel, zal het in de tekst even aanpassen 🙂

      Beantwoorden
  43. Marijn says:
    3 jaar geleden

    Hoi! Het ruikt hier heerlijk in huis… 🙂 Misschien één tipje: als je samen met kinderen kneedt en draait wel even de balletjes koelen. Ze zijn op dit moment erg aan het uitlopen, omdat het recept zo expliciet meldde dat het deeg niet gekoeld hoeft te worden, heb ik ze direct de oven ingeschoven en mijn eigen intuitie genegeerd. Ze smaken er vast niet minder om, maar toch goed om te weten dat als je niet snel werkt, je mega-kruidnoten krijgt 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat ze zo uitlopen zou ook aan de gebruikte boter (of afwegen van ingrediënten) kunnen liggen, mijn ervaring is dat ze weinig uitlopen, ook als het lang buiten de koeling is. En lekker zullen ze zeker worden 😉

      Beantwoorden
  44. Nienke says:
    3 jaar geleden

    Oh wat zijn ze lekker!

    Beantwoorden
  45. Pingback: Kruidnoten maken. Het was er weer tijd voor. - Oh Oh Mama
  46. Carina says:
    2 jaar geleden

    Heb vandaag de 3 kleinkinderen 2 jongens 1 meisje
    Ze zijn de pepernoten aan het rollen en op bakpapier leggen
    Ze hebben er veel plezier in

    Beantwoorden
  47. Esther says:
    2 jaar geleden

    Heb je ook een recept voor échte pepernoten? Dit zijn kruidnoten 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee en die zullen niet komen ook denk ik, ik lust die niet namelijk 😉

      Beantwoorden
  48. Lex says:
    2 jaar geleden

    Goedemiddag,
    Laura, dit is het recept voor kruidnoten , heb je ook het recept voor pepernoten ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je het artikel helemaal gelezen had, dan had je dat kunnen zien staan 😉 En als je dan ook gezocht hebt op recepten, zie je dat ik geen andere recepten heb 🙂

      Beantwoorden
  49. Laura says:
    2 jaar geleden

    Vandaag gemaakt en heerlijk!! Goed gelukt. Hete lucht oven op 155 graden ongeveer 25 minuten. En ipv basterdsuiker (niet in huis) , kokossuiker gebruikt. Dit recept gaan we vaker gebruiken, bedankt!

    Beantwoorden
  50. Pingback: Hebben jullie ook zo geNOTEN van de pepernoten? | Welkom op de blog van klas 3A!
  51. Nathalie says:
    2 jaar geleden

    Ze zijn super lekker! heerlijk bij een tasje thee op een koude herstdag!

    Beantwoorden
  52. Anne says:
    2 jaar geleden

    Met de kinderen gemaakt, we vonden ze allemaal heerlijk 🙂

    Beantwoorden
  53. Jacqueline says:
    2 jaar geleden

    Zo, ik heb jouw recept weer even opgezocht. Vorig jaar voor het eerst jouw recept gebruikt en dit is gewoon het beste recept, hiermee krijg je lekker knapperige pepernoten. Met alle andere recepten die ik eerder heb gebruikt bleven de pepernoten, vooral de iets grotere, toch wat taai.

    Wat ik alleen raadselachtig vind is dat je schrijft dat je met deze hoeveelheid deeg ca. 70 pepernoten maakt, want ik haal hier minstens het dubbele aantal pepernoten uit. En ze zijn hier volgens mij niet kleiner dan die op jouw foto. Maar daar hebben we op zich niks op tegen natuurlijk. 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Haha, ik hoor het vaker. Ik maak ze zelf tegenwoordig ook een slagje kleiner en krijg er meer uit het recept. Hoe meer hoe beter 😉

      Beantwoorden
  54. Donna says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kun je het deeg ook een paar uurtjes van tevoren maken en bewaren in de koelkast tot je er pepernoten van gaat maken? Of droogt het deeg dan teveel uit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan prima, worden ze alleen maar lekkerder van. Verpak het deeg dan wel even in folie 🙂

      Beantwoorden
      • Vicky says:
        2 jaar geleden

        Kan het ook een dag van te voren?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Kan ook, het deeg kun je tot wel een week in de koelkast bewaren.

          Beantwoorden
  55. Pingback: kruidnoten bakken, next level! – SlimmeKleuters
  56. Nathalie says:
    2 jaar geleden

    Kan het pepernoten recept ook aangepast worden voor mensen die geen melk mogen?
    Boter vervangen door plantaardige boter en de melk door sojamelk of water?
    Alvast bedankt
    Nathalie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  57. Vicky says:
    2 jaar geleden

    Geachte Laura

    Wij moeten voor school het recept maken voor 30 personen in 30 min (zonder het te bakken)
    Zouden wij het ook een dag van te voren in de koelkast kunnn leggen en verpakken in folie of is dat af te raden

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan prima.

      Beantwoorden
  58. Pingback: Kruidnoten! Ze zijn er weer! En ja, ik bak ze zelf - Oh Oh Mama
  59. Iep says:
    2 jaar geleden

    Ze waren hier heerlijk. Het deeg was wat droog en ik heb er toen 1 ei door gedaan (op een dubbele hoeveelheid deeg). Ik nam ook wat meer zout, want dat vind ik lekker. Goede textuur, lekkere smaak, en de bak met pepernoten heeft hier niet lang kunnen staan…. overigens maakte mijn zoontje ook wat koekjes van het deeg en die werden heerlijk.

    Beantwoorden
  60. anoniem says:
    2 jaar geleden

    wauw ze zijn lekker! wij hebben het met de school gedaan en ze vonden deze het allerlekkerst die ze ooit hebben gegeten. doei Laura!

    Emmaschool

    Beantwoorden
    • lazalief says:
      2 jaar geleden

      nou nu ga ik ze ook proberen!

      Beantwoorden
  61. G. says:
    2 jaar geleden

    Hmmm! Wij hebben op school ook deze heerlijke gebakken!
    Zou je mij een gescande versie van het receptenblad kunnen mailen? Zodat ik de kinderen het blad met het recept en de illustraties mee kan geven naar huis.
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik durf je niet te zeggen waar ik dat blad momenteel zelf heb. Daarnaast mag ik dat ook niet zomaar op die manier verspreiden.

      Beantwoorden
  62. Laura says:
    2 jaar geleden

    Lekkkkkker hoor en oeps zo verleidelijk om er veel te veel van te eten…..heb je ook een recept voor een gezonde variant pepernoten/kruidnootjes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Er staan glutenvrije kruidnoten online, maar die zijn niet per se gezond. Alles met mate zeg ik altijd 😉

      Beantwoorden
  63. richard says:
    2 jaar geleden

    er staat koude harde boter, misschien handig te vermelden welke boter er gebruikt kan worden. Gemakshalve ga ik er vanuit dat het margarine betreft.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      boter is altijd ongezouten roomboter (margarine is geen boter namelijk 😉 )

      Beantwoorden
  64. Linda says:
    2 jaar geleden

    Ik heb gisteravond het deeg gemaakt zodat ik vanmorgen meteen kon gaan bakken. Het deeg in plastic folie in de koelkast gelegd. Maar vanmorgen was er een soort stroop uitgelekt (waarschijnlijk van de basterdsuiker?) en was het deeg mega plakkerig. Ik heb het deeg wel gewoon gebruikt. 69 balletjes eruit gehaald (1 knikker opgegeten 😅) maar ze liepen uit in de oven.. dus nu zijn ze plat… wat heb ik verkeerd gedaan? Ik dacht dat ze rond zouden blijven zoals bij jou op de foto..

    Beantwoorden
    • Linda says:
      2 jaar geleden

      Tweede batch gemaakt. Deze blijven wel mooi rond!

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Fijn dat ze gelukt zijn!

        Beantwoorden
  65. Lara says:
    2 jaar geleden

    Dankjewel voor het recept! Vanmiddag hebben we deze pepernoten gemaakt, en ze zijn verrukkelijk! 😀 Wij draaiden van deze hoeveelheid 100 knikker-grote balletjes. In de oven zetten ze nogal uit & zakten ook in. Dus een volgende keer ga ik wat kleinere balletjes draaien…. Worden het er nog meer. : )

    Beantwoorden
  66. Willy Hagenauw says:
    2 jaar geleden

    Kreeg gister dat Sinterklaasgevoel hier in Engeland en gisteravond je recept geprobeerd. Heerlijk en zo gemakkelijk. Zo eet ik op het Isle of Wight toch pepernoten op 5 december. Ik zal mijn buren ook laten meegenieten van die heerlijke Nederlandse traditie!

    Beantwoorden
  67. Denise says:
    2 jaar geleden

    Wat ontzettend grappig! Ik heb precies dat velletje mee naar huis gekregen toen ik zelf in de kleuterklas zat, en al die jaren daarna, thuis, is dat altijd het recept geweest dat ik aanhield voor de kruidnoten. Ben ik blij dat ik dit heb gevonden, hihi.

    Beantwoorden
  68. Janine says:
    2 jaar geleden

    Helaas… wij vonden ze niet geweldig. Deeg was idd te droog, heb wat boter en melk nagedaan. Qua smaak vonden wij allemaal dat er te weinig suiker in zat. Jammer, oo zich een makkelijk en snel recept.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat jammer, dit hoor ik voor het eerst. Smaken verschillen natuurlijk, volgende keer gewoon een beetje aanpassen naar eigen smaak 🙂

      Beantwoorden
  69. Pingback: Kruidnoten / pepernoten | Carolien's Recepten
  70. Marcel says:
    1 jaar geleden

    KRUIDNOTEN
    KRUIDNOTEN

    Noem kruidnoten geen pepernoten, het zijn KRUIDNOTEN!!!!!

    KRUIDNOTEN
    KRUIDNOTEN

    Beantwoorden
    • Peter Pepernoot says:
      1 jaar geleden

      Och jee, Marcel, heb je slachtofferhulp nodig?

      Beantwoorden
  71. Ivy says:
    1 jaar geleden

    Heerlijk! Alleen heb ik ze wel wat kleiner gemaakt waardoor ze na 18 minuten in de oven klaar waren. Ik had het recept x 3 gedaan. Dacht dan heb ik iets meer dan 200 pepernoten. Doordat ik ze wat kleiner heb gemaakt had ik 500 pepernoten. Ben dus lang bezig geweest, maar ze zijn echt top!

    Beantwoorden
  72. Hatice says:
    1 jaar geleden

    Laura,

    Ze zijn heerlijk, makkelijk te maken. Mijn dochter vond het geweldig om mee te helpen.

    Dank je wel voor het delen van dit recept.

    Beantwoorden
  73. Esther van Norden says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura,

    Mijn dochter heeft koemelk allergie. Kan ik dit recept ook maken met blueband en sojamelk?

    Groetjes, Esther

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Esther, dat lukt vast en zeker ook. Let je ook op met de pepernoten?

      Beantwoorden
  74. Datmeenjeniet says:
    1 jaar geleden

    Ik heb zoooo vaak zelf kruidnoten gebakken maar altijd was het een beetje mehhhh. Maar deze zijn echt geweldig! Ze gaan er hier supersnel doorheen. Eentje voor in mijn “go-to” recepten archief. Dank!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Kijk dat lees ik graag 😀

      Beantwoorden
  75. Kim Tiemessen says:
    1 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk!! Vandaag gemaakt. Het kost moeite er vanaf te blijven 🙈😁
    Jammie!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Precies de bedoeling 😀

      Beantwoorden
  76. Rinske says:
    1 jaar geleden

    Briljante tekst. 😂
    Dan hebben we dus ook al lekker van het deeg gesnoept.
    Top recept, dank je wel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Haha goedzo, zo hoort het.

      Beantwoorden
  77. sara says:
    1 jaar geleden

    Hoi kan je de kruidnoten ook zonder bruine basterdsuiker maken. Maar gewoon met normale suiker?

    Beantwoorden
    • Petra says:
      1 jaar geleden

      Zojuist gedaan – gelukt! Ze zijn dan alleen iets lichter van kleur, maar dat is geen probleem.

      Beantwoorden
      • sara says:
        1 jaar geleden

        bedankt!

        Beantwoorden
  78. Petra says:
    1 jaar geleden

    De genoemde hoeveelheid is hier teveel voor één bakplaat, en mijn zoon kan niet goed tegen kaneel (dat in koekkruiden zit) en melk. Dus ik heb bij de eerste keer bakken ong. een derde van het deeg achtergehouden en voor hem nog wat extra gemaakt met een mengsel van anijs, kardemom, peper, kruidnagelpoeder en nootmuskaat i.p.v. koekkruiden, en sojamelk. Dat heb ik in twee kleuren (ik heb gewone suiker gebruikt en die van m’n zoon hebben geen kaneel en zijn dus goed herkenbaar) op de tweede bakplaat gelegd.
    De eerste lading was met 25 min. wel wat donker. Elke oven is natuurlijk anders en ik bak ook niet van die heel grote kruidnoten, dus deze 2e lading heb ik 20 min. gedaan en dat was genoeg. Het recept van de ze site zou dus voor 70 kruidnoten zijn, maar ik had er 139 (= 2x zoveel), plus nog de 25 speciale die ik extra had gemaakt.
    *Tip voor het verdelen in hompjes: Maak van een deel van het beslag dat lekker in je hand ligt een rolletje en neem daar steeds stukjes af, dat gaat makkelijker.
    ** Tip voor de hoeveelheden: Ik zie dat sommigen een slap deeg hebben. Dit kan komen doordat bijv. niet alle eetlepels even groot zijn. Slimmer is om een recept te maken met gewichten.
    4 theelepels speculaas-/koekkruiden weegt bij mij 12 gram, een mespunt zout weegt 1 grap en 6 eetlepels melk wegen 50 bij mij gram. Ik had een goed deeg.

    O ja; ze zijn heel lekker, en m’n zoon is blij dat hij nu ook lekkere kruidnootjes kan eten! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Leuke tips en wat fijn dat je zoon van de kruidnoten kan genieten nu! Iedereens oven heeft net weer een ander formaat en temperatuur inderdaad. 🙂

      Beantwoorden
  79. Pingback: Maak jij deze Pompoensoep met Speculaas voor Sinterklaas?
  80. Ilse says:
    1 jaar geleden

    Vandaag op school kruidnootjes gebakken met mijn dochter haar groep 1-2. En…… exact de kopie van het recept watje hierboven als foto hebt! Echt zo leuk! En ontzettend lekker.

    Had ze met de intocht zelf ook al gemaakt. Nu dus op school.

    En deeg ligt al weer klaar voor morgen om er balletjes van te maken. Eens kijken of de smaak nog intenser wordt na een dag rusten.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ah, wat enorm leuk dit. In principe geven de speculaaskruiden hun maximale smaak af na een langere rusttijd. Benieuwd of je verschil proeft.

      Beantwoorden
  81. Saskia says:
    1 jaar geleden

    Ja! We zijn ze aan het bakken. Vorig jaar dit recept voor de eerste keer gebruikt. Ik denk niet dat er voor ons nog een ander recept zal komen. We vinden ze zo lekker 😋.

    Beantwoorden
  82. Chantal says:
    5 maanden geleden

    Wat een makkelijk recept! Ze zijn heerlijk geworden 🙂

    Beantwoorden
  83. Monique says:
    3 maanden geleden

    Zeer maakvol!!! Tip: wij hebben chocolade stukjes toegevoegd aan de helft van het recept, ook erg lekker voor de variatie 😋

    Beantwoorden
  84. Paulien says:
    3 maanden geleden

    Heerlijk!
    Ivm melkallergie heb ik havermelk gebruikt en plantaardige boter. Heb ’t deeg ook even laten rusten en zal het volgende keer nog langer doen omdat ik denk dat ze dan NOG lekkerder zijn doordat de kruidensmaak zich beter ontwikkeld!

    Beantwoorden
  85. Fred says:
    3 maanden geleden

    De tweede keer dat ik dit recept maak. Nog 10 minuurjes in de oven maar het ruikt nu al heerlijk. Hartstikke leuk om te doen op papadag!

    Beantwoorden
  86. Isis says:
    3 maanden geleden

    Ik ga ze zo bakken.
    Voor pakjesavond.

    Datum 4december 2020

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Review: Het Nederlands bakboek

Review: Het Nederlands bakboek

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan