5 baktips van Hidde de Brabander

Gepost: 10 maart 2015 Laatst bewerkt: 24 mei 2023
5 baktips van Hidde de Brabander
1

Patissier Hidde de Brabander kennen jullie van sterrenrestaurants als de Librije***, jurylid van Bake My Day, ambassadeur van Dilmah, maar natuurlijk vooral als de enige echte nougatman van Nederland. Ik heb zelf al verschillende dingen van zijn hand mogen proeven en ik kan je vertellen dat alles stuk voor stuk heerlijk was! Een man als Hidde heeft veel verstand van bakken waar je veel van kunt leren. Daarom vroeg ik hem naar zijn vijf beste baktips. Vandaag deelt hij die met ons op Handige Baktips!

1. Nauwkeurigheid

Weeg alles nauwkeurig af. Het is soms wat werk, maar daardoor weet je wel dat het eindresultaat veel meer kans van slagen heeft. Recepten zijn er niet voor niets!

2. Voorbereiding

Lees eerst een recept van kop tot staart door. Haal alle pijnpunten eruit en bereid vast voor wat kan. Hierdoor glij je zonder moeite naar de eindstreep!

 

Hidde de Brabander 2

3. Experimenteren

Experimenteer! Hou je niet in om een recept naar eigen smaak en inzicht te veranderen of zelfs te ontwikkelen.

4. Fouten maken

Maak fouten.. Daardoor wordt je beter en zelfverzekerder. Klinkt gek, maar zodra je accepteert dat fouten leerzaam zijn, durf je risico te lopen en ontdek je meer kunde.

5. Smaken combineren

Ga eens aan de slag met smaken die niet voor de hand liggen, misschien zelfs diegene die je niet lekker vindt en probeer het lekker te maken!

Hidde, bedankt voor jouw baktips!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *