Cranberry croissants met witte chocola

36

cranberry croissants met witte chocolade 1a

Vandaag heb ik een goed idee om het kerstontbijt nog leuker en lekkerder te maken! Een kerstontbijt is nu eenmaal altijd net even specialer dan een gewoon zondags ontbijt, dus er mag best uitgepakt worden. Dat doe je natuurlijk al door de tafel extra mooi te dekken, maar je wilt uiteraard ook wat lekkers op je mooiste ontbijtbordje. Een croissant is al een goed idee, maar het wordt nog leuker als dit een kerstcroissant is. Ik maakte met een blikje croissantdeeg zelf cranberry croissants met witte chocola. En wauw, wat is dat lekker zeg!

cranberry croissants met witte chocolade 2a

Cranberry croissants met witte chocola

Zien deze cranberry croissants met witte chocola er niet heerlijk uit? Ik zal je vertellen dat ze net zo lekker zijn als dat ze eruit zien!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • blikje croissantdeeg (6 stuks)
  • cranberry compote (volgens recept)
  • witte chocolade (zo’n 100 gram)

Instructies

  • Rol het croissantdeeg uit en snij er driehoeken van met behulp van de stippellijnen. Maak een inkeping van 2 centimeter aan de brede kant waar je begint met oprollen.
  • Schep ongeveer 1,5 theelepel cranberry compote op elk stukje deeg. Met een mes of een kwastje verdeel je de compote. Dit kan gewoon tot aan de randjes. Straks bij het oprollen zal er wat compote uit komen, maar ik vind het juist leuk dat je de vulling een beetje terugziet aan de buitenkant.
  • Strooi een beetje witte chocolade over de croissants, gebruik ongeveer de helft voor het vullen van de croissants. Ik gebruikte druppels van Callebaut, maar je kunt ook een reep in kleine stukjes hakken. Rol de croissants op en plaats ze op een rooster of bakplaat met bakpapier.
  • Bak de cranberry croissants af in 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Wanneer de croissants uit de oven komen, smelt je overige witte chocolade au bain marie. Wanneer het helemaal gesmolten is pak je een lepeltje en voorzie je de croissants van een mooi strepenpatroon van chocola.
  • Je kunt ze nu gelijk serveren terwijl ze nog warm zijn, maar je kunt ze ook koud eten. Beide is erg lekker, dat heb ik uiteraard voor jullie getest 😉
Bewaren

Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.

cranberry croissants met witte chocolade 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Emma schreef:

    Ik ben ontzettend fan van witte chocolade en deze gaat vast en zeker goed met cranberry! Wauw wat een verrukkelijke combinatie!

  2. Danielle schreef:

    Wat een heerlijke combinatie lijkt mij dit! Lekker voor het kerstontbijt ?

  3. Margot schreef:

    Dit maakt het kerstontbijt zeker leuker!

  4. Gerard schreef:

    “erg lekker, dat heb ik uiteraard voor jullie getest”
    Zal heus, snoeper (LOL)

  5. Juudith schreef:

    Oee klinkt goed! deze ga ik naar mijn moeder sturen, die is helemaal gek van cranberry’s

  6. Hmm yummyy! Croissantendeeg is ook zo gemakkelijk. Je kunt er zoveel mee!

  7. Hanny Spierings-van Wijk schreef:

    Morgenochtend voorproeven maar dan met pure chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *