Lemon meringue bananenbrood gebakje

3 april 2021
Lemon meringue bananenbrood gebakje
10

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en wat Italiaans schuim van een ander bakproject over had. Het is een ontzettend lekkere combinatie en ook nog eens snel om te maken, zeker als je het bananenbrood net als ik al eerder had gebakken en misschien nog een bakje lemon curd in de vriezer had rondslingeren. 

Bananenbrood is eigenlijk helemaal geen ‘echt brood’, maar meer een soort lichtzoete cake. Daarom leent het zich er heel goed voor om het te combineren met wat lemon curd en vers Italiaans schuim. Dan krijg je een soort lemon meringue taartje, maar dan met een smeuïge bodem van bananenbrood. Heerlijk kan ik je vertellen!  

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Eigenlijk kun je van elk zoete brood of cake een heerlijk gebakje maken. Kijk maar eens naar dit bananenbrood lemon meringue gebakje!
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 6 plakjes bananenbrood
  • 6 el lemon curd dit mogen flinke eetlepels zijn
  • Italiaans schuim, een half recept is voldoende

Instructies

  • Bereid indien nodig de lemon curd en het bananenbrood voor volgens het recept. Ga als laatste aan de slag met het Italiaanse schuim, want dit kun je niet langer van tevoren voorbereiden.
  • Leg de plakjes bananenbrood op gebaksbordjes. Verdeel over elke plak bananenbrood een eetlepel lemon curd. Ik deed er een flinke eetlepel op, maar je kunt zoveel gebruiken als je lekker vindt.
  • Doe het Italiaanse schuim in een spuitzak met een ronde, gladde spuitmond. Spuit toefjes op de lemon curd totdat het helemaal bedekt is. Brand dit vervolgens af met een gasbrander en je gebakjes zijn klaar! Serveer meteen.
Tips

Geen zin of tijd om Italiaans schuim te maken? Je kunt het ook vervangen door opgeklopte slagroom.

Meng voor de afwisseling eens wat maanzaad en citroenrasp door het bananenbrood, dan past de smaak nog lekkerder bij de lemon curd en de meringue.

Je kunt deze gebakjes ook met iets anders dan bananenbrood maken. Denk aan een simpele plak cake of brioche!

Bewaren

De lemon curd en het bananenbrood is meerdere dagen van tevoren voor te bereiden en los van elkaar te bewaren. Als het gebakje eenmaal is gemaakt dan raad ik aan om deze meteen te serveren. Eventueel kun je ze een dag (goed luchtdicht afgesloten) in de koelkast bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *