Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Snelle Tiramisu

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 april 2014
in Desserts, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

snelle tiramisu 1a

Dat dit recept voor snelle tiramisu nu op mijn blog te vinden is, hebben jullie eigenlijk een beetje te danken aan mijn zusje. Toen ze een tijd terug ’s avonds een heerlijk Italiaans diner verzorgde had ze dit als toetje gemaakt. Het recept hangt sindsdien aan de magnetron en staat hier met enige regelmaat op tafel. De benaming snelle tiramisu is niet zomaar gekozen, want dit dessert maak je echt heel erg snel! Ik denk dat mijn zusje het recept van de Albert Heijn site af heeft gehaald, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Dat het lekker is, dat weet ik wel! Zo lekker, dat ik besloot om het ook te maken!

snelle tiramisu 2a

snelle tiramisu 3a

snelle tiramisu 4a

Recept afdrukken

Snelle tiramisu

Deze snelle tiramisu is de ideale oplossing voor wie een lekker dessert op tafel wil zetten, maar eigenlijk niet genoeg tijd heeft. Het recept staat hier!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 4 el melk
  • 18 lange vingers (ongeveer)
  • één kopje sterke koffie, afgekoeld (ik zette een sterke senseo kop koffie, 2 pads voor één kopje)
  • cacaopoeder ter decoratie

Instructies

  • Zet een sterk kopje koffie en laat dit afkoelen. Breek alle lange vingers vast in stukjes, ik brak ze in drieën.
  • Klop de slagroom en suiker stijf. In een andere kom voeg je de melk toe aan de mascarpone, roer dit er doorheen. Schep de opgeklopte slagroom door het mascarpone mengsel.
  • Leg wat lange vingers op de bodem van jouw kopje/potje/glaasje en giet hier een eetlepel koffie overheen. Maak dan van het mascarpone mengsel een laagje. Dit kan gewoon met een lepel, ik gebruikte een spuitzak met kartel spuitmond.
  • Zo blijf je laagjes maken tot je potje vol is. Dus na de crème weer lange vingers, koffie en mascarpone mengsel. Zo blijf je doorgaan. Sluit af met een toefje mascarpone en strooi wat cacaopoeder over de tiramisu.
  • Steek als laatst een stukje overgehouden lange vinger in de mascarpone toef.
Bewaren

Deze toetjes kun je prima van te voren maken en bewaar je afgedekt in de koelkast. Zo hoef je na een lekker diner geen dessert meer in elkaar te zetten, maar kun je gelijk smullen van deze snelle tiramisu!

snelle tiramisu 5a

Vorige post

Volgende post

Review Rutger Bakt
Hartige croissants

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
5

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 57

  1. Curly Creative says:
    7 jaar geleden

    Mmm, zo heb ik m ook weleens gemaakt maar dan in een grotere schaal dit ziet er echt heel leuk uit!

    liefs

    Beantwoorden
  2. Elske says:
    7 jaar geleden

    Leuk! Die potjes zijn ook zo leuk. Waar komen die vandaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Deze potjes komen bij sweettableshop.com vandaan 🙂

      Beantwoorden
  3. Andrea says:
    7 jaar geleden

    Dit ziet er heerlijk uit! Ja, inderdaad houdt ik ook meer van snelle tiramisu, ook omdat het niet met rauwe eieren is. Maak het graag als afsluiting na een etentje, maar als we met kinderen zijn dan maak ik ook wel de chocolade tiramisu. Die is voor hun net wat toegankelijker (en bevat chocolade dus is in mijn ogen altijd lekker)!

    Beantwoorden
    • Jolanda says:
      7 jaar geleden

      Hai Andrea, met chocola lijkt mij ook erg lekker! Hoe maak jij t dan? Groetjes Jolanda

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik ben ook benieuwd naar de chocolade tiramisu. Gebruik je dan chocolademelk ipv koffie?

      Beantwoorden
      • Branco says:
        1 jaar geleden

        Ik heb ze gemaakt voor de kinderen met bastonge koekjes en volle chocomel.
        Volgens de omschrijving zoals die hier staat.
        Maar nu maak ik het ook voor ons zelf.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Dat klinkt heerlijk 🙂

          Beantwoorden
    • Lili says:
      5 jaar geleden

      Hoi Andrea!

      Ik houd helemaal niet van koffie, dus ik ben ook wel heel nieuwsgierig naar de chocoladevariant!
      Hopelijk wil je met ons je geheim delen!

      Beantwoorden
  4. Wendy says:
    7 jaar geleden

    Mmm, die gaan we ook maar weer eens proberen….ziet er heerlijk uit, txs!

    Beantwoorden
  5. Laura says:
    7 jaar geleden

    Ik ben geen groot tiramisu fan, maar dit ziet er goed uit zeg! 🙂

    Beantwoorden
  6. Naomi says:
    7 jaar geleden

    Waaaah! Ziet er heerlijk uit! 😀

    Beantwoorden
  7. Wilma says:
    7 jaar geleden

    Zelf doe ik ipv melk een scheut ammaretto door de mascarpone en/of door de koffie. Maakt het nog lekkerder.

    Beantwoorden
  8. Mireille says:
    7 jaar geleden

    Aah dat ziet er echt heerlijk uit! En heel mooi

    Beantwoorden
  9. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Dat ziet er wel erg lekker en leuk uit!

    Beantwoorden
  10. My Linh says:
    7 jaar geleden

    Wat een leuk idee! En het ziet er nog eens geweldig uit ook 😀 Mijn vriend is dól op tiramisu, maar ik ben vaak te lui (/geen tijd) om het te maken. Dit is een perfect alternatief. Dank je wel voor het delen ^^

    Beantwoorden
  11. Lisanne says:
    7 jaar geleden

    Ooh, ziet er heerlijk uit! Mijn moeder en ik wilde al lang eens tiramisu maken, maar het is er nog nooit van gekomen. Nu ik dit recept zie hebben we geen excuus meer om het niet te maken denk ik zo. Haha! Ik kom nu trouwens voor de eerst keer op je blog, leuk!

    Beantwoorden
  12. Remy | BakingBeautyNL says:
    7 jaar geleden

    Dit maak ik ook regelmatig en zooooo lekker 🙂
    Eet smakelijk..

    Beantwoorden
  13. Martine says:
    7 jaar geleden

    Zojuist voor de 2de keer gemaakt voor moederdag. Voor ons met koffie en voor de kinderen zonder.

    Beantwoorden
  14. Sandra says:
    7 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept, en simpel.
    Ik wil voor de verjaardag graag een trio maken van desserts (op 1 bord), waaronder tiramisu.
    Heb je nog tips wat ik bij de tiramisu kan serveren…?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      misschien een bolletje ijs en een bonbon? Met smaken die passen bij tiramisu.

      Beantwoorden
  15. Kim says:
    7 jaar geleden

    Wat een gaaf recept!!

    Beantwoorden
  16. henny says:
    7 jaar geleden

    Je kan in plaats van slagroom ook gele vla door de mascarpne roeren . is ook erg lekker en snel !!

    Beantwoorden
  17. Grietje says:
    7 jaar geleden

    Ik heb een keer zoiets op en ik vond het niet lekker. Ik lust echt geen koffie en vond de koffiesmaak dan ook echt vies.
    Hoe zou ik het kunnen maken, zonder koffie? Ik ben dol op chocolade, maar chocolademelk vind ik ook niet lekker. Ik weet het ik ben lastig 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik ben ook geen koffieliefhebber en gebruik dan in mijn bakje altijd wat minder koffie, dan vind ik het wel lekker. In verhouding neem ik ook meestal een paar extra lange vingers en een beetje extra cacaopoeder is ook lekker! Anders is de aardbeien tiramisu misschien nog wel een alternatief: http://www.laurasbakery.nl/aardbeien-tiramisu-taart/

      Beantwoorden
      • Grietje says:
        7 jaar geleden

        Ja dat is een goed idee!!
        Die heb ik opgeslagen. En ga hem zeker eens proberen.
        Bedankt!

        Beantwoorden
    • toon says:
      7 jaar geleden

      In plaats van koffie gebruik ik chicorei (werd vroeger altijd aan koffie toegevoegd, althans in Vlaanderen, nu minder). Bestaat ook in een oplosversie.
      Heeft een hazelnootsmaak en ik maak er dus ook de hier graag gegeten hazelnootpudding mee, gewoon mee aan de kook brengen met melk en voor het binden door een fijne zeef of neteldoek gieten.
      Toen de kinderen nog jonger waren, geen koffie en likeur, wel sinaasppelsap vers geperst en 1 op 1 verdund met water.

      Beantwoorden
  18. miriam says:
    7 jaar geleden

    Zou je ipv mascarpone ook roomkaas zoals monchou kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Nee, dat is helaas niet mogelijk. Je hebt echt mascarpone nodig voor dit recept.

      Beantwoorden
  19. astrid says:
    6 jaar geleden

    Hai,

    ziet er lekker uit en makkelijk te maken dus dat is altijd prettig;) Nu lusten mijn kinderen en ik geen koffie….. wat zou ik daarvoor in de plaats kunnen gebruiken? Chocomelk heb ik uitgeprobeerd maar beviel niet zo!
    groetjes Astrid

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je zou voor een fruit tiramisu kunnen gaan met sinaasappelsap zoals ik bij deze aardbeientiramisu heb gedaan: http://www.laurasbakery.nl/aardbeien-tiramisu-taart/

      Beantwoorden
  20. Marjan says:
    6 jaar geleden

    Of de lange vingers dan in ranja dopen!
    Vinden mijn kids heerlijk..

    Beantwoorden
  21. Pingback: Inspiratie: Kerstdessert part II | Life of Simone
  22. Silleke says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit ga hem maken met kerst en denk ook nog met aardbeien ….

    Beantwoorden
  23. Lana says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kun je ze ook al zo’n 24 uur vantevoren maken? Of is dat te lang om te bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan wel hoor, de laagjes zullen er misschien alleen ietsjes minder mooi uit gaan zien door vocht.

      Beantwoorden
  24. Leonie says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk! Ik heb er een glutenvrije en lactosevrije variant van gemaakt i.v.m. allergieën.
    Zeker een aanrader! Ik heb er de volgende ingrediënten voor gebruikt:
    gluten en lactose vrije langevingers van het merk Schär
    slagroom, melk en mascarpone van het merk MinusL.

    Beantwoorden
  25. debby says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk genieten
    & mocht je iemand in je omgeving kennen met kleine baby’s of kids….
    Vraag dan of ze de groenten en fruit potjes willen bewaren.
    Ook heel handig

    Beantwoorden
  26. Marieke says:
    5 jaar geleden

    lekker met kruidnootjes straks ook heerlijk ipv lange vingers

    Beantwoorden
  27. Lieke says:
    5 jaar geleden

    Zou dit ook kunnen met bastognekoeken?
    Zijn ze hier dol op…

    Groetjes, Lieke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, gewoon maken zoals jij het lekker vindt 🙂

      Beantwoorden
  28. Marja says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura
    Ik heb even een vraagje kan ik dit ook in een kidde maken?
    En blijven de verhoudingen dan hetzelfde kan hier nl nergens iets over vinden.

    Vr groetjes Marja

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat is een kidde precies? In principe kun je deze tiramisu ook in andere vormen maken. Recept kun je ook verdubbelen, als de verhoudingen maar gelijk blijven.

      Beantwoorden
  29. Anneke says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijk en eenvoudig recept. Echt genieten!

    Beantwoorden
  30. Gaby says:
    5 jaar geleden

    Is er ook n lactosevrije variant op de mascarpone?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik ken hier helaas geen lactosevrije variant voor. Je zou een alternatief dessert kunnen maken met lactosevrije roomkaas?

      Beantwoorden
  31. Laura says:
    5 jaar geleden

    Ik heb het vanavond gemaakt! Erg lekker en super snel klaar! Valt zeker onder de beste tiramisu’s die ik heb gehad; lekker romig en niet sterk door drank/koffie.

    Beantwoorden
  32. Carolien says:
    4 jaar geleden

    Ooeh, dit ziet er echt verrukkelijk uit. En je hebt ook nog eens weinig nodig, en is snel klaar. Jammie!

    Beantwoorden
  33. L. Boesten says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura bedankt dat we mogen meegenieten van
    al die heerlijke recepten van jou.

    Groetjes Liana

    Beantwoorden
  34. José says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura, wat een fantastisch recept! Inderdaad snel en makkelijk te maken met een indrukwekkend lekker eindresultaat. Kleine aanpassing omdat ik het recept glutenvrij moest maken. Ik gebruikte i.p.v. lange vingers glutenvrije Madeleine cakejes. (1Madeleine pp.) Een klein sterk kopje espresso met dezelfde hoeveelheid amandellikeur werkte goed. Ik eindigde traditioneel met een gladde bovenkant , bestoven met gezeefd cacaopoeder. Recept al 3 x doorgegeven;- ) Thanx voor jouw inspiratie!

    Beantwoorden
  35. Manon says:
    3 jaar geleden

    Wat is deze tiramisu lekker! Heb hem regelmatig gemaakt en gebruik het nu ook als basis voor andere nagerechten.

    Beantwoorden
  36. Michelle says:
    3 jaar geleden

    Hoi, ik heb net de tiramisu glaasjes gemaakt voor morgen avond. Is dat goed om zo lang in koelkast te bewaren? Het mengsel vond ik wel beetje dun, ik had er uiteindelijk 6 gemaakt, maar recept had ik verdubbeld dus naar 8 personen. Me lange vingers waren op dus heb ik er nu 6. Precies genoeg. Het mengsel was iig heerlijk. Wat kan ik nog bovenop doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt ze inderdaad prima zo in de koelkast bewaren, even afdekken met folie is wel slim. Je kunt verder in principe alles toevoegen dat je er lekker bij vindt.

      Beantwoorden
  37. Natalie says:
    2 jaar geleden

    Wat ziet dit er gaaf (en lekker!) uit! Ik zou er graag een limoncello variant van maken. Kan ik dan simpelweg de koffie vervangen voor limoncello?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker, dat moet lukken.

      Beantwoorden
  38. Natalie says:
    2 jaar geleden

    Bedankt voor je reactie. Ik ga het zaterdag maken, ben benieuwd

    Beantwoorden
  39. Pingback: Lange vingers - Laura's Bakery

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=60c38e2eb2378d0c5352b6613ec0a756&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=f70585178b54f2308760bf4fd339e3b7&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Hartige croissants

Hartige croissants

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-1

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-5

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan