Meringue citroen kwarktaart

17 maart 2016
56

Oetker meringue citroen kwarktaart 1a

Ziet er spetterend uit hè deze kwarktaart? Zou je het geloven als ik je zeg dat ik slechts een uurtje in de keuken heb gestaan? Oke, er is ook nog wat tijd nodig voor de taart om op te stijven en de schuimpjes moeten uiteraard in de oven. Maar dan heb je je handen gewoon vrij en kun je doen wat je wilt. De afwas wegwerken van het maken van de taart bijvoorbeeld, of de tafel feestelijk aankleden om straks gezellig met familie en vrienden deze vrolijke taart te eten.

Vroeger -toen ik nog een kleine uk was- maakten we thuis vaak kwarktaarten, maar aan decoreren deden we niet. Nooit over nagedacht. Tot ik steeds meer ging bakken en decoreren dan, ik vind het heerlijk om met een kleine extra inspanning een taart om te toveren tot een spektakelstuk. Want zo mogen we deze meringue citroen kwarktaart wel noemen toch? Ik gebruikte een mix van Dr. Oetker voor de kwarktaart en de schuimpjes bovenop, daarmee stond deze taart echt in een handomdraai op tafel. Ja hoor, variëren met bakmixen kun je aan mij wel over laten. Dr. Oetker was aan het juist adres toen ze mij vroegen of ik kon laten zien dat je hele mooie taarten kunt maken met de kwarktaart mixen. Deze frisse taart past qua smaak en uiterlijk perfect bij het voorjaar! Misschien zet jij hem wel met Pasen op tafel?

Oetker meringue citroen kwarktaart 2a

Bereidingstijd: 60 minuten | Koelkast: 2,5 uur | Oven: 60 minuten | Moeilijkheidsgraad: *

Oetker meringue citroen kwarktaart 3a

Meringue citroen kwarktaart

Je zou het misschien niet geloven, maar deze meringue citroen kwarktaart staat in een mum van tijd op tafel. En oh wat is hij lekker!
Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart citroen
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 400 ml water
  • Dr. Oetker Meringue mix
  • 60 ml water

Extra nodig

  • mixer
  • 24 cm springvorm
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • gele/oranje kleurstof bijvoorbeeld van Dr. Oetker
  • Dr. Oetker decoratiebloemetjes

Instructies

  • Leg het velletje bakpapier op de bodem van je springvorm en klem de ring er omheen. Smelt de boter in het pannetje. Wanneer dit helemaal gesmolten is, voeg je de inhoud van het zakje voor de bodem toe. Roer goed door elkaar en doe de koekkruimels dan in de springvorm. Met de bolle kant van een lepel druk je de bodem stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast.
  • Voor de taart zelf doe je het water samen met de taartmix in een kom, mix in een minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom toe en mix op een hoge stand in 2-3 minuten tot een mooie luchtige massa. Haal de bodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erin. Met een spatel maak je de bovenkant mooi glad. Zet de taart nu minimaal 2,5 uur in de koelkast.
  • Terwijl de taart in de koelkast staat maak je de meringues. Doe de mix voor meringue en het water in een kom en roer even door elkaar met een vork. Pak dan de mixer en klop dit in ongeveer 4 minuten tot een mooie stijve massa. Knip het puntje van de spuitzak en plaats er een spuitmond in (zonder kan eventueel ook). Met een satéprikker kun je de kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak aanbrengen, wees niet te zuinig anders zie je het niet. Ik zette één streep, maar je kunt ook meerdere strepen (in meerdere kleuren) maken.
  • Spuit mooie kleine toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Het is leuk om allerlei verschillende formaten te maken. Bak de schuimpjes in 60 minuten op 120 graden en laat ze daarna nog een tijdje staan in een dichte oven (maar zet de oven wel uit). Ik haalde ze eruit toen de kwarktaart na 2,5 goed stijf was.
  • Decoreer de taart pas vlak voor serveren met de schuimpjes, door het vocht uit de kwarktaart worden ze namelijk zachter na een tijdje. Plaats de schuimpjes bovenop de taart. Gebruik er zo veel als je zelf wilt, het is ook leuk om ze een beetje op te stapelen. Ik gebruikte zelf ook nog wat leuke ouwel bloemetjes van Dr. Oetker ter decoratie, zo krijg je gelijk zin in het voorjaar!
Bewaren

3-4 dagen in de koelkast te bewaren.

Oetker meringue citroen kwarktaart 4a

Mango aardbeien kwarktaart 3aAls je op de website van Dr. Oetker kijkt kun je nog veel meer kwarktaart inspiratie vinden. Deze mango kwarktaart met aardbeien die ik vorig jaar maakte staat er bijvoorbeeld ook tussen!

Dit artikel is een samenwerking met Dr. Oetker, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Ellen Bakker schreef:

    Wat een lekkere taarten en koekjes maak je allemaal, heb nog geen tijd gehad om wat van je recepten na te maken. Ga het zeker doen ,het lezen van je recepten geeft al een hoop plezier.
    Groetjes Ellen Bakker

  2. Nicole schreef:

    Wat een leuke variatie op de kwarktaart! Echt super leuk gedaan!

  3. K.D. Eenkhoorn schreef:

    Wij maken deze kwark taart altijd met ranja of vruchtensap in plaats van water. Wordt de smaak een stuk beter van. Almhof Sinaasappel kwark met KC sinaasappel ranja bijvoorbeeld, maar je kan ook vers sinaasappelsap gebruiken in plaats van water.

  4. Kirsten schreef:

    Ziet er echt geweldig uit! Alleen het is mij nog steeds niet helemaal duidelijk hoe je die kleurstof netjes in je spuitzak krijgt?

    1. Laura schreef:

      In dit artikel staat het met een foto uitgelegd, hopelijk maakt dat het nog wat duidelijker: http://www.laurasbakery.nl/hollandse-meringues/

  5. Je@net schreef:

    Wat een leuk idee om de kwarktaart zo te decoreren. Ziet er niet alleen erg lekker, maar ook heel feestelijk uit!

  6. Daniëlle schreef:

    Deze taart ziet eruit als een feestje. Ik denk dat hij ook echt heerlijk is.

  7. Wat zien die meringues er gezellig uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *