Jelly bean bloemen cupcakes

21 augustus 2014
0

jelly bean bloemen cupcakes 1a

Van jelly beans wordt ik vrolijk! Al die gezellige kleurtjes en dan heeft elke kleur ook nog eens een andere smaak. Ze doen mij een beetje denken aan de ‘smekkies in alle smaken’ van Harry Potter. Alleen zitten er in deze zak geen vervelende verrassingen wat de smaken betreft 😉 . Ik gebruikte de jelly beans in dit geval niet om te bakken maar om mini cupcakes eenvoudig en snel te decoreren. Snel, maar wel met supervrolijke jelly bean bloemen cupcakes als resultaat!

jelly bean bloemen cupcakes 2a

jelly bean bloemen cupcakes 3a

jelly bean bloemen cupcakes 4a

jelly bean bloemen cupcakes 5a

Jelly bean bloemen cupcakes

Deze mini cupcakes tover je met botercrème en jelly beans snel om tot superleuk jelly bean bloemen cupcakes. Maak ze in elke kleur die jij leuk vindt!
Porties: 8 cupcakes

Ingrediënten

 • 8 mini cupcakes, vanille of maak ze in jouw favoriete smaak
 • frosting/crème, bijvoorbeeld deze botercrème
 • jelly beans

Instructies

 • Voor één jelly bean bloem heb je 7 jelly beans nodig. 1 voor het hart en 6 voor de blaadjes. Als je van te voren al combinaties maakt en deze gesorteerd per bloem in een cupcake vorm apart legt gaat het straks bij het decoreren lekker snel!
 • Bak de cupcakes volgens recept en maak ook de crème voor de toeven vast. Het maakt niet uit welke recepten en/of smaken je gebruikt. Gewoon jouw favoriete recepten gebruiken dus!
 • Maak met de crème kleine rozetten op de cupcakes. Ik gebruikte spuitmondje 1M van Wilton om de rozetten te spuiten.
 • Steek de jelly bean voor het hart van de bloem rechtop in de cupcake. Plaats de jelly beans voor de blaadjes hier omheen.
 • That’s it. Zo snel heb je deze cupcakes versierd!
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

jelly bean bloemen cupcakes 6a

Decoreren gaat dus prima met jelly beans, ik heb zelfs nog meer ideeën met deze snoepjes! Maar ik wil ook wel eens proberen te bakken met jelly beans, ik ben benieuwd hoe dat uitpakt. Hebben jullie wel eens jelly beans gebruikt om te bakken of decoreren?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

 1. MySimplySpecial schreef:

  Dat ziet er vrolijk uit!

 2. Lisanne schreef:

  Wat ontzettend leuk bedacht! Ziet er super vrolijk uit en het is ook lekker makkelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *