5 baktips van Mariette van Zoet Recepten

Gepost: 24 november 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
1

zoetrecepten 1

Vandaag weer een nieuwe bijdrage in de categorie ‘Baktips van’. Dit keer geef ik het woord aan Mariette van het blog Zoetrecepten. Op haar blog vind je heerlijke recepten die allemaal zijn voorzien van prachtige foto’s, je krijgt direct zin om de keuken in te duiken! Lees eerst de 5 baktips van Mariette, dan kun je die daarna gelijk toepassen op bijvoorbeeld haar browniepizza of chocolade muffins.

Bakken is voor velen een ontspannende activiteit. Even lekker nergens aan denken, enkel aan het deeg in je beslagkom. Toch willen er nog wel eens stressvolle momentjes ontstaan. Je taart staat al in de oven, maar plots zie je dat je de eieren bent vergeten. Paniek! Om het bakken zo relaxed mogelijk te laten verlopen en dat soort momentjes te voorkomen, zette ik mijn vijf favo baktips op een rijtje:

1. Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk.  Lees je recept volledig door, dan weet je wat de volgende stappen zijn en voorkom je dat je tijdens het bakken per ongeluk een stap overslaat of dat je niet de juiste materialen gebruikt of in huis hebt. Dit doe ik eigenlijk altijd voor ik aan een recept begin dat ik voor het eerst maak.

2. Ingrediënten

Een goede keukenweegschaal, een maatbeker en maatcups zijn onmisbaar. Weeg je ingrediënten goed af, zorg dat ze op de juiste temperatuur zijn en zet ze alvast klaar in bakjes voor je begint. Geen geklieder met ingrediënten en veel minder kans dat je een ingrediënt per ongeluk vergeet toe te voegen.

zoetrecepten 2
3. De oven

Ovens blijken regelmatig de verkeerde temperatuur aan te geven, zonder dat je er erg in hebt. Je lekkere baksel mislukt, maar je begrijpt niet waardoor het komt. De beste manier om dit op te lossen is door altijd een oventhermometer in de oven neer te zetten en deze te checken voordat je je baksel in de oven schuift.

4. Kookboekstandaard

Op mijn kookboekstandaard pronkt meestal één van mijn favo bakboeken. Maar zo’n standaard staat niet alleen heel leuk in je keuken, hij is ook superhandig. Zo kan je kookboek niet meer dichtvallen en hoef je er niet met je vieze vingers aan te zitten tijdens het bakken. Ook ideaal voor je iPad of tablet als je lekker vanaf een blog aan het bakken bent 😉 .

5. Plannen

Begin op tijd! Maak een cheesecake een dag van te voren zodat hij genoeg tijd heeft om op te stijven, maak je taartdeeg tijdig zodat het voldoende kan rusten en vries cake- of koekjesbeslag in, zodat je altijd iets lekkers tevoorschijn kunt toveren wanneer je onverwachts bezoek krijgt.

Veel (relaxed) bakplezier!

Mariette, heel erg bedankt voor het delen van jouw 5 baktips!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. ElsaR schreef:

    Leuke tips ☻ bedankt

    Gr. ElsaR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *