Italiaanse croissant uit de oven

19 januari 2018
20

Er bestaat een heerlijke zoete Italiaanse zoete croissant, maar vandaag staat in het teken van een traditionele croissant die ik op Italiaanse wijze heb belegd. Op het idee kwam ik tijdens een dagje in Amsterdam met Lian. We stopten bij een bakkertje toen we honger hadden en zagen daar een Italiaanse croissant. Iets anders dan deze, maar die croissant bracht mij toen wel op het idee om er thuis zelf ook eentje te maken. Vers uit de oven met onder andere gesmolten mozzarella op een knapperige croissant is het smullen geblazen, snel maken dus!

Italiaanse croissant uit de oven

Een croissant is lekker met een beetje boter of een beetje jam. Maar ook deze Italiaanse croissant uit de oven zijn heel smakelijk.
Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 grote croissants
  • 3-4 tl groene pesto
  • 4 plakjes salami
  • 1 bol mozzarella
  • 6 cherry tomaatjes
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de croissants door en smeer deze in met de pesto. Beleg de croissants met de plakjes salami. Snijd dan de bol mozzarella in plakjes en halveer de tomaatjes. Verdeel over de croissant. Maak het af met wat peper en zout naar smaak. Leg de bovenkant van de croissant op het beleg en druk lichtjes aan.
  • Bak de Italiaanse croissant in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer de croissant gelijk nu hij warm en knapperig is.
  • Eet smakelijk!
Tips

Dit is ook een ideale manier om (oude) zacht geworden croissants weer lekker knapperig te krijgen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *