Er bestaat een heerlijke zoete Italiaanse zoete croissant, maar vandaag staat in het teken van een traditionele croissant die ik op Italiaanse wijze heb belegd. Op het idee kwam ik tijdens een dagje in Amsterdam met Lian. We stopten bij een bakkertje toen we honger hadden en zagen daar een Italiaanse croissant. Iets anders dan deze, maar die croissant bracht mij toen wel op het idee om er thuis zelf ook eentje te maken. Vers uit de oven met onder andere gesmolten mozzarella op een knapperige croissant is het smullen geblazen, snel maken dus!
Italiaanse croissant uit de oven
Ingrediënten
- 2 grote croissants
- 3-4 tl groene pesto
- 4 plakjes salami
- 1 bol mozzarella
- 6 cherry tomaatjes
- peper en zout
Instructies
- Snijd de croissants door en smeer deze in met de pesto. Beleg de croissants met de plakjes salami. Snijd dan de bol mozzarella in plakjes en halveer de tomaatjes. Verdeel over de croissant. Maak het af met wat peper en zout naar smaak. Leg de bovenkant van de croissant op het beleg en druk lichtjes aan.
- Bak de Italiaanse croissant in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
- Serveer de croissant gelijk nu hij warm en knapperig is.
- Eet smakelijk!