Na de afgelopen koekjesweek beginnen we de maandag weer even rustig en lekker makkelijk. Misschien eet je wel graag gevulde croissants en ben je naarstig op zoek naar de juiste bereiding waarbij je croissant de smakelijkheid heeft van een tosti, maar wel de mooie volle vorm van de croissant behoud. Daar heb ik wat op gevonden. Aan de hand van deze croissant tosti Hawaii, laat ik je zien hoe je alle het goede van beide behoudt. Geen platte croissant tosti’s meer voor ons.
Croissant tosti Hawaii
Ingrediënten
- 2 verse croissants
- plakjes jong belegen kaas
- plakjes ham
- 2 ananasschijven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte) en snijd de croissants horizontaal doormidden. Beleg met een plakje kaas en daarboven de ham.
- Halveer de ananasschijf en verdeel over de ham. Maak af met een plakje kaas en plaats de bovenkant van de croissant weer terug.
- Leg de croissant tosti’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in 8-10 minuten of totdat de kaas goed is gesmolten.
Tips
- Tip: Let op dat de ananas erg heet kan zijn. Laat dus even afkoelen voor de zekerheid.