Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Hazelnoot-schuimtaart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 mei 2018
in Feestdagen, Moederdag, Schuimpjes, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Volgende week is het moederdag en daarom zet ik vandaag de favoriete taart van mijn moeder online: de hazelnoot schuimtaart. Als we vroeger gebakjes bij de bakker om de hoek haalden koos mijn moeder altijd voor een klein mokka-hazelnoot gebakje. Dat doet ze vandaag de dag overigens nog steeds. Dit recept is overigens afkomstig uit Het Laura’s Bakery Bakboek, het is dus ook gelijk een klein cadeautje van mij aan jullie 😉 . Maak jij voor moederdag ook deze hazelnoot-schuimtaart, of heeft jouw moeder een andere favoriete taart?

TIP: Nog geen cadeautje voor moederdag in huis? Dan is Het Laura’s Bakery Bakboek natuurlijk dé perfecte verrassing, zeker als je er dan ook gelijk iets lekkers uit bakt 😉 .

Recept afdrukken

Hazelnoot-schuimtaart

Misschien wel één van de lekkerste hazelnoottaarten ooit: de hazelnoot-schuimtaart. Maak deze heerlijke taart voor een verjaardag, moederdag of een andere feestdag.
Porties: 12 personen
VOOR 10-12 PERSONEN

Ingrediënten

Plakken schuim

  • 150 gram hazelnoten
  • 6 eiwitten (ongeveer 200 gram)
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker

Vulling en decoratie

  • 1 portie mokkacrème (volgens recept)
  • handje hazelnoten
  • 25 gram nougatine

Instructies

  • Verspreid de hazelnoten over een bakplaat en schuif ze 10-12 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte). Als je hazelnoten nog een vliesje hebben, wrijf je ze tussen een schone doek heen en weer zodat deze loslaten. Laat de hazelnoten afkoelen en vermaal ze dan tot kleine stukjes
  • In een vetvrije kom klop je de eiwitten met de suiker tot er stijve pieken ontstaan. Voeg de poedersuiker toe en mix deze er rustig doorheen. Je wilt dat de stijve pieken behouden blijven. Spatel als laatste de hazelnoten door de meringue.
  • Je hebt 3 dikke of 4 dunne platen hazelnootschuim nodig, kies wat jij lekker vindt. Maak dan van het schuim 3 of 4 cirkels van ongeveer 20 cm in doorsnede. Ze zullen in de oven nog iets uitlopen.
  • Bak de schuimplaten in 1,5 – 2 uur op 120 °C (boven- en onderwarmte).
  • Draai voorzichtig een schuimplaat om en kijk of je het bakpapier makkelijk van de onderkant kunt halen. Als dit nog wat blijft plakken hebben ze meer tijd nodig in de oven. Draai eventueel de temperatuur een klein beetje omhoog.
  • Terwijl de schuimplaten gebakken worden maak je de mokkacrème volgens recept. Als die klaar is en de plakken schuim zijn afgekoeld kun je de taart opbouwen.

Taart opbouwen

  • Leg een plak schuim op een bord op plateau en smeer er een dun laagje mokkacrème op. Leg de volgende plak schuim erop en vul deze op dezelfde manier, ga zo door tot je eindigt met de laatste plak schuim. Smeer de taart rondom af met een laagje van de crème. Ikzelf hield de bovenkant vrij, maar smeer dit gerust ook af als je dat leuk vindt. Zorg wel dat je voldoende crème overhoudt voor de toefjes.
  • Met de nougatine versier je de onderste rand van de schuimtaart. Je kunt het er met een theelepeltje langs laten vallen, het blijft vanzelf plakken. Met meer nougatine kun je ook de gehele zijkant bedekken als je dat wilt.
  • Schep de overige mokkacrème in een spuitzak met kartelvormige spuitmond en spuit rondom kleine toefjes op de taart. Plaats op elk toefje een hazelnoot.

Tips

  • Tip: Let op dat je de hazelnoten niet te lang vermaalt, want dan komt de olie los en krijg je een hazelnootpasta.
  • Tip: Om de plakken schuim knapperiger te houden, kun je ze insmeren met een laagje gesmolten chocolade. Zo kan het vocht van de crème niet in het schuim trekken. En het is natuurlijk ook heel erg lekker.
Bewaren

De taart bewaar je goed afgedekt in de koelkast, hier kun je hem zo’n 2 dagen bewaren. Houd er wel rekening mee dat de plakken schuim wat zachter zullen worden. De schuimplaten kun je overigens ook prima voorbereiden, die kun je los rustig een week bewaren op een droge plek.

Vorige post

Volgende post

Griekse salade spiesjes
Moederdagbrunch: aardbeien pancakes en croissant broodpudding

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 80

  1. Yvonne says:
    3 jaar geleden

    Ha Laura,
    Ziet er weer erg lekker uit.
    Ik volg jouw moeder Joke ook.
    Als zij zo van hazelnoot schuimgebak houdt, en je mocht ooit eens in Dordrecht komen,
    dan moet je echt naar banketbakkerij Brokking. Echt de allerlekkerste hazelnoot schuimgebak !
    Een super aanrader!
    Groetjes,
    Yvonne

    Beantwoorden
    • Petra says:
      2 jaar geleden

      Inderdaad. Brokking is echt de állerlekkerste. Maar deze ziet er ook heerlijk uit.

      Beantwoorden
  2. Manon says:
    3 jaar geleden

    De link naar het recept voor de mokkacrème doet het niet. Komt deze later nog online of staat hij ergens al op het blog?
    Liefs

    Beantwoorden
    • Lammie Meems says:
      3 jaar geleden

      Ik ben zo vrij geweest om het op te zoeken.
      Hier de link https://www.laurasbakery.nl/mokkacreme/

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zie dat ik die in mijn enthousiasme helemaal ben vergeten toe te voegen, hij staat nu wel goed 😉

      Beantwoorden
  3. Manon says:
    3 jaar geleden

    Bedankt!

    Beantwoorden
  4. Jeanine says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura

    Vraagje: als je de schuimplakken in het voren wil maken, doe je er dan direct een laagje chocolade over om ze knapperig te houden? Of doe je het laagje chocolade pas op de platen als je de taart gaat opbouwen/afmaken?
    Hoor het graag!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Beide kan, je kunt het gelijk doen, maar ook op een later moment.

      Beantwoorden
  5. char says:
    3 jaar geleden

    heel herkenbaar! mijn moeder houd ook van hazelnoot schuimtaart en kiest ook elke keer dit gebak haha

    Beantwoorden
  6. Mieke says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Deze taart ziet er prachtig uit. Ik wil hem komend weekend maken voor de verjaardag van een collega. 2 vragen over de nougatine: 1) heb je daar ook een recept voor? 2) hoe heb jij zo’n strak randje met nougatine gekregen, dat ziet er namelijk perfect uit voor iets met van die kleine stukjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, daar heb ik op dit moment nog geen recept voor online staan. Randje heb ik gemaakt zoals hierboven beschreven 🙂

      Beantwoorden
  7. M. Schmidt says:
    3 jaar geleden

    gebruikte je voor de schuimtaart meerdere bakplaten tegelijk in de oven? en zo ja, slaat dan geen condens va de bovenste bakplaat op de onderste? Gebruikte je boven- en onverwarmde of de heteluchtoven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik deed inderdaad twee platen boven elkaar, dat gaat prima. En de temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte.

      Beantwoorden
      • Bettine says:
        2 jaar geleden

        Hoi Laura,
        Ik heb de eerste keer ook op 2 platen boven elkaar gebakken met convectiewarmte, maar met 45 min waren ze aangebrand. De 2e poging heb ik ze plaat voor plaat gedaan, maar nu was ik er net op tijd bij… Na 30 min begonnen ze wel erg bruin te worden. Ik heb de temp toen verlaagd en nog 10 min laten staan maar moest ze er toen echt uithalen. Is deze baktemperatuur niet te hoog? Uiteindelijk was hij wel erg lekker.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          de genoemde temperaturen zijn voor boven- en onderwarmte (is standaard). Hetelucht/convectie zet je dus lager, zo’n 10-20%

          Beantwoorden
          • Linda says:
            2 jaar geleden

            Hoi Laura, ik heb de taart nu 2x gemaakt en beide keren ging mijn mokkacrème een soort van schiften. Het werd niet mooi egaal, maar er bleven klontjes zichtbaar. De 2e x geprobeerd om heel kort te verwarmen, maar toen bleef de crème te zacht. Heb je nog tips?

          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Hier tips om schiften te verhelpen: https://handigebaktips.nl/help-mijn-botercreme-is-geschift/ (waarschijnlijk heb je het te lang/heet verwarmd)

  8. Lotte says:
    3 jaar geleden

    Hoe kan ik het beste de schuimlagen een chocoladesmaak geven ipv hazelnoot? En waar kan ik nog meer aan denken qua vulling

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou dan cacaopoeder toevoegen. En kijk voor lekkere vullingen eens onder het kopje recepten-vullingen & toppings 🙂

      Beantwoorden
      • Lotte says:
        3 jaar geleden

        Bedankt

        Beantwoorden
  9. Sandra says:
    3 jaar geleden

    Kan hier ook een fotoprint op? Hoeveel tijd kost de taart maken ongeveer?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, zou hem dan wel op het laatste moment aanbrengen. Hoeveel tijd het kost verschilt per persoon, ik zou gewoon het recept even goed lezen en dan inschatten hoeveel tijd dit jou kost.

      Beantwoorden
  10. Caroline says:
    2 jaar geleden

    Net de mokkacreme gemaakt en helaas niet helemaal gelukt! Banketbakkersroom en botercreme waren perfect, maar toen de afgekoelde koffie erdoor ging, ging het alsnog schiften. Enig idee hoe ik dit kan voorkomen de volgende keer? De smaak is gelukkig top!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Belangrijkste is dat beide mengsels dezelfde temperatuur hebben en dat je het in delen toevoegt. Hier lees je er meer over: https://handigebaktips.nl/help-mijn-botercreme-is-geschift/

      Beantwoorden
    • Bettine says:
      2 jaar geleden

      Nooit weggooien, maar kom met mengsel even opwarmen (in pan heet water zetten bv) en weer blijven mixen. Dan komt het vanzelf weer goed

      Beantwoorden
  11. Lisette says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura, is de taart glutenvrij?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De crème bevat gluten, maar zou je glutenvrij kunnen maken.

      Beantwoorden
      • Lisette says:
        2 jaar geleden

        Bedankt voor de reactie. Komt dat door de banketbakkersroom waar bloem in zit? Dan zou ik dat door amandelmeel kunnen vervangen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Dat klopt inderdaad. Amandelmeel werkt niet, dan moet je een glutenvrije meelmix gebruiken.

          Beantwoorden
          • Jonne says:
            2 jaar geleden

            ook ik was benieuwd of er ook een glutenvrij variant te maken. is het denk je een goed idee om de bloem te vervangen door maizena? alvast bedankt

          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Nee dat zou ik niet doen. Je kunt proberen een glutenvrije meelmix te gebruiken.

          • Marlies says:
            1 jaar geleden

            Maizena werkt perfect! Wordt haast standaard gebruikt voor banketbakkersroom (meestal zie ik maizena, af en toe bloem). Meteen ook veel minder klontjes. Met bloem is het bij mij nooit gelukt, met maizena kan het haast niet misgaan.

          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Daar heb ik andere ervaring mee, maar fijn dat het bij jou altijd lukt zo.

  12. José says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    De taart ziet er heerlijk uit.
    Alleen ik lus absoluut geen koffie, mokka of waar iets koffie inzit.
    Heb je ook een alternatief hier voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan zou ik even kijken tussen de vullingen bij de recepten, daar vind je genoeg zonder koffie.

      Beantwoorden
  13. Peter van Dijk says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik probeer op basis van dit recept schuim gebakjes te maken. Daarvoor bak ik eerst een flink aantal schuim rondjes (diameter 6 cm, dikte 1 cm). Daar doe ik de mokka creme op/tussen.
    Het probleem waar ik tegenaan loop is dat (na het opbouwen van de gebakjes) het schuim vrij snel zacht wordt (na een uur al).
    Komt dit misschien doordat het vocht uit de creme in het schuim trekt?
    Wat voor oplossing is hier voor?

    groeten, Peter

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Na een uur is wel heel snel, waren ze schuimplakken dan wel goed droog nadat ze uit de oven kwamen? Verder heeft vocht altijd invloed op schuim.

      Beantwoorden
  14. Thomas says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik ga de taart dit weekend maken en zoals met elk recept van jou zal dit weer een succes worden!

    Is het mogelijk om geblancheerde hazelnoten te gebruiken?

    Groetjes, Thomas

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Volgens mij moet dat prima lukken, veel bakplezier!

      Beantwoorden
  15. Ingrid says:
    2 jaar geleden

    Ik heb deze taart al eerder gemaakt, echt lekker!
    Ik wil nu graag 4 kleine – eenpersoons- gebakjes maken.
    Als ik de ingrediënten halveer, zou ik dan genoeg hebben?
    En hoe lang moeten de kleinere schuimplaten denk je in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat moet wel lukken. Zou 1,5-2 uur aanhouden (maar gewoon in de gaten houden hoor)

      Beantwoorden
  16. Marloes says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik had een klein vraagje, watvoor oven gebruik je bij het maken van de meringue laag? Dan weet ik namelijk welke temperaturen ik kan gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      temperaturen zijn altijd voor boven- en onderwarmte

      Beantwoorden
  17. Lisette says:
    2 jaar geleden

    Vandaag de taart gemaakt. Hij is heerlijk alleen verdiend absoluut niet de schoonheidsprijs haha. Ik krijg nooit zulke mooie ronde schuimplaten dat ik hem goed kan afsmeren aan de zijkanten. Heb je daar misschien nog een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het kan helpen om een cirkel te tekenen op het bakpapier.

      Beantwoorden
      • Lisette says:
        2 jaar geleden

        Dat had ik inderdaad al gedaan. Ben er al achter gekomen dat je beter een spuitzak kan gebruiken dan gewoon een simpele spatel 🙂

        Beantwoorden
        • Kim says:
          2 jaar geleden

          De taart vandaag gemaakt voor de verjaardag van mijn vader. De taart was heerlijk. Heb verschillende recepten gemaakt maar deze is favoriet.
          Jammer dat je geen foto kan toevoegen aan je reactie.

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            2 jaar geleden

            Je kan me altijd een foto via de Facebookpagina toesturen! https://www.facebook.com/laurasbakery

  18. Pauline says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil deze taart voor mijn verjaardag maken maar heb daar de dag zelf en de dag ervoor geen tijd voor. Zou ik deze al eerder kunnen maken en dan invriezen?
    Alvast bedankt voor je antwoord

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik durf het eerlijk gezegd niet met zekerheid te zeggen.

      Beantwoorden
  19. Froukje says:
    1 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ziet er goed uit!
    Ik gebruik veel van je recepten en tips, dankjewel!
    Je schrijft dat de schuimlagen eventueel een week ervoor kunnen worden gemaakt.
    Kan ik deze dan – goed afgedekt – in de vriezer bewaren? Of is een koele, droge plaats werkelijk afdoende?

    Hartelijke groet!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Een droge, koele plaats is afdoende. Het invriezen van enkel de lagen zou ik niet zo snel doen.

      Beantwoorden
  20. Lisette Gielman says:
    1 jaar geleden

    Kan ik ook gewoon okkernoten gebruiken, ik heb een hazelnoot allergie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat heb ik niet geprobeerd, dus durf het niet te zeggen.

      Beantwoorden
  21. Loes says:
    1 jaar geleden

    Heerlijk! De hazelnoten uit hun velletje krijgen viel nog niet mee en de crème ging volledig schiften (vergeten dat de banketbakkersroom nog koud was!). Gelukkig was dat op te lossen met een föhn 🙂 bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  22. Dafna says:
    9 maanden geleden

    Beste Laura,

    Hoe krijg je de eiwitten zo netjes plat dat de taart een mooie vorm krijgt? (Ik probeer deze taart voor het eerst :-))
    En ten tweede mijn mokka crème is niet zo stevig als ik had verwacht (heeft hele nacht in de koelkast gestaan). De banketbakkers room heb ik zelf gemaakt. Kan het zijn dat het komt omdat die nog niet helemaal koud was?
    Verder is het met soja melk gemaakt maar dat maakt meestal niks uit?
    Er zit gewoon 250 gram roomboter door.
    Het smaakt allemaal heerlijk hoor trouwens! Maar het ziet er lang niet O mooi uit 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      Ik gebruik een spuitzak waarbij ik de vorm spuit. En als je room nog niet helemaal afgekoeld was kan dat de oorzaak zijn, of misschien was het niet lang genoeg doorgekookt.

      Beantwoorden
      • Dafna says:
        9 maanden geleden

        Aha hoe Lang moet je het doorkoken dan?
        En bedankt voor je tip! Het is wel heel dik hoor trouwens

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Ik kan niet exact zeggen hoelang (dit hangt van je pan en de hoogte van het vuur af), maar de room moet minimaal vladikte hebben zoals in het recept beschreven. Ik ben benieuwd naar het resultaat van je taart!

          Beantwoorden
          • Dafna says:
            9 maanden geleden

            Ik heb je getagd op Instagram! De tweede keer was hij best mooi al zeg ik het zelf 🙂

          • Laura's Bakery says:
            9 maanden geleden

            Wat tof! Ik ga eens spieken 🙂

  23. Chantal says:
    9 maanden geleden

    Kun je ook gewone koffie gebruiken ipv espresso?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ja, maar dan is de mokkasmaak zachter.

      Beantwoorden
  24. Astrid says:
    9 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb deze taart nu een paar keer gemaakt en hij is elke keer weer heerlijk! Ik loop er alleen tegenaan dat zodra ik de poedersuiker toevoeg, ik echt geen pieken meer kan maken. Wat doe ik verkeerd? De eiwitten zijn eerst wel stijf genoeg geklopt – ik kan de kom makkelijk op de kop houden.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      He wat gek, heb je het er misschien te fanatiek doorheen gemixt? Blijft het schuim wel mooi stevig?

      Beantwoorden
  25. Astrid says:
    9 maanden geleden

    Nee, het zakt dan helemaal weer in en wordt weer heel vloeibaar.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Oei, en je voegt op dat moment niks anders toe? Ik kan het eigenlijk niet verklaren dan

      Beantwoorden
  26. Kim says:
    8 maanden geleden

    Helaas zakte het eiwit helemaal in elkaar toen ik de stukjes hazelnoot erbij deed 🙁 Daarvoor was het eiwit wel helemaal stijf.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Helaas heb je de hazeloten dan waarschijnlijk te fijn gemalen, dan komt er vet vrij en dat ‘verpest’ het stijfgeslagen eiwit.

      Beantwoorden
      • Kim says:
        8 maanden geleden

        Ik had ze inderdaad heel fijn gemalen met de hakmolen. De volgende keer minder klein. Dankjewel!

        Beantwoorden
  27. Yvonne says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik zou dit recept graag willen proberen maar dan voor kleine gebakjes. Weet jij hoeveel 1 persoonsgebakjes ik hier ongeveer uit zou kunnen halen?
    Groetjes Yvonne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      6 maanden geleden

      Nee helaas, staat nog op mijn lijstje om uit te proberen 😉 . Zou in ieder geval wel van iets minder uitgaan dan voor hoeveel personen de taart is.

      Beantwoorden
      • Yvonne says:
        5 maanden geleden

        Hoi Laura,
        Ik heb het gedaan! 13 gebakjes van +/- 7cm doorsnede en ong. 5mm dik. Per gebakje 3 schuimplakjes gebruikt. Had wel 11 schuimplakjes over, maar had niet genoeg mokkacreme. Maar zeker ook geslaagd want de grote versie snijden vond ik geen succes!🙈

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 maanden geleden

          Wat goed zeg! En als je het zo stelt is het begrijpelijk dat je niet genoeg mokka crème had, hopelijk had je genoeg voor het bezoek. En lekker extra schuimpjes toe dus 😉

          Beantwoorden
          • Yvonne says:
            5 maanden geleden

            Ja idd. Had ik zelf ook wel kunnen bedenken. Maar fijn dat het lukte en ik had er gelukkig genoeg….😋😋

  28. Evelien says:
    4 maanden geleden

    Bedankt voor dit super recept Laura! Deze taart was bij mij echt perfect gelukt. Niet zo zoet en minder vettige crème dan de exemplaren uit de winkel. Ik heb over elke schuimklap een swirl van witte cappuccino chocolade (te koop bij ah) gedaan en de koffie gemengd met bruine basterdsuiker. Persoonlijk vond ik dit een lekkere toevoeging.

    Beantwoorden
  29. Juul says:
    2 maanden geleden

    Ik heb de taart gemaakt en iedereen was enthousiast. Super lekker!

    Beantwoorden
  30. Rayke says:
    2 weken geleden

    Hoi Laura,
    Ik vond bij het checken wat ik wel en niet aan ingrediënten in huis heb een zakje hazelnootmeel. Heb jij enig idee of ik dat kan gebruiken i.p.v. de fijngehakte hazelnoten of zou dit te fijn zijn?
    Dank in ieder geval voor het leuke recept. Ik heb zin om dit te gaan proberen 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Dat moet zeker kunnen, dit zal alleen nog niet gebrand zijn dan? Dat geeft juist de lekkere smaak namelijk.

      Beantwoorden
      • Rayke says:
        2 weken geleden

        Dankjewel voor je snelle reactie. Dan ga ik toch gewoon met hele hazelnoten aan de slag, ik wil natuurlijk wel de full experience 🙂

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
Moederdagbrunch: aardbeien pancakes en croissant broodpudding

Moederdagbrunch: aardbeien pancakes en croissant broodpudding

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-26

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan