Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Hartige caprese cupcakes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 januari 2013
in Hartige recepten, Muffins
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik ben een enorme zoetekauw, het kan mij niet zoet genoeg zijn. Toch vind ik ook hartige hapjes ontzettend lekker. Als dat dan ook nog eens in de vorm van een cupcake kan is het helemaal een leuke combinatie! De hartige muffins die ik 2,5 jaar geleden op mijn blog plaatste is één van de best bezochte artikelen. Via Google komen er veel mensen op Laura’s Bakery doordat ze gezocht hebben op hartige muffins (jup, ik vind het leuk om dat soort dingen in de statistieken te bekijken). Ik besloot dat het daarom tijd werd voor nog een hartig recept. Zie hier: de caprese cupcake. Een heerlijke hartige cupcake uit het boek van Meester Patissier Rudolph van Veen: Rudolph’s cupcakes.

Recept afdrukken

Hartige caprese cupcakes

Niet alleen zoete cupcakes zijn lekker, ook deze hartige caprese cupcakes mogen er van harte wezen. Ze zijn, zeker met de roomkaas topping, om te smullen!
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

Cupcakes

  • 200 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • mespuntje zout
  • 2 eieren (M)
  • 225 ml melk
  • 80 ml olijfolie
  • 100 gram mozzarella (in kleine stukjes)
  • 50 gram pijnboompitten

Topping

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram roomkaas
  • 2 el groene pesto
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Om de cupcakes nog wat extra’s te geven kun je de garneren met blaadjes basilicum en kerstomaatjes.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Meng met een garde de suiker en zout erdoor. In een andere kom meng je de eieren, melk en olijfolie. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix dit tot een glad beslag.
  • Voeg dan de stukjes mozzarella en pijnboompitten toe en spatel dit door het beslag. Vul je cupcakevormpjes voor driekwart met het beslag en bak ze in 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Terwijl de cupcakes in de oven staan kun je de topping maken. Doe de zachte boter in een kom en klop deze luchtig. Als de boter eenmaal luchtig is voeg je de roomkaas in delen toe en meng je dit er goed doorheen. Voeg als laatst de pesto en fijngesneden basilicum toe en meng dit door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe aan het mengsel.
  • Schep je roomkaas mengsel in een spuitzak (ik gebruike spuitmondje 6B van wilton) en spuit de toeven op de cupcakes. Garneer met blaadjes basilicum en een tomaatje. Eetsmakelijk!
Bewaren

Alles over het bewaren van cupcakes lees je hier!

Vorige post

Volgende post

Review: Het verjaardagstaartenboek
Winnaar MyMemories Suite

Related Posts

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft
24 februari 2021
4

De...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft
05 februari 2021
2

We...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft
29 januari 2021
2

Perfect...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 48

  1. Nayra says:
    8 jaar geleden

    Ik heb het boek van Rudolph regelmatig in mijn handen thuis, geweldige recepten, toch is er iets wat me stopt om hartige cupcakes te maken… dit ziet er wel heerlijk uit, dus wie weet zijn de hartige cc’s de volgende op mijn lijst 😉
    Gr!

    Beantwoorden
  2. Anouk says:
    8 jaar geleden

    Dit lijkt me echt heel erg lekker! Dat ga ik ok een keer proberen 🙂

    Beantwoorden
  3. Lian says:
    8 jaar geleden

    Zonder te lezen herkende ik de cupcakes al als een Rudolph cupcake. Ze zien er lekker uit!

    Beantwoorden
  4. Anke says:
    8 jaar geleden

    Oh dat ga ik pinnen. echt ook iets voor mij.

    Beantwoorden
  5. Mieke voortmans says:
    8 jaar geleden

    da lijkt me echt kei lekker !

    Beantwoorden
  6. Joke says:
    8 jaar geleden

    En wat waren ze weer lekker Laura 😉
    Een goede variant tussen alle zoete baksels!

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  7. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Heerlijk!!!!!!!!!
    MrsP.

    Beantwoorden
  8. Sabien says:
    8 jaar geleden

    Lijkt mij ook heel lekker! Schattig met die tomaatjes! xoxo

    Beantwoorden
  9. Marita says:
    8 jaar geleden

    Ik heb het boek ook en wil het ook wel eens proberen.
    Maar wat Nayra ook al zegt: iets houd me tegen. Heb je al meer hartige recepten gemaakt?

    Beantwoorden
  10. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    voor een high tea morgen dacht ik even een bakboekje uit de kast te trekken. dat bleek ik uitgeleend te hebt3n. was dus blij met dit recept. bedankt, esther

    Beantwoorden
  11. Diane Siniscalchi says:
    7 jaar geleden

    I don’t know whether this is asking too much, but are you able to translate this into English? I’m making cupcakes for my son’s wedding, and this looks really unique. Thanks for any help you can give.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      I placed a google translator button in the sidebar on the right (almost at the top). If you have any questions about the translation (I know google translate isn’t always perfect), please ask!

      Beantwoorden
  12. Linda says:
    7 jaar geleden

    Ik heb het recept uitgeprobeerd en ik vond de muffin niet zo heel erg lekker! De topping was super maar ik vond de muffin wat saai!

    Enig idee wat ik zou kunnen veranderen?

    Groetjes Linda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik snap wat je bedoeld. Ik zou zelf een volgende keer wat zongedroogde tomaatjes fijn snijden en door het beslag doen, misschien voor jou ook een idee?

      Beantwoorden
  13. zomaar says:
    7 jaar geleden

    Alsmik naar de ingrediënten en de bereidingswijze kijk, dan lijkt het meer op een muffin dat een cupcake. Tenminste als ik je verhaal over het verschil tussen beide heb begrepen. Klopt ddie conclusie? Uiteraard maakt de topping het dat het weer op een cupcake lijkt, maar toch.
    Kun je uitleggen waarom dit dan toch weer een cupcake is?

    Dank je wel

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dit recept komt uit het boek van Rudolph van Veen (Cupcakes) en daar staat het bij de cupcakes. Qua ingrediënten (de olie) ben ik het met je eens dat het meer op een muffin lijkt, maar er wordt wel vaker in (cup)cake recepten olie gebruikt. Deze structuur is wel echt die van een cupcake en niet van een muffin.

      Beantwoorden
  14. Sonja says:
    7 jaar geleden

    Alles staat klaar, ga wel wat extra zongedroogde tomaatjes toevoegen aan het deeg. Ben reuze benieuwd naar het resultaat.

    Beantwoorden
  15. Sonja says:
    7 jaar geleden

    Ik heb de smaak aangepast met verse zwarte peper, iets meer grof zeezout, de tomaatjes en gedroogde Italiaanse kruiden. Ruikt en smaakt heerlijk. Alleen het papiertje laat niet los. Komt dat door de olijfolie? Of had ik ook de papieren-cupjes moeten invetten??

    Beantwoorden
  16. Marjolijn says:
    6 jaar geleden

    Mag ik vragen wat voor roomkaas je voor het recept gebruikt hebt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      naturel roomkaas, philadelphia bijvoorbeeld

      Beantwoorden
  17. Marjolijn says:
    6 jaar geleden

    Zou monchou ook kunnen/lekker zijn denk je? Anders moet je weer 2 bakjes philadelphia kopen (in 1 zit nl ‘maar’ 180 gr.)..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee dit is denk ik niet zo lekker met MonChou. Van andere merken roomkaas bestaan er wel gewoon 200 gram bakjes, zou ik die nemen 😉

      Beantwoorden
  18. K says:
    6 jaar geleden

    Lijkt me lekker ik ga ze maken voor oud en nieuw

    Beantwoorden
  19. Niki says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met hartige cupcakes omdat ik ook wel van een hartig hapje lust (vind ze heerlijk) hihi maar ik heb een probleem waar ik steeds tegenop loop mijn papieren vormpje laat niet meer los van de cupcake hihi.
    Wat doe ik fout ?
    Zou jij me kunnen helpen?
    Groetjes Niki

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je doet niets fout hoor, deze cupcakes laten inderdaad wat moeilijker los van het papiertje 🙂

      Beantwoorden
  20. Barbera says:
    6 jaar geleden

    Help! Ik heb roomkaas van lidl (philadelfia knock off) en pesto zelf gemaakt met geroosterde pijnboompitten, kruiden, parmezaan, olijfolie en een beetje citroensap. Maar mijn topping is geschift iewul! Wat doe ik verkeerd? Had ik de citroen eruit moeten laten? Of moet de roomkaas ook op kamertemperatuur zijn? En mag de roomkaas wel metde mixer of had ik dat met een spatel moeten doen? Of juist wat langer moeten mixen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als het geschift is komt dat waarschijnlijk door het citroensap, te veel vocht. En dat hecht niet heel goed met de olie uit de pesto. Je kunt proberen nog wat langer door te mixen. En wat het ook kan zijn geweest is dat de roomkaas kouder was dan de andere ingrediënten.

      Beantwoorden
  21. K says:
    5 jaar geleden

    Super lekker

    Beantwoorden
  22. es zoer-van der valk says:
    5 jaar geleden

    wil deze cupcakes graag maken voor kerst. Voor hoeveel cupcakes is dit recept bedoeld?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat staat bovenaan het recept bij ingrediënten, 12 stuks

      Beantwoorden
  23. suheda says:
    5 jaar geleden

    Ik heb deze cupcakes zonet gemaakt en ik vind ze echt een teleurstelling. Ik hou van hartig maar hartige cupcakes zijn niet mijn ding blijkbaar. Ze zijn wel erg goed gelukt maar ik proef de suiker te veel en in combinatie met de hartige smaken vind ik het niks. Bedankt voor het delen van het recept!

    Groetjes

    Beantwoorden
  24. Marianne says:
    5 jaar geleden

    Ik heb alles in huis om ze te maken …ik vraag me alleen af of ik de suiker weg kan laten?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      je kunt het proberen, maar dat geeft natuurlijk wel een ander resultaat.

      Beantwoorden
  25. Ingrid says:
    4 jaar geleden

    Dit recept lijkt me heel lekker. Kan ik de suiker vervangen met b.v. ahornsiroop of een andere natuurlijke zoetstof. En, zo ja, wat zijn dan de hoeveelheden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb ik geen ervaring mee bij dit recept, maar je kunt het natuurlijk uitproberen.

      Beantwoorden
  26. Ingrid says:
    4 jaar geleden

    Dank je wel voor je snelle reactie. Nog één vraagje: Hoe lang kan je boter crème bewaring in de koeling?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      een weekje 🙂

      Beantwoorden
  27. Jorine says:
    4 jaar geleden

    Hai Laura,
    Ik wil dit recept graag maken, aangepast met de zon gedroogde tomaatjes. Hoeveel heb ik er dan nodig?
    En kan ik deze cupcakes invriezen?
    Bedankt voor je antwoorden 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou gewoon naar smaak wat toevoegen. Je kunt ze na het bakken prima invriezen.

      Beantwoorden
      • Jorine says:
        4 jaar geleden

        Gedaan. Wat zijn ze heerlijk!!

        Beantwoorden
  28. Lisa says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik wil deze cupcakes graag maken voor een lunch kan ik ze een dag van te voren al maken?en de topping ook?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor dat kan, ik zou de topping dan wel pas op het laatste moment erop spuiten (en de cupcakes buiten de koelkast bewaren).

      Beantwoorden
  29. Peter says:
    3 jaar geleden

    Ik mis de kapertjes in de caprese cup cakes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die kun je natuurlijk altijd toevoegen als je dit lekker vindt.

      Beantwoorden
  30. Daphne says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Als ik hier mini-cupcakes van wil maken als leuk borrelhapje, hoelang moeten ze dan in de oven?
    Alvast bedankt!
    Groetjes Daphne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      12-15 minuten ongeveer

      Beantwoorden
  31. Ramona says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura,
    Kan ik deze cupcakes op vrijdag maken en zondag eten?
    Zaterdag helaas geen tijd..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor dat kan prima.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Winnaar MyMemories Suite

Winnaar MyMemories Suite

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-4

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan