Liefde is…

0

Liefde is… een speciale taart aan je vriendje geven omdat hij jarig is.

Dit deed een vriendin van mij. Na veel wilde plannen voor de taart zijn we uiteindelijk toch op een vrij eenvoudige versie uitgekomen onder het motto ‘less is more’. Dit geldt dan vooral voor de bovenkant, want op de zijkant heb ik toch nog aardig uitgepakt. De stippen geven, afgewisseld met de hartjes, een erg vrolijk en fris effect. Voordat je begint met alle stippen uitsteken, meet eerst even de hoogte van de taart op. Deel dit dan door 4 en zoek naar een uitstekertje dat iets kleiner is, zo hou je voldoende ruimte over. Probeer deze eerste vier stippen eerst nog even op de taart of het naar wens is, dan kan je de rest uitsteken.

De taart is gevuld met Zwitserse room en aardbeien bavarois, het blijven de meest geliefde smaken hier. In de zomermaanden mag ik graag plakjes verse aardbeien toevoegen aan de vulling. De taart is erg enthousiast ontvangen door de jarige en familie. Ik vond het een erg leuke taart om te maken, mijn eerste hartvormige taart! Het is ook een leuke basis om mee verder te gaan voor een taart op Valentijnsdag.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. Dzoli schreef:

    Ja het is picure perfect:)

  2. Joke schreef:

    Prachtig gemaakt weer Lau !!!

    dikke kus, Mam ♥

  3. zo-ella schreef:

    WaT een pracht van een taart!

  4. Tine schreef:

    Wauw, mooi resultaat!
    Ik zou hem graag krijgen, maar niet willen aansnijden!

  5. Tanya schreef:

    Wauw! Een geweldige taart!

  6. Carola schreef:

    Wat ik ook zo mooi vind van de taart is dat het net gemaakt is met de naaimachine. De zijkant ligt zo tegen de bovenkant alsof het van leer is.

  7. kim schreef:

    wauw die is echt super mooi zeg!
    mooi strak en de zijkant is echt leuk met die stippen en dan nog wat hartjes tussendoor!

    mooi!

  8. Marian schreef:

    Hoi,
    Mooie strakke taart!

    Welke vorm heb je gebruikt? En is hoe maak jij de Zwitserse room?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een springvorm in de vorm van een hart, deze zat ooit in een kerstpakket. Zwitserse room maak ik door banketbakkersroom en slagroom 1:1 te mengen met elkaar.

  9. Jeannette schreef:

    Welke letters heb je gebruikt? Ik zoek deze ook nog, maar kan geen wijs uit het aanbod op internet. Mooie strakke taart hoor!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit zijn de FMM alphabet and letter tappits, verkrijgbaar bij o.a. deleukstetaartenshop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *