Gevulde paprika’s met rijst

Gepost: 15 februari 2016 Laatst bewerkt: 24 oktober 2023
64

gevulde paprika-s met rijst 1a

Het fijne aan gevulde paprika’s vind ik dat het een maaltijd is die je eenvoudig en snel kunt maken, maar waarmee je toch iets moois op tafel zet. Zeg nou zelf, als je ergens blijft eten en diegene zet gevulde paprika’s met rijst op tafel denk je toch op zijn minst dat hij of zij zijn best heeft gedaan in de keuken. En dat terwijl het heerlijk snel te maken is. Ook goed voor te bereiden zelfs. Je kunt ze prima al ’s middags maken en vullen. Dan hoef je ze alleen nog maar in de oven te zetten als je gasten arriveren. Kun jij lekker bij je visite gaan zitten met een lekker drankje.

gevulde paprika-s met rijst 2a

GEVULDE PAPRIKA’S MET RIJST maken

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Gevulde paprika’s

Deze gevulde paprika’s met rijst zijn een simpel en ook een mooi gerecht. Ideaal dus als je een etentje hebt gepland bij jou thuis.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote (rode) paprika’s
  • 150 gram gehakt (ongeveer)
  • 100 gram rijst
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 50 gram maïs
  • 50 gram zwarte bonen
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • geraspte kaas

Instructies

  • Zet een pan met water op het vuur waarin je de rijst gaar kookt. Ondertussen rul je het gehakt met de paprikapoeder, peper en zout. Je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken als je dat lekker vindt.
  • Snipper de ui en pers het teentje knoflook, voeg deze toe aan het gehakt. Voeg ook maïs en bonen toe. Zodra de rijst gaar is giet je het af. Laat uitlekken en meng door het gehaktmengsel.
  • Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het het rijstmengsel. Leg de paprika’s in een ovenschaal (of op een bakplaat) en strooi er een beetje geraspte kaas overheen.
  • Bak de gevulde paprika’s in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) tot de paprika’s wat zachter zijn geworden.
Tips

Je kunt prima variëren met de ingrediënten voor de vulling van de paprika’s. Ik gebruikte allemaal ingrediënten die ik nog in huis had, maar je kunt altijd meer (of andere) dingen toevoegen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat een leuk idee! Ik hou van dit soort makkelijke gerechten.

  2. Trudy schreef:

    Wow, wat een leuk en lekker idee. Het fijne is ook dat een praprika lekker stevig is. Valt niet gelijk uit elkaar.
    Dit ga ik zeker onthouden!

  3. Nicole schreef:

    Ik vind gevulde paprika altijd lekker. Net even iets anders.

  4. Louis schreef:

    Ik heb ze ook gemaakt , maar vond de vulling met oa rijst en bonen wat droog smaken ! Mijn vriendin vond dat er iets bindends aan de vulling toegevoegd had kunnen worden!
    De paprika‘s zo opdienen ziet wel mooi en smakelijk uit!

  5. Ineke schreef:

    Stemmen lukt niet, verdwijnt steeds. Het mooie van dit recept is dat er geen ellenlang verhaal omheen wordt gehouden. Dan haal ik namelijk bij de tweede zin af. Goed en makkelijk.

  6. Heather schreef:

    Had pilaf over, kip en een paprika. Dit recept als leidraad, heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *