Gevulde paprika’s met rijst

15 februari 2016
36

gevulde paprika-s met rijst 1a

Het fijne aan gevulde paprika’s vind ik dat het een maaltijd is die je eenvoudig en snel kunt maken, maar waarmee je toch iets moois op tafel zet. Zeg nou zelf, als je ergens blijft eten en diegene zet gevulde paprika’s met rijst op tafel denk je toch op zijn minst dat hij of zij zijn best heeft gedaan in de keuken. En dat terwijl het heerlijk snel te maken is. Ook goed voor te bereiden zelfs. Je kunt ze prima al ’s middags maken en vullen. Dan hoef je ze alleen nog maar in de oven te zetten als je gasten arriveren. Kun jij lekker bij je visite gaan zitten met een lekker drankje.

gevulde paprika-s met rijst 2a

Gevulde paprika’s

Deze gevulde paprika’s met rijst zijn een simpel en ook een mooi gerecht. Ideaal dus als je een etentje hebt gepland bij jou thuis.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote (rode) paprika’s
  • 150 gram gehakt (ongeveer)
  • 100 gram rijst
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 50 gram maïs
  • 50 gram zwarte bonen
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • geraspte kaas

Instructies

  • Zet een pan met water op het vuur waarin je de rijst gaar kookt. Ondertussen rul je het gehakt met de paprikapoeder, peper en zout. Je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken als je dat lekker vindt.
  • Snipper de ui en pers het teentje knoflook, voeg deze toe aan het gehakt. Voeg ook maïs en bonen toe. Zodra de rijst gaar is giet je het af. Laat uitlekken en meng door het gehaktmengsel.
  • Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het het rijstmengsel. Leg de paprika’s in een ovenschaal (of op een bakplaat) en strooi er een beetje geraspte kaas overheen.
  • Bak de gevulde paprika’s in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) tot de paprika’s wat zachter zijn geworden.
Tips

Je kunt prima variëren met de ingrediënten voor de vulling van de paprika’s. Ik gebruikte allemaal ingrediënten die ik nog in huis had, maar je kunt altijd meer (of andere) dingen toevoegen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat een leuk idee! Ik hou van dit soort makkelijke gerechten.

  2. Trudy schreef:

    Wow, wat een leuk en lekker idee. Het fijne is ook dat een praprika lekker stevig is. Valt niet gelijk uit elkaar.
    Dit ga ik zeker onthouden!

  3. Nicole schreef:

    Ik vind gevulde paprika altijd lekker. Net even iets anders.

  4. Louis schreef:

    Ik heb ze ook gemaakt , maar vond de vulling met oa rijst en bonen wat droog smaken ! Mijn vriendin vond dat er iets bindends aan de vulling toegevoegd had kunnen worden!
    De paprika‘s zo opdienen ziet wel mooi en smakelijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *