Gevulde eitjes met rode pesto

35

Door Lian – Het is nu aftellen naar Pasen en misschien ben je nog op zoek naar een last-minute recept. Goed nieuws, want dan komen deze gevulde eitjes met rode pesto als geroepen. Ze zijn ontzettend snel gemaakt, zelfs als je de rode pesto nog eerst moet maken. Het recept voor de rode pesto vind je al op het blog en nu laat ik zien hoe je daar mee kunt variëren. De rode pesto is op zichzelf trouwens ook een lekkere spread om tijdens de paasbrunch op tafel te zetten. Een aanrader om die rode pesto te maken en het is natuurlijk de smaakmaker van deze extra feestelijke gevulde eitjes. Gevulde eitjes zijn sowieso mijn persoonlijke favoriet en wie weet ook wel die van jou. Als dat zo is dan kan ik je vertellen dat deze variant met de rode pesto niet alleen origineel is, maar ook erg lekker. 

Gevulde eitjes met rode pesto

Gevulde eitjes zijn er in allerlei leuke combinaties en variaties. Deze gevulde eitjes met rode pesto zijn ook zeker het proberen waard.
Porties: 12 gevulde eitjes

Ingrediënten

  • 6 eieren (M)
  • 2 el (yoghurt)mayonaise
  • 4 el rode pesto (volgens recept)
  • 1 tomaat
  • basilicum
  • paprikapoeder

Instructies

  • Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.
  • Doe de eieren in een pan met ruim water en breng aan de kook op middelhoog vuur. Zodra het water kookt, zet je het vuur lager en laat je de eieren 6 minuten koken. Giet het kokende water af en laat de eieren afkoelen. Het afkoelen kun je versnellen door de pan met koud water te vullen.
  • Maak ondertussen de rode pesto volgens dit recept als je deze nog niet klaar hebt staan.
  • Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder het eigeel en doe dit in de beker van de staafmixer. Voor het maken van de vulling voeg je de mayonaise en de rode pesto toe aan de eigelen. Mix tot een gladde en romige crème.
  • Leg de gehalveerde eieren op een bord en snijd eventueel het kontje eraf zodat de eieren steviger blijven liggen. Verdeel de vulling over de eieren. Snijd de tomaat in kleine blokjes en verdeel de tomatenblokjes over de eieren. Voeg ook nog een blaadje basilicum toe voor het contrast en maak af met een beetje paprikapoeder.
Tips

Je gevulde eitjes met rode pesto zijn nu helemaal klaar om opgegeten te worden. Mocht je de eitjes liever met groene pesto maken, dan kan dat natuurlijk ook. Het recept voor groene pesto vind je hier. Verder wil ik nog maar één ding zeggen: laat het smaken!

Bewaren

De eitjes tot serveren afgedekt in de koelkast bewaren. Ik zou ze niet langer dan 1-2 dagen van tevoren bereiden. Laat even op temperatuur komen voordat je ze opeet voor meer smaakbeleving.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

9 reacties

  1. Lisette schreef:

    Wat een leuk en makkelijk receptje. Ik heb al iets verzonnen en gekocht om voor de brunch te maken. Maar deze ga ik onthouden om gewoon een keer te maken.

    1. Lian van Rens schreef:

      Zeker doen. Ik heb ze ook gewoon als tapas op tafel gezet die avond, lekker tussen de olijfjes en kaasjes. Het heeft immers iets mediterraans qua smaak.

  2. Lekker! Weer eens wat anders dan de traditionele gevulde eieren.

    1. Lian van Rens schreef:

      Dat was ook ons idee en ze zijn verrassend lekker. Heel anders dan de traditionele, maar toch dat ouderwetse van het gevulde eitje.

  3. Homemade by Joke schreef:

    Oh Lian, dat ziet er zalig uit zeg 🙂
    Een leuke en lekkere variant op de gebruikelijk gevulde eitjes.
    Liefs, Joke ♥

    1. Lian van Rens schreef:

      Er is dus wel een gevulde eitjes liefhebber in de familie 😉

  4. Trudy schreef:

    Ik griezelde van de combinatie toen ik de kop las.
    Maar ik dacht aan chocolade eitjes i.p.v. kippen eieren…… 🙂 🙂

  5. Trudy schreef:

    …….valt een stukje van mijn tekst weg….

    Deze eieren lijken me erg lekker !!!!

  6. Daniëlle schreef:

    Wat een goed idee om het met rode pesto te doen! Die ga ik zeker onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *