Gesmolten sneeuwpop koekjes

Gepost: 21 december 2017 Laatst bewerkt: 26 november 2023
Gesmolten sneeuwpop koekjes

Het idee voor deze gesmolten sneeuwpop koekjes had ik al meer dan een jaar. Ik wilde ze vorig jaar eigenlijk al maken, maar voor ik het wist was het alweer Kerstmis geweest. Toen ik een lijst met leuke ideeën ging maken voor de advent, dacht ik meteen aan deze koekjes. Eindelijk had ik een goede reden om ze te maken. Ik vind koekjes decoreren onwijs leuk, dus ik hoop  je met dit recept te laten zien dat je ook op een hele makkelijk manier koekjes leuk kunt decoreren. Deze gesmolten sneeuwpopjes waren in ieder geval super leuk om te maken en een perfect idee om met de kinderen te ondernemen in de kerstvakantie.

BAKTIP: Voor dit recept heb je geen uitstekers nodig. Snijd met een mesje verschillende vormen uit het deeg die dadelijk de gesmolten sneeuwpop moeten vormen. Vind je dit lastig? Gebruik dan wel ronde uitstekers, deze rondjes kan je naar keuze met de hand nog wat vervormen.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding
gesmolten-sneeuwpop-koekjes2

 

Gesmolten sneeuwpop koekjes bakken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Gesmolten sneeuwpop koekjes

Deze schattige gesmolten sneeuwpop koekjes zullen het zonder twijfel goed doen op een feestje of gewoon bij het gezin.
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

 • ½ recept gingerbread koekjes (volgens recept)
 • 200 gram witte chocolade
 • 10 marshmallows
 • chocolade stiften
 • gekleurde confetti sprinkles
 • witte mini parels en/of sneeuwvlok sprinkles

Instructies

 • Maak een half recept gingerbread koekjes. Het recept daarvoor vind je hier. Snijd met een mesje verschillende vormen uit die dadelijk de gesmolten sneeuwpop moeten vormen. Om het makkelijk te maken kun je ook gewone ronde cirkels uitsteken. Bak de koekjes volgens het recept af en laat afkoelen op een rooster.
 • Smelt 2/3 van de witte chocolade au bain marie en voeg hierna de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten. Wordt de chocolade weer te hard? Verwarm deze dan al roerende weer au bain marie.
 • Knip de marshmallows doormidden, zodat ze half zo hoog worden. Neem een klein druppeltje witte chocolade om de marshmallows op het koekjes te plakken. Verdeel vervolgens de witte chocolade over de marshmallow en plaats confetti op de plek van de knoopjes en decoreer de randen met mini pareltjes en sneeuwvlok sprinkles.
 • Laat de witte chocolade op een droge en koele plek uitharden tot je met een chocoladestift erop kunt tekenen. Teken het gezicht en de armpjes van de gesmolten sneeuwpop. De koekjes zijn nu klaar.

Tips

 • Het makkelijkste is om het deeg al van tevoren te bereiden, zodat je met de kinderen lekker kunt gaan decoreren.
 • In plaats van gingerbread kun je ook een half recept vanille suikerkoekjes maken of simpele shortbread koekjes.

Bewaren

Bewaar tot twee weken in een koektrommel.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept