Bladerdeeg pakketjes met kip

119

Ik vind het een uitdaging om in de koelkast en vriezer te kijken en dan te bedenken wat voor lekkers je kunt maken met dingen die je nog hebt. Het enige wat ik voor deze bladerdeeg pakketjes met kip heb gekocht was het bladerdeeg zelf. De rest had ik allemaal nog in huis. Mijn laatste volle bakdag was half januari en toen stond het project koelkast en vriezer leegeten centraal. wie had gedacht dat daar zulke heerlijke recepten uit zouden ontstaan. Deze pakketjes met onder andere kip en broccoli waren echt fantastisch. Ik heb ze vrij groot gemaakt waardoor je ze prima als maaltijd kunt serveren. Ik serveerde bij de bladerdeegpakketjes nog een lekkere salade, dat maakte het af. Je kunt er natuurlijk ook mini hapjes van maken, dan passen ze prima bij een borrel of buffet.

Bladerdeeg pakketjes met kip

Bladerdeeg pakketjes met kip zijn een heerlijk tussendoortje. Natuurlijk kan je ze ook maken voor bij de borrel of als voorgerecht. 
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 kipfilet
  • 1 tomaat
  • halve stronk broccoli
  • 1 steel bosui
  • 2-3 el kruidenroomkaas
  • 1 ei (M) voor insmeren van het bladerdeeg
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze met een beetje olie rondom aan, ze hoeven niet helemaal gaar te zijn.
  • Ondertussen snijd je de tomaat, broccoli roosjes en bosui in stukjes. Voeg deze toe aan de stukjes kip en bak kort mee. Voeg de kruidenroomkaas toe en roer door tot deze goed verdeeld is. Haal de pan van het vuur en laat even staan.
  • Snijd het bladerdeeg in 4 stukken en schep de gemaakte vulling op de helft van ieder stuk bladerdeeg. Verdeel de vulling gelijkmatig over de 4 bladerdeegvellen tot deze op is, zorg dat je de randjes vrij houdt. Maak de randjes vochtig met wat water en vouw ieder bladerdeegpakketje dicht, druk de randen aan met een vork.
  • Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een geklutst eitje, strooi er wat peper en zout overheen.
  • Bak de bladerdeeg pakketjes in ongeveer 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Serveer je dit recept als avondmaaltijd? Serveer er dan een lekkere salade bij.

Tips

  • Bewaren: Het lekkerst om gelijk te serveren, maar ook koud zijn ze heerlijk. Mogelijk om 1-2 dagen in de koelkast te bewaren en op te warmen (10 minuten, 180 °C).

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Maria schreef:

    Hallo Laura,

    Kan ik ook een andere groente gebruiken? Mijn man lust geen broccoli, maar wil dit gerecht toch graag maken.

    Groeten Maria

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

      1. Maria schreef:

        Heb je ook een voorstel voor welke groente? ☺️

        1. Laura Kieft schreef:

          Je kunt alles gebruiken wat je wel lekker vindt, genoeg mogelijkheden dus 😉

  2. Maria schreef:

    Oke dankjewel

  3. Hanneke schreef:

    Hallo Laura,

    Mijn man lust geen kaas. Zou ik iets anders kunnen toevoegen ipv de roomkaas?

    Groetjes, Hanneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Crème fraiche bijvoorbeeld, als hij dat wel lust?

  4. Annemieke schreef:

    Ik heb al een paar keer een recept gebruikt van jou, en het bevalt mij heel goed. Alles smaakt heerlijk en is goed te maken. Als ik nu een recept zoek kijk ik eerst bij jou.
    Bedankt😃

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *