Deze onwijs lekkere appel galettes met karamel staan binnen no time op tafel. Ze zijn niet te weerstaan!
Appel galettes met karamel
Heeft iedereen de karamelspread al gemaakt? Je hebt het namelijk nodig voor deze lekkere appel galettes. Ook zonder karamel zullen deze heerlijk smaken, maar ik weet zeker dat niemand zal weigeren wanneer je deze heerlijke gebakjes voor hun neus zet en er zit ook nog eens karamel op. Wat ook nog eens heel fijn is: na een half uur kunnen ze al op tafel staan. Handig voor onverwachte visite!
BAKTIP: Voor dit recept is het het lekkerst als je de appel in dunne plakjes snijdt. Als je dit lastig vindt, kun je ook gebruik maken van een mandoline.
Appel galettes met karamel
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 appel
- 1 ei (M)
- kristalsuiker
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op om te ontdooien. Met een mes snij de de plakjes bladerdeeg iets meer rechthoekig. Kijk even naar de grootte van je appel hoeveel je er moet afsnijden, 3 centimeter zal waarschijnlijk genoeg zijn.
-
Klop in een schaaltje het ei los en smeer hier de plakjes bladerdeeg mee in. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij deze in 4 stukken. Van deze 4 stukken snij je schijfjes en deze leg je op het bladerdeeg. Strooi wat suiker over de galettes voordat ze de oven in gaan.
-
Bak de galettes goudbruin en gaar in 20 minuten.
-
Als finishing touch garneer je de galettes met de karamelspread. En nu smullen maar! Nog een beetje warm zijn ze echt niet te weerstaan.
Yum, dat ziet er heerlijk uit!! En wat leuk dat het zo’n snel recept is!
Ga het een keer proberen 😀
Groetjes, Daphne
Ow, heerlijk, deze taartjes. De bakker hier noemt ze valkeniertjes. Geen idee waarom
ALWEER een leuk recept wat ik met d ekinderen kan maken!!
Enne….kep nog bladerdeeg in huis, ben alleen vanmiddag vergeten appels te kopen, grrrrr, moet ik er morgen toch nog weer voor naar de winkel, maar ga ik zeker doen, want deze lijken me echt heel erg lekker.
Groetjes, Daphne
Soort miniappeltaartje, ziet er goddelijk uit en zal ook heerlijk smaken.
Liefs,
MrsP.
Njam! Ziet er héééél goed uit! 🙂
lekker
als ze gebakken zijn doe ik er een beetje luikse saus op mmmm
Ze zijn heerlijk, maar hoe kan je ze het beste bewaren.
Hier lees je meer over het bewaren van bladerdeeghapjes: http://www.handigebaktips.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/
Wat voor een appel gebruik je er voor
Gebruik zelf graag Elstar of Jonagold.
ook heel lekker als je, onder de appel-partjes wat vanillepudding legt = “vlaamser”.