Appelgalettes met karamel

24 januari 2013
25

Heeft iedereen de karamelspread al gemaakt? Je hebt het namelijk nodig voor deze lekkere appelgalettes. Ook zonder karamel zullen deze heerlijk smaken, maar ik weet zeker dat niemand zal weigeren wanneer je deze heerlijke gebakjes voor hun neus zet en er zit ook nog eens karamel op. Wat ook nog eens heel fijn is: na een half uur kunnen ze al op tafel staan. Handig voor onverwachte visite!

Appelgalettes met karamel

Deze verrukkelijke appelgalettes met karamel staan binnen no time op tafel. Ze zijn niet te weerstaan!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 appel
  • 1 ei (M)
  • kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op om te ontdooien. Met een mes snij de de plakjes bladerdeeg iets meer rechthoekig. Kijk even naar de grootte van je appel hoeveel je er moet afsnijden, 3 centimeter zal waarschijnlijk genoeg zijn.
  • Klop in een schaaltje het ei los en smeer hier de plakjes bladerdeeg mee in. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij deze in 4 stukken. Van deze 4 stukken snij je schijfjes en deze leg je op het bladerdeeg. Strooi wat suiker over de galettes voordat ze de oven in gaan.
  • Bak de galettes goudbruin en gaar in 20 minuten.
  • Als finishing touch garneer je de galettes met de karamelspread. En nu smullen maar! Nog een beetje warm zijn ze echt niet te weerstaan.
Bewaren

Alles over het bewaren van bladerdeeghapjes lees je hier!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Daphne schreef:

    Yum, dat ziet er heerlijk uit!! En wat leuk dat het zo’n snel recept is!
    Ga het een keer proberen 😀

    Groetjes, Daphne

  2. Nell Nijssen schreef:

    Ow, heerlijk, deze taartjes. De bakker hier noemt ze valkeniertjes. Geen idee waarom

  3. Daphne Coers schreef:

    ALWEER een leuk recept wat ik met d ekinderen kan maken!!
    Enne….kep nog bladerdeeg in huis, ben alleen vanmiddag vergeten appels te kopen, grrrrr, moet ik er morgen toch nog weer voor naar de winkel, maar ga ik zeker doen, want deze lijken me echt heel erg lekker.
    Groetjes, Daphne

  4. Anonymous schreef:

    Soort miniappeltaartje, ziet er goddelijk uit en zal ook heerlijk smaken.
    Liefs,
    MrsP.

  5. Ikram schreef:

    Njam! Ziet er héééél goed uit! 🙂

  6. Anonymous schreef:

    lekker

  7. Anonymous schreef:

    als ze gebakken zijn doe ik er een beetje luikse saus op mmmm

  8. Eva schreef:

    Ze zijn heerlijk, maar hoe kan je ze het beste bewaren.

    1. Laura Kieft schreef:

      Hier lees je meer over het bewaren van bladerdeeghapjes: http://www.handigebaktips.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/

  9. Ada schreef:

    Wat voor een appel gebruik je er voor

    1. Laura Kieft schreef:

      Gebruik zelf graag Elstar of Jonagold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *