Snelle Deense abrikozen broodjes

15 juli 2020
Snelle Deense abrikozen broodjes
48

Ik ben inmiddels een paar keer in Denemarken geweest. Vorig jaar voor het laatst tijdens een weekendje Kopenhagen. Ik vind het een heerlijk land, qua mensen en natuur, maar vooral ook qua eten. En dan voornamelijk de zoete kant van de Deense keuken. Danish pastry is een klassieker, loop in Denemarken een willekeurige bakker binnen en je ziet de meest lekkere broodjes liggen. Ik besloot zelf een klein beetje vals te spelen en maakte snelle Deense abrikozen broodjes. Met banketbakkersroom, heerlijk. En met valsspelen bedoel ik dat ik het deeg voor Danish pastry niet zelf maakte. Niet dat dat moeilijk is hoor, daar wil ik na de zomer ook echt nog mee aan de slag. Maar met een bomvolle agenda en heel veel zin in deze broodjes koos ik voor kant-en-klaar croissantdeeg. Is niet exact hetzelfde, maar komt wel in de buurt. En het resultaat is overheerlijk, nog belangrijker. Een recept met echte Danish pastry houden jullie dus nog tegoed.

Snelle Deense abrikozen broodjes

Doordat je kant-en-klaar deeg gebruikt voor deze Deense broodjes ben je supersnel klaar.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg XL
  • 250 gram banketbakkersroom
  • 10 halve abrikozen een blik van 240 gram (uitlekgewicht) is genoeg

Instructies

  • Rol het deeg uit op je werkblad en druk alle naden dicht. Halveer het deeg zodat je twee rechthoeken hebt. Elke rechthoek snijd je over de lengte in 5 repen.
  • Pak een reep deeg en draai er een wokkel van. Maak van die wokkel een spiraal door een uiteinde om het begin heen te draaien.
  • Leg dit rondje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk dit met je vingers in het midden plat. Je zit dat er automatisch een soort bakje wordt gevormd. Doe dit met alle repen deeg.
  • Schep een volle theelepel banketbakkersroom in de deegbakjes. Leg hier een halve abrikoos op.
  • Bak de Deense broodjes in 15-17 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Het lekkerst om nog een beetje warm te serveren. Maar ook 2-3 dagen in de koelkast houdbaar als je ze goed verpakt.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Dinie schreef:

    Ook lekker met amandelspijs inplaats van banketbakkers room

  2. Slimme ober app schreef:

    wauw, ziet er geweldig uit. ik ben erg benieuwd naar de smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *