Een paar jaar geleden moest ik echt wennen aan dadels, maar inmiddels ben ik fan. Vooral deze dadels met roomkaas en spek vind ik heerlijk.

Het zoete van de dadel past perfect bij het romige van de kaas en het zoute van het spek. Met de aangegeven baktijd is het spek gaar maar niet knapperig; laat ze gerust iets langer in de oven staan als je dat lekker vindt. Een makkelijk borrelhapje dat altijd in de smaak valt!

Het Borrelhapjes Bakboek

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Van bladerdeeghapjes en quiches tot gehaktballetjes en spiesjes. De sauzen, dips en spreads komen ook ruim aan bod! 

Bestel hier!

Afbeelding

Meer makkelijke borrelhapjes

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor snelle of makkelijke borrelhapjes? Hieronder vind je een overzicht met heerlijke recepten die je binnen een handomdraai op tafel zet. Perfect voor een gezellige borrel, feestje of als tussendoortje.

Kun je geen genoeg krijgen van dit soort borrelhapjes? In dit artikel heb ik nog meer makkelijke borrelhapjes recepten verzameld.

Dadels-met-roomkaas-en-spek-3a

 

Gevulde dadels met spek en roomkaas

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen
Recept omrekenenEnglishBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Dadels met roomkaas en spek

Deze dadels met roomkaas en spek zijn heerlijk door een salade of als tapashapje. En ze zijn binnen no time gemaakt (en waarschijnlijk ook met dezelfde vaart weer op!).
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 10 dadels (ontpit)
  • 50 gram roomkaas
  • 5 plakjes ontbijtspek (gehalveerd)

Instructies

  • Indien nodig ontpit je de dadels. Vul ze met de roomkaas en wikkel in een gehalveerd plakje ontbijtspek.
  • Leg de gevulde dadels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C° (boven- en onderwarmte).
Tips

Serveer deze dadels als salade, door ze op een bed van slamix en ander lekkers te serveren.
Bewaren

De gevulde dadels zijn vers uit de oven het lekkerste. Je kunt ze wel van tevoren bereiden en een aantal uur afgedekt in de koelkast bewaren tot afbakken.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Sanne schreef:

    Hee, ze zien er heeeerlijk uit! Wat is de handigste manier om ze te vullen?
    Groetjes, Sanne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik doe dat gewoon met een lepeltje!

  2. Bianca schreef:

    Hoi Laura,
    Welke roomkaas heb je gebruikt?
    Ze zien er heerlijk uit.
    Heb alles in huis behalve de roomkaas ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Meestal gebruik ik Monchou of Philadelphia, maar een huismerk moet ook prima werken.

  3. Els schreef:

    Ohhh dit is zo lekker! Een tip, geitenkaas met honing ipv roomkaas is ook heel lekker!!!

  4. Anneke Grootendorst schreef:

    Eet je deze warm of kunnen ze ook mee met de picknick

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik vind ze zelf warm het lekkerste maar het kan in principe wel. Even uitproberen of je de smaak nog lekker vindt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept