Ik mag mijn cake pops graag een smaakje geven. Zo vond ik het leuk om voor deze Kerst cake pops te zorgen dat de smaak ook bij Kerst zou passen. Ik maakte daarvoor deze gingerbread cake pops. Zodra je ze decoreert zien ze eruit als Kerst en ze smaken ook nog eens zo! Eigenlijk hoef je ze geen eens te decoreren, ook zo zijn ze namelijk heel erg lekker. Toch heb ik dat bij een paar wel gedaan, die resultaten zie je later deze maand. Nu eerst: het recept voor deze heerlijke gingerbread cake pops.
Gingerbread cake pops
Ingrediënten
- 180 gram ongezouten roomboter
- 140 gram suiker
- 16 gram vanillesuiker
- 4 eieren
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 160 gram stroop
- 1 el gemberpoeder
- 1 el kaneel
- 2 el nootmuskaat
Instructies
-
Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot dit goed is opgenomen, voeg de stroop toe en meng dit er goed doorheen. Voeg het zout, zelfrijzend bakmeel en de kruiden beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
-
Doe het beslag in een spuitzak en bak de cake pops in 5 minuten gaar (halverwege omdraaien). Laat de cakepops afkoelen. Ik bak de cake pops trouwens in een elektrisch apparaat. Als je een siliconen vorm hebt, hebben ze ongeveer 10-15 minuten nodig op 180 °C (boven- en onderwarmte). Controleer na deze tijd of ze gaar zijn of dat ze nog meer tijd nodig hebben.
De pops zijn zo al heerlijk, maar zijnook perfect om verder te decoreren tot een mooie Kerst cake pop.
Awh, jij bakt zo’n schattige dingen! Deze ga ik ook maken met kerst, denk ik.
Gisteren nog even gauw met m’n kleindochter gebakken, ze zijn heerlijk! Van het zelfde beslag ook donuts gemaakt, dit houden we erin.
Gr, carla
Ik heb ze net gebakken. Er stond alleen geen graden bij, heb maar op 180 graden 20 min. gebakken. Bleek juist te zijn. En ik wist niet wanneer ik de stroop erbij moest doen. Heb ik erbij gedaan voor het meel en de kruiden. Maar ze zijn heerlijk!!!!!
Ik heb deze zojuist geprobeerd in een cake pop maker van Tristar. Smaakt goed. Omdraaien halverwege gaat niet goed, maar ik blijf gewoon verschillende dingen proberen 🙂
Dank je voor het recept!