Gingerbread Cake Pops

Gepost: 3 december 2013 Laatst bewerkt: 14 juli 2024
Gingerbread Cake Pops

Ik mag mijn cake pops graag een smaakje geven. Zo vond ik het leuk om voor deze Kerst cake pops te zorgen dat de smaak ook bij Kerst zou passen. Ik maakte daarvoor deze gingerbread cake pops. Zodra je ze decoreert zien ze eruit als Kerst en ze smaken ook nog eens zo! Eigenlijk hoef je ze geen eens te decoreren, ook zo zijn ze namelijk heel erg lekker. Toch heb ik dat bij een paar wel gedaan, die resultaten zie je later deze maand. Nu eerst: het recept voor deze heerlijke gingerbread cake pops.

De pops zijn zo al heerlijk, maar zijn ook perfect om verder te decoreren tot een mooie Kerst cake pop.

BAKTIP: Voor het bakken van cake pops gebruik ik een elektrische cake pop maker. Er bestaan ook cake pop bakvormen, maar hier heb ik zelf geen ervaring mee.

gingerbread cake pops 2a
gingerbread cake pops 3a

 

Cake pops met gingerbread

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Gingerbread cake pops

Een lekker en eenvoudig recept voor gingerbread cake pops. De perfecte Kerst snack.
Porties: 40 stuks

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 140 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 160 gram stroop
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kaneel
  • 2 el nootmuskaat

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot dit goed is opgenomen, voeg de stroop toe en meng dit er goed doorheen. Voeg het zout, zelfrijzend bakmeel en de kruiden beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en bak de cake pops in 5 minuten gaar (halverwege omdraaien). Laat de cakepops afkoelen. Ik bak de cake pops trouwens in een elektrisch apparaat. Als je een siliconen vorm hebt, hebben ze ongeveer 10-15 minuten nodig op 180 °C (boven- en onderwarmte). Controleer na deze tijd of ze gaar zijn of dat ze nog meer tijd nodig hebben.
Tips

Voor een nog lekkerdere smaak gebruik je donkerbruine basterdsuiker. Maar ook met gewone suiker zijn deze gingerbread pops heerlijk!
Bewaren

In een trommel buiten de koelkast ongeveer een week te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Daphne schreef:

    Awh, jij bakt zo’n schattige dingen! Deze ga ik ook maken met kerst, denk ik.

  2. Carla schreef:

    Gisteren nog even gauw met m’n kleindochter gebakken, ze zijn heerlijk! Van het zelfde beslag ook donuts gemaakt, dit houden we erin.
    Gr, carla

  3. Monique schreef:

    Ik heb ze net gebakken. Er stond alleen geen graden bij, heb maar op 180 graden 20 min. gebakken. Bleek juist te zijn. En ik wist niet wanneer ik de stroop erbij moest doen. Heb ik erbij gedaan voor het meel en de kruiden. Maar ze zijn heerlijk!!!!!

  4. Ilse schreef:

    Ik heb deze zojuist geprobeerd in een cake pop maker van Tristar. Smaakt goed. Omdraaien halverwege gaat niet goed, maar ik blijf gewoon verschillende dingen proberen 🙂

    Dank je voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept