Confetti arretjescake

Gepost: 26 juni 2021 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
Confetti arretjescake
49

Het is vandaag precies 1 jaar geleden dat Het Kinderbakboek uitkwam! Het project bestond eigenlijk behoorlijk spontaan. Ik had twee gratis printables gelanceerd en toen ging het los. Na ruim 10.000 downloads in één week gingen en talloze vragen om meer recepten gingen we kijken naar de mogelijkheden. Dat resulteerde in Het Kinderbakboek wat we in slechts 1 maand tijd hebben gemaakt. Alle andere werkzaamheden stonden op pauze en ik was non stop bezig met het maken van dit boek. Het Kinderbakboek was gelijk een bestseller en druk 2 werd al besteld terwijl het officieel nog niet eens in de winkels lag. Inmiddels ligt druk nummer 4 al in de winkels en staan er talloze jonge bakkers in de keuken met Het Kinderbakboek. Om dit grote succes te vieren deel ik een van de recepten uit Het Kinderbakboek met jullie: de confetti arretjescake! Op de foto’s zie je ook gelijk hoe we alle recepten in het boek hebben uitgewerkt, met heel veel illustraties!

Over Het Kinderbakboek

30 Geïllustreerde stap-voor-stap recepten voor kinderen. Zo wordt bakken wel heel erg leuk en makkelijk voor jong en oud. En we gaan verder dan alleen recepten, ook de nodige bakkennis wordt gedeeld. Uiteraard eenvoudig uitgelegd zodat ook de kleinste bakkers ermee aan de slag kunnen. Ook leuk: bij aanschaf van dit boek krijg je gratis online toegang tot heel veel leuke printables zoals vrolijke kleurplaten en meer!

Kinderbakboek Mockup Cover 20200625
Confetti arretjescake overzicht

 

CONFETTI ARRETJESCAKE maken

Recept afdrukken

4.41 van 5 stemmen

Confetti arretjescake

Maak een heerlijke en vrolijke confetti arretjescake uit Het Kinderbakboek van Laura's Bakery.
Porties: 16 stuks
voor een 20 x 20 cm vorm

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 300 gram suiker
  • 70 gram cacaopoeder
  • 1 el vanille-extract
  • 240 gram theebiscuitjes
  • 100 gram Manna's
  • extra Manna's en sprinkles ter decoratie optioneel

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje en zet daarna even opzij.
  • Doe de eieren in een kom. Klop deze in een paar minuten luchtig.
  • Doe de suiker, cacaopoeder en vanille-extract erbij.
  • Mix dit een paar minuten door op een hoge stand.
  • Giet de gesmolten boter erbij en mix tot je de boter niet meer ziet.
  • Breek de biscuitjes in stukjes.
  • Doe de biscuitjes en Manna's in de kom met het chocolademengsel en spatel ze er goed doorheen.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Spreid het gelijkmatig uit.
  • Strooi de extra Manna's en sprinkles over de arretjescake heen. Druk de Manna's eventueel licht aan.
  • Dek de vorm af met folie en zet de arretjescake minimaal een nacht in de koelkast om op te stijven.
Tips

Is de arretjescake na een nacht in de koelkast nog een beetje plakkerig? Laat hem dan nog wat langer staan. Dan kun je er nog makkelijker blokjes van snijden.
Bewaren

Bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast, hier blijft het zo'n 5 dagen goed.

Confetti arretjescake bereiding

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Caroline Piek schreef:

    Hoi!

    Ik weet zeker dat ik het recept goed heb gevolgd, maar na een nacht en een dag was de arretjescake nog mega sticky, half vloeibaar en niet te snijden?

    Groeten, Caroline

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat gek, is het uiteindelijk nog gelukt?

  2. Priscilla schreef:

    Kan je de ei vervangen in dit recept voor iets anders?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Andere lezers hebben wel eens getipt dat je eieren in arretjescake kunt vervangen door vla (50 ml vla per ei), maar ik heb er zelf geen ervaring mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *