Ga terug
–+ servings
CONFETTI ARRETJESCAKE maken
Recept afdrukken
4.41 van 5 stemmen

Confetti arretjescake

Maak een heerlijke en vrolijke confetti arretjescake uit Het Kinderbakboek van Laura's Bakery.
Porties: 16 stuks
voor een 20 x 20 cm vorm

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 300 gram suiker
  • 70 gram cacaopoeder
  • 1 el vanille-extract
  • 240 gram theebiscuitjes
  • 100 gram Manna's
  • extra Manna's en sprinkles ter decoratie optioneel

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje en zet daarna even opzij.
  • Doe de eieren in een kom. Klop deze in een paar minuten luchtig.
  • Doe de suiker, cacaopoeder en vanille-extract erbij.
  • Mix dit een paar minuten door op een hoge stand.
  • Giet de gesmolten boter erbij en mix tot je de boter niet meer ziet.
  • Breek de biscuitjes in stukjes.
  • Doe de biscuitjes en Manna's in de kom met het chocolademengsel en spatel ze er goed doorheen.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Spreid het gelijkmatig uit.
  • Strooi de extra Manna's en sprinkles over de arretjescake heen. Druk de Manna's eventueel licht aan.
  • Dek de vorm af met folie en zet de arretjescake minimaal een nacht in de koelkast om op te stijven.
Tips
Is de arretjescake na een nacht in de koelkast nog een beetje plakkerig? Laat hem dan nog wat langer staan. Dan kun je er nog makkelijker blokjes van snijden.
Bewaren
Bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast, hier blijft het zo'n 5 dagen goed.