Cranberry eierkoeken

Gepost: 3 december 2016 Laatst bewerkt: 23 februari 2024
Cranberry eierkoeken

Nee echt niet, deze advent bestaat niet alleen maar uit koekjes in alle soorten en smaken. Al zou je het bijna denken na de cranberry sinaasappel koekjes en de hartige variant met kaas. Puur toeval dat ik er nu drie achter elkaar heb voor je. Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn allen wel compleet verschillend.

Vandaag heb ik namelijk eierkoeken voor jullie. Een kerstvariant, namelijk cranberry eierkoeken. Je brengt het beslag op smaak met sinaasappelrasp en klopt het dan lekker luchtig. Hoopjes op de bakplaat scheppen en vervolgens verdeel je er gedroogde cranberry’s over. In de oven ermee en dan zijn ze klaar. Een lekker tussendoortje in de dagen voor Kerst.

BAKTIP: Voor het raspen van de sinaasappel gebruik ik de rasp van Microplane. Deze heeft een goede grip en raspt erg fijn.

cranberry-eierkoeken-2a
cranberry-eierkoeken-3a

 

CRANBERRY EIERKOEKEN maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Cranberry eierkoeken

Gewone eierkoeken zijn al lekker, maar deze cranberry eierkoeken zijn nog veel lekkerder. Een heerlijke variatie voor de kerst.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 handjes gedroogde cranberry’s

Instructies

  • In een kom klop je de eieren en suiker goed luchtig. Laat de mixer op de hoogste stand minstens 5 minuten zijn werk doen. Je zult zien dat het steeds luchtiger, maar ook steviger wordt.
  • voeg dan sinaasappelrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel of mix dit er op de allerlaagste stand doorheen. Stop zodra het goed vermengd is zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
  • Schep op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes van het beslag. Een flink volle eetlepel per eierkoek is voldoende. Verdeel de cranberry’s rijkelijk over de eierkoeken.
  • Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
Tips

Mochten je eierkoeken nou nog een te plakkerige onderkant hebben, dan haal je de eierkoeken met een spatel voorzichtig los van het bakpapier. Draai ze even om op de plaat en schuif de bakplaat nog 1-2 minuutjes in de oven. Deze hoeft niet meer aan te staan, de warmte is genoeg is de plakkerige onderkant te verhelpen.
Bewaren

Na het afkoelen zo snel mogelijk in een luchtdichte verpakking doen, zo blijven ze 4-5 dagen goed. In de vriezer tot wel 3 maanden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Gerda Aarnoudse schreef:

    Vanmorgen heb ik de cranberry eierkoeken gemaakt en ze zijn heerlijk! En makkelijk om te maken.

  2. Dit lijkt me super lekker!!

  3. Saskia schreef:

    Hallo Laura,

    Ik wil deze eierkoeken voor kerst gaan maken. moet je een dag van tevoren de cranberry’s wellen in water?

    Groetjes

    1. Laura schreef:

      Dat heb ik niet gedaan.

  4. ellen schreef:

    Heb ze gemaakt en ze zijn erg lekker! Vraag me alleen wel af waarom ze bij gezonde recepten staan aangezien er toch best wel wat suiker in zit.

    1. Laura schreef:

      Tsja, suiker is tegenwoordig een flink punt van discussie geworden. In mijn overtuiging moet je gewoon alles met mate eten en als je kijkt hoeveel eierkoeken je hiervan maakt valt het allemaal reuze mee, je eet ze niet allemaal tegelijk.

  5. Bianca schreef:

    Ze zijn heerlijk. En Ow zo makkelijk.
    Moest gelijk proberen dus eet er nu 1 beetje warm op.. en net je granola gemaakt

  6. M. Wezer schreef:

    Ik ben erg blij met jou recepten. Ze zijn makkelijk te maken en lukken altijd. Ga nu ook deze eierkoeken proberen. Bedankt

  7. Katrien Janssens schreef:

    Ze zijn juist gemaakt en goedgekeurd 🙂 Dank je voor het recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept