Nee echt niet, deze advent bestaat niet alleen maar uit koekjes in alle soorten en smaken. Al zou je het bijna denken na de cranberry sinaasappel koekjes en de hartige variant met kaas. Puur toeval dat ik er nu drie achter elkaar heb voor je. Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn allen wel compleet verschillend. Vandaag heb ik namelijk eierkoeken voor jullie. Een kerstvariant, namelijk cranberry eierkoeken. Je brengt het beslag op smaak met sinaasappelrasp en klopt het dan lekker luchtig. Hoopjes op de bakplaat scheppen en vervolgens verdeel je er gedroogde cranberry’s over. In de oven ermee en dan zijn ze klaar. Een lekker tussendoortje in de dagen voor Kerst.
BAKTIP: Voor het raspen van de sinaasappel gebruik ik de rasp van Microplane. Deze heeft een goede grip en raspt erg fijn.
Cranberry eierkoeken
Ingrediënten
- 2 eieren (M)
- 100 gram fijne kristalsuiker
- rasp van een halve sinaasappel
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 2 handjes gedroogde cranberry’s
Instructies
-
In een kom klop je de eieren en suiker goed luchtig. Laat de mixer op de hoogste stand minstens 5 minuten zijn werk doen. Je zult zien dat het steeds luchtiger, maar ook steviger wordt.
-
voeg dan sinaasappelrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel of mix dit er op de allerlaagste stand doorheen. Stop zodra het goed vermengd is zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
-
Schep op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes van het beslag. Een flink volle eetlepel per eierkoek is voldoende. Verdeel de cranberry’s rijkelijk over de eierkoeken.
-
Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
Vanmorgen heb ik de cranberry eierkoeken gemaakt en ze zijn heerlijk! En makkelijk om te maken.
Dit lijkt me super lekker!!
Hallo Laura,
Ik wil deze eierkoeken voor kerst gaan maken. moet je een dag van tevoren de cranberry’s wellen in water?
Groetjes
Dat heb ik niet gedaan.
Heb ze gemaakt en ze zijn erg lekker! Vraag me alleen wel af waarom ze bij gezonde recepten staan aangezien er toch best wel wat suiker in zit.
Tsja, suiker is tegenwoordig een flink punt van discussie geworden. In mijn overtuiging moet je gewoon alles met mate eten en als je kijkt hoeveel eierkoeken je hiervan maakt valt het allemaal reuze mee, je eet ze niet allemaal tegelijk.
Ze zijn heerlijk. En Ow zo makkelijk.
Moest gelijk proberen dus eet er nu 1 beetje warm op.. en net je granola gemaakt
Ik ben erg blij met jou recepten. Ze zijn makkelijk te maken en lukken altijd. Ga nu ook deze eierkoeken proberen. Bedankt
Ze zijn juist gemaakt en goedgekeurd 🙂 Dank je voor het recept.