Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pot vol kerstkoekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 december 2014
in Feestdagen, Handige Baktips, How To, Kerst, Koekjes, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

pot vol kerstkoekjes

Al tijden wilde ik ook eens een pot vol koekjes maken. Kerst leek mij een perfecte gelegenheid en zo werd het dus een pot vol kerstkoekjes! Ik vond het echt ontzettend leuk om deze koekjespot te maken en het is nog leuker om dit zelfgemaakte kerstcadeau te geven aan iemand. Perfect cadeautje voor Kerst dus! Voor inspiratie en het recept keek ik op het blog Gewoon Marieke, zij maakt deze potten regelmatig voor allerlei gelegenheden. Zeker even kijken dus, ook voor bijpassende printables! Het recept heb ik zelf iets aangepast omdat ik meer kwijt kon in mijn pot, daar kun je makkelijk in variëren. Geen probleem als jouw pot iets groter of kleiner is. De labels op en aan de pot zijn gemaakt door mijn moeder, hartstikke handig zo’n creatieve mams! En wees eerlijk, dat maakt het nog leuker om cadeau te geven toch?!

pot vol kerstkoekjes

Ingrediënten pot vol kerstkoekjes

voor een pot van 660 ml (voor 20-22 kerstkoekjes)
  • Glazen pot van 660 ml (ik gebruikte deze)
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1tl baking soda
  • snuf zout
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram havermout
  • 70 gram M&M’s (met noot)
  • 70 gram chocolate chips (ik gebruikte melk, maar gebruik gerust wit of puur)
  • 70 gram ongezouten pinda’s (kunnen ook andere noten zijn)

Extra ingrediënten voor het bakken

  • 1 ei
  • 50 gram boter

pot vol kerstkoekjes

Het is echt ontzettend makkelijk om deze potten te maken. Weeg al je ingrediënten van te voren af, dat werkt het makkelijkst. Elke laag ingrediënten moet je stevig aanstampen, ik deed dit met een cocktail stampertje. Als de laag mooi recht is en goed aangestampt kun je de volgende laag toevoegen. Zo ga je door tot de pot vol is. Eindig altijd met de noten, chocola en M&M’s. Dit is sowieso nodig voor strakke lagen, bloem en suiker zakt hier natuurlijk doorheen. Maar het is ook makkelijk als je toch niet helemaal goed uitkomt met de ingrediënten. Je kunt zo eenvoudig wat weglaten of juist extra toevoegen indien nodig. Zorg dat de pot tot de rand is gevuld met ingrediënten en draai dan de deksel erop.

Ik deed de ingrediënten in deze volgorde in de pot
  • Bloem met bakpoeder, baking soda en de snuf zout
  • Bruine basterdsuiker
  • Witte basterdsuiker
  • Havermout
  • M&M’s
  • Chocolate chips
  • Pinda’s

pot vol kerstkoekjes

Het maken van de koekjespot is niet moeilijk, maar het maken van de koekjes zelf  al helemaal niet!

Giet de pot leeg in een kom en voeg het ei en de boter toe. Kneed met de hand tot een stevig deeg en maak balletjes van zo’n 2-2,5 cm doorsnede. Leg ze op de bakplaat en bak ze af in 15 minuten op 180 graden. Dan heb je knapperige, brosse koekjes. Voor iets zachtere en ‘chewy’ koekjes is 12 minuten genoeg.

Hang de beschrijving voor het bereiden van de koekjes in de vorm van een label aan de pot of maak een sticker voor op de pot. Zo is het ook gelijk een stuk leuker om cadeau te geven!

pot vol kerstkoekjes

Ga jij deze leuke pot vol kerstkoekjes maken om cadeau te geven deze Kerst?

Vorige post

Volgende post

Bladerdeeg sterren
Gingerbread man cupcakes

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 49

  1. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Wat een onwijs leuk cadeau idee! Ik weet heel veel mensen in mijn omgeving die hier heel blij van zouden worden. Dit ga ik zeker onthouden.

    Beantwoorden
  2. Joke Kieft-Reijken says:
    6 jaar geleden

    Zoooo leuk zo’n pot om cadeau te geven maar nog leuker om te krijgen haha. Erg mooi gemaakt en wat een leuke labels erbij 😉

    Liefs, mam ❤️

    Beantwoorden
  3. Margot says:
    6 jaar geleden

    Goed idee en het ziet er ook nog eens leuk uit!

    Beantwoorden
  4. Samantha says:
    6 jaar geleden

    Leuk Laura! Net 4 potten besteld en ga mensen erg blij maken! Super leuk! Fijne bak dagen x

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Superleuk Sam! Veel plezier met maken 🙂
      xx

      Beantwoorden
  5. Trudy says:
    6 jaar geleden

    Laat ik nu denken dat je een pot vol met “kant en klare” koekjes had gemaakt….

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      haha nee. Maar ze zijn wel bijna klaar, er hoeft bijna niets meer te gebeuren 🙂

      Beantwoorden
  6. Marja says:
    6 jaar geleden

    Ja! Zo leuk, ga ik met Kerst aan mijn schoondochter geven. Ze krijgt een kookboek als cadeau en vul ik aan met deze pot, echt super leuk!

    Beantwoorden
  7. Miss happinez says:
    6 jaar geleden

    Super leuk om cadeau te geven! Ziet er echt leuk uit 🙂

    Beantwoorden
  8. Lisanne says:
    6 jaar geleden

    Dit is in mijn familie denk ik niets om te geven met kerst haha, maar vind zoiets als dit wél een ontzettend leuk idee om cadeau te doen op een verjaardag van een vriendin. Het ziet er ontzettend leuk en creatief uit! Thanks for sharing!

    Beantwoorden
  9. Linda says:
    6 jaar geleden

    Super leuk, ik heb het al vaker gezien, maar met een echt recept erbij is het makkelijker om te maken. Ik ga twee potten maken voor de leidsters van het kinderdagverblijf van mijn kindjes.

    Beantwoorden
  10. Esther says:
    6 jaar geleden

    Super leuk! Ipv kerstkaarten ga ik deze potten maken voor de mensen die mij dierbaar zijn!

    Beantwoorden
  11. Marie-Louise says:
    6 jaar geleden

    Ik vind ze echt super leuk en wil ze graag volgende week gaan maken.
    Even een vraagje waar haal je de baking soda vandaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Baking soda is te koop bij bijvoorbeeld de toko, drogist en de tuinen.

      Beantwoorden
      • Marie-Louise says:
        6 jaar geleden

        Bedankt.. Ben benieuwd naar de reactie van mijn familieleden :D!

        Beantwoorden
  12. vannessa says:
    6 jaar geleden

    Vraagje wat is backing soda?ik heb het nog nooit gebruikt naar mijn idee in gerechten en waar kan ik dat vinden.

    groetjes Vannessa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Vanessa,
      Baking soda is een rijsmiddel, hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/baking-soda-wat-is-het-en-waar-koop-je-het/

      Beantwoorden
  13. vannessa says:
    6 jaar geleden

    Dank je! Weet nu wat ik zoeken moet!

    Groetjes vannessa

    Beantwoorden
  14. Anna wieringa says:
    6 jaar geleden

    Super leuk idee! Ik ga er binnenkort 1 voor mijn stiefzusje maken met smarties en chocolate chips. Groetjes Anna

    Beantwoorden
  15. Samantha says:
    6 jaar geleden

    Zo de potten zijn gemaakt! Klaar om te geven voor kerst! 🙂 nu aan de slag met cranberry compote vor de heerlijke pannenkoekjes die ik met de brunch ga maken! Ook alle spullen voor de rendieren marshmallows zijn aanwezig! Leuk leuk!

    Beantwoorden
  16. Anna wieringa says:
    6 jaar geleden

    Waar haal je die chocolate chips weg? Ik had ze laatst bij de Albert Heijn gekocht van heel Holland bakt, maar die zijn er nu niet meer…

    Groetjes anna

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik koop ze meestal van het merk Funcakes, maar je kunt ook een reep in stukjes hakken.

      Beantwoorden
  17. britt says:
    6 jaar geleden

    ik heb er ook een van mijn verjaardag gekregen echt superleuk
    maar ik was de bereidingswijze kwijt dus daar was deze website wel handig voor

    Beantwoorden
  18. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Hoi laura

    Wat een leuk idee!!
    Ik wil dit op school trakteren.
    Aangezien ik er 35 moet maken wil ik kleinere maken.
    Kan dit ook in 350ml pot? En heb je dan nig tips?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kan het in iedere pot maken, je zult dan alleen even een beetje moeten rekenen met de hoeveelheden die je nodig hebt.

      Beantwoorden
  19. Judith says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een leuk idee, deze potten, ik heb echter een vraag, ik wil deze pot morgen maken maar heb geen mogelijkheid meer om baking soda te halen, kan ik de baking soda in dit recept door iets anders vervangen, meer bakpoeder? Om toch een mooi resultaat te krijgen.

    Groetjes Judith

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je zou iets meer bakpoeder kunnen gebruiken.

      Beantwoorden
  20. Annelize Mudde says:
    3 jaar geleden

    ik weet niet of je ook gewone chocolade kan gebruiken ?
    van Annelize Mudde

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  21. Annelize Mudde says:
    3 jaar geleden

    ik doe het voor mijn vriendin echt leuk hoor
    groetjes Annelize Mudde

    Beantwoorden
  22. Evy Denys says:
    3 jaar geleden

    Hallo,

    Wat een leuk en simpel cadeautje. Met kerst komt de hele familie samen. Ik geef aan alle tantes en nonkels een klein cadeautje, liefst hetzelfde voor iedereen.
    Ook de neven en nichtjes krijgen iets.
    Dit is iets wat ik aan iedereen kan geven. De mannen krijgen een flesje zelf gemaakte chocolade jenever.
    En als boodschap geef ik iedereen mee dat ze na het maken van de koekjes de pot opnieuw moeten vullen naar keuze en deze moeten doorgeven aan iemand anders!

    Bedankt voor het receptje!

    Beantwoorden
  23. Charissa van Welzen says:
    3 jaar geleden

    Ziet er super uit. Super leuk om cadeau te doen! Toch 2 vraagjes ?
    Zou je de havermout weg kunnen laten? En kun je cacaopoeder toevoegen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt elk recept op deze manier in een pot doen. Je moet alleen goed kijken of je hem dan ook nog wel echt goed vol hebt zitten. En het recept moet nog kloppen uiteraard.

      Beantwoorden
  24. katrien Rabijns says:
    3 jaar geleden

    hey hey

    leuk idee, ik ga het met de kleuters maken als kerstcadeau.

    Kan ik ergens het kaartje afdrukken wat er aan de bokaal moet hangen? waar het recept opstaat?

    dank je wel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Helaas, dat heb ik destijds niet als printable gemaakt.

      Beantwoorden
  25. Lisanne says:
    3 jaar geleden

    Hoelang zijn de ingrediënten samen houdbaar in de pot? Heb jij enig idee?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou de houdbaarheid van de ingrediënten zelf aanhouden, en dan degene die het kortst houdbaar is.

      Beantwoorden
      • Lisanne says:
        3 jaar geleden

        Aaah top! Bedankt voor je reactie 🙂

        Beantwoorden
  26. Esther says:
    3 jaar geleden

    Hey,
    hoe groot moet de inhoud van de pot zijn?
    tnks
    esther

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat staat in het recept 😉

      Beantwoorden
    • Eva says:
      1 jaar geleden

      Beste Laura,
      Kan ik de havermout er tussenuit laten?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Alleen als je het ergens anders door vervangt, maar hoeveel extra bloem je dan precies nodig hebt vind ik ook lastig om zo te zeggen.

        Beantwoorden
  27. Loes says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb 17 potten verzameld van Bonne Maman, daar kan 370 gram jam in. Ik kan je recept door de helft doen en dit aanvullen met nootjes eventueel, maar zet ik er dan nog bij dat er 1 ei bij moet en bijvoorbeeld 25 gram boter??? Of hoe pak ik dat aan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je de ingrediënten halveert voor in de pot moet je de toevoegingen ook halveren. Anders klopt het recept niet meer.

      Beantwoorden
  28. Rosa says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Zou ik de noten ook kunnen weglaten of kan ik dit vervangen voor andere producten?

    Groetjes-

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kan het vervangen door iets anders dat je lekker vindt in koekjes.

      Beantwoorden
  29. Evelien says:
    4 maanden geleden

    Hey Laura,

    Op zoek naar een cadeautje kwam ik uit bij deze post maar de link van gewoonmarieke werkt niet meer. Misschien handig om deze uit het artikel te halen?
    Trouwens.. Waar is Lian gebleven? Haar laatste artikel is van anderhalf jaar geleden, maar ik heb (geloof ik) nergens gelezen dat jullie zijn gestopt met samenwerken.. :O

    Beantwoorden
  30. Corianne says:
    2 maanden geleden

    Zou ik de 100 gram bloem, 1 tl bakpoeder en 1 tl baking soda ook kunnen vervangen door 100 gram zelfreizend bakmeel? Ben van plan heel wat potten te maken en dat leek mij dan iets makkelijker…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Nee, dat is niet hetzelfde rijseffect. https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Gingerbread man cupcakes

Gingerbread man cupcakes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan