Lemon meringue sandwiches

Gepost: 26 mei 2015 Laatst bewerkt: 28 februari 2023

lemon meringue sandwiches

Ik ben dol op het maken van meringues en mag er graag mee experimenteren. Speciale vormen, leuke kleuren en heerlijke smaken. Er is zo ontzettend veel mogelijk met meringue! Een tijdje geleden probeerde ik al eens de Dr. Oetker Meringue Mix voor de Valentijn taart. Dit keer daagde Dr. Oetker mij uit om er ander leuk en lekker recept mee te ontwikkelen. Al tijden wilde ik een keer meringue sandwiches maken, dus ik was er vrij snel uit. De vulling tussen deze twee schuimpjes is lemon curd. Afgezaagd misschien, maar waarom zou ik niet de perfecte combinatie van citroen en meringue gebruiken?

Wat handig is aan deze Dr. Oetker Meringue Mix, is dat je geen eiwitten gebruikt. Dat maakt deze meringue prima geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen en andere mensen die geen rauwe eiwitten willen of mogen eten. Ideaal voor toepassingen waarbij je het schuim niet bakt dus (al kun je het ook gewoon bakken!). De mooie witte meringue laag op een lemon meringue pie bijvoorbeeld, of zoals ik deze Dr. Oetker Meringue Mix al eens gebruikte bij de Valentijn taart. Ik weet het, ook weer citroen en meringue. Ik hou ervan 😉 . Jullie hopelijk ook, want ik ga laten zien hoe jij deze overheerlijke lemon meringue sandwiches kunt maken!

lemon meringue sandwiches

Baktijd: 60+120 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Moeilijkheidsgraad: **

lemon meringue sandwiches

lemon meringue sandwiches

lemon meringue sandwiches

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Lemon meringue sandwiches

Lemon meringue sandwiches zelf maken was nog nooit zo makkelijk! Met de Dr. Oetker mix voor meringue heb je in een handomdraai een schaal vol schuimpjes.
Porties: 8 sandwiches (16 meringues)

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Mix voor Meringue
  • 50 ml water

Vulling

Extra nodig

  • mixer
  • bakplaat
  • bakpapier
  • spuitzak
  • stervormige spuitmond
  • Dr. Oetker kleurstoffen geel

Instructies

  • Maak van tevoren de lemon curd volgens recept. Dit kun je rustig al een paar dagen van tevoren doen.
  • Doe de Dr. Oetker Meringue Mix en 50 ml water in een kleine beslagkom en meng kort door elkaar. Mix dan met de mixer op de hoogste stand tot de meringue stijf is en je er mooie pieken van kunt trekken.
  • Plaats de spuitmond in de spuitzak en vouw de randen van de zak naar buiten. Zet de zak in een hoog glas. Kneed de tube met gele kleurstof even goed door en zet dan drie lijnen in de spuitzak. Maak ze niet te dik, maar zeker ook niet te dun.
  • Vul de spuitzak met de meringue en spuit er mooie toeven mee op een met bakpapier beklede bakplaat. Probeer ervoor te zorgen dat je een even aantal meringues maakt. Laat tussen de meringues zo’n 2cm ruimte vrij.
  • Bak de meringues in 60 minuten op 120 °C (boven- en onderwarmte), net onder het midden van de oven. Zet daarna de oven uit, maar laat de ovendeur dicht. Laat de meringues zo nog zeker 2 uur drogen.
  • Wanneer de meringues helemaal zijn afgekoeld kun je de sandwiches maken. Doe dit kort voor serveren, zo blijven de meringues het lekkerst.
  • Breng een beetje lemon curd aan op de meringue en druk hier een tweede meringue op. Druk zachtjes aan zodat je de lemon curd goed ziet bij de randjes.
Tips

Normaal gesproken gebruik je 60 ml water, voor dit recept gebruikte ik 50 ml. De meringue wordt dan net iets steviger en is uiteindelijk ook brosser van binnen. Normaal ben ik gek op chewy schuimpjes, maar in combinatie met lemon curd vind ik bros juist erg lekker.
Bewaren

De sandwiches zijn vers het lekkerste, maar lees hier hoe je de meringues het best kunt bewaren.

lemon meringue sandwiches

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. Emma schreef:

    Ze zien er veel te mooi uit om op te eten! Die lemoncurd ertussen spreekt me ook ontzettend aan!

  2. Mary schreef:

    Zien er erg lekker uit!

  3. Margot schreef:

    Wat zien ze er mooi uit!

  4. Joyce schreef:

    Ziet et heerlijk uit! Het heeft qua uitzicht wel iets van een macaron

  5. Diana schreef:

    Ze zien er echt superzomers uit, kan niet wachten om ze ook te gaan maken, ik ben toch al,gek op citroensmaakjes!

  6. Marita schreef:

    Dat ziet er erg mooi uit! Ik heb nog nooit meringues gemaakt, misschien toch maar eens doen. Komt op mijn bak/kooklijstje welke al heeeeel lang is!

  7. Alicia (MyCookieAddiction) schreef:

    deze zijn zo leuk en simpel je kan de stiften vervangen voor kleurstof

  8. amber schreef:

    O wat ziet dat er leuk uit!
    Goed idee, ik denk dat ik het ga proberen met rode kleurstof en plakjes aardbei.

    1. alicia (MyCookieAddiction) schreef:

      goed idee met die plakjes aardbeien 🙂

  9. Bas schreef:

    Wat zien deze er vrolijk uit! Heel schattig!

  10. Deb schreef:

    Deze zien er super lekker uit!! Ze zien er bijna te mooi uit om op te eten.

  11. karin schreef:

    vraagje kan je de Lemon meringue sandwiches even bewaren!!
    ik wil ze voor zaterdag maken,maar rest van de week geen tijd meer.
    of andere tips wat wel kan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt de meringues en de lemon curd prima voorbereiden. Ze in elkaar zetten zou ik op zaterdag zelf pas doen.

  12. Withlovefroms schreef:

    Ziet er zooo lekker uit!! Dit wil ik zeker eens proberen!

  13. Leonne schreef:

    Waar koop jij je spuitzak? Deze ziet er een stuk handiger uit dan de mijne 😉

    Hoe voorkom je dat het geel mengt met het wit wanneer je de spuitzak vult?
    Ze zien er zooo mooi uit!

    1. Laura schreef:

      Is van Wilton, kun je bij kookwinkels en taartdecoratie winkels kopen. Na het zetten van de streepjes gewoon vullen, dat mengt niet zo snel hoor.

  14. Tamara schreef:

    Jammer dat het artikel verdwenen is!!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is niet verdwenen hoor, als je het niet ziet heb je een adblocker aanstaan. Als je die uitschakelt voor Laura’s Bakery kun je alles gewoon goed zien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept