
Kerst komt steeds dichterbij en ik word steeds enthousiaster. Gek genoeg vind ik de aanloop naar Kerst nog leuker dan de kerstdagen zelf. Mede omdat ik gewoon zo geniet van al het lekkers dat voor de advent online komt. Vandaag heb ik ook weer een pareltje voor jullie: een chocolade cakerol met bosvruchten. Dit recept heb ik al begin dit jaar bedacht, toen al vroeg Hero mij wat ik voor Kerst wilde gaan maken. Ik vind het nooit te vroeg om kerstrecepten te bedenken gelukkig en kwam al snel met deze feestelijke cakerol als idee. Gelukkig waren ze bij Hero ook enthousiast en kon ik onlangs aan de bak. Ik heb zelf een plak afgesneden en helemaal opgegeten, heerlijk! De rest heb ik daarom snel aan de buren gegeven die een verjaardag hadden. Voor mijn eigen veiligheid, ik kon er wel van blijven eten namelijk.
De link naar het recept werkt niet 🙁
De link werkt gewoon hoor, heb het nog even getest net. Ik denk dat je het misschien probeerde op een moment dat het heel erg druk was op de site waardoor het iets trager gaat allemaal.
Als je de link aan de zijkant van de site gebruikt, werkt hij alleen als je je adblocker uitzet!
Is deze rol het lekkerst op de dag zelf of op de dag erna? En welk nummer spuitmond gebruik je?
Beide dagen is hij heerlijk 😉 Ik gebruikte 1M van Wilton, maar iedere (stervormige) spuitmond werkt.
Zou je hem ook kunnen invriezen, ik wil hem namelijk een week eerder maken dan ik hem nodig hem. Of alleen de cake invriezen? Alvast bedankt. ?
Dan zou ik hem in zijn geheel invriezen.
Hallo, wat ziet hij er mooi uit! Kan je het fruit vervangen voor diepvriesfruit? Vers is er niet heel eel te krijgen volgensmij. Alvast bedankt!
Er ligt genoeg vers in de winkel hoor, heb ik zelf ook gekocht. Diepvries is ook mogelijk, maar laat het dan wel ontdooien voor gebruik op een keukenpapiertje zodat overtollig vocht eruit kan trekken.
Hallo Laura,
Ik heb deze getracht deze te maken met jouw recept van botercreme. Hij brak helaas op meerdere plekken en de botercreme was niet echt smeerbaar. Wat heb ik niet goed gedaan? Volgens mij was de cake wel goed.. groetjes Jantine
Zonder verdere informatie is dat heel lastig te zeggen. Heb je je wel aan alle recepten gehouden? (en de crème moet op kamertemperatuur zijn, direct uit de koelkast is dat inderdaad niet smeerbaar)
Hoi Laura,
Zou je de cakerol ook in de vriezer kunnen bewaren ?
Ja hoor, dat moet lukken.
Ha Laura,
Kan ik ook een pak (Dr. Oetker) gebruiken om het biscuit te maken, als ik het snel wil doen? Of is dat anders van samenstelling?
Groetjes,
Maria
Zou moeten lukken, weet alleen niet zeker of je dan de juiste hoeveelheid hebt.
Heb het gedaan, kon er twee rollen van maken, waarvan 1 redelijk dik was uitgevallen! De smaak van deze cakerol was heerlijk, heel lekkere botercreme!! Kreeg er veel complimenten voor!
Hey Laura, dit lijkt me een super tof recept voor kerst! Ik zou het dus graag willen maken maar ben zelf niet zo een grote fan van botercreme… Denk je dat dit ook lekker zou zijn met een zelfgemaakte slagroom of zou dit niet lukken? Groetjes Stefanie
Ik denk dat dat niet stevig genoeg is en makkelijk eruit komt. Wat vind je van creamcheese frosting?
Wat is cremecheese frosting
Je leest er meer over in dit artikel: https://www.laurasbakery.nl/cream-cheese-frosting/