Hangop met muesli en aardbeien

Gepost: 2 oktober 2015 Laatst bewerkt: 23 juli 2023
32

hangop met muesli en aardbeien 1a

Toen ik jullie laatst liet zien hoe je zelf hangop kunt maken, vroegen een aantal zich af wat het nut van uitgelekte yoghurt nu eigenlijk was. Een vraag die ik ergens wel kan begrijpen, maar ook lastig vind om te beantwoorden. Ik vind dat je het niet helemaal kunt vergelijken met een dikke yoghurt, het is wel degelijk iets anders. Eigenlijk wil ik gewoon tegen iedereen dat je het eens moet maken, zodat je het zelf kunt proeven. Voor iedereen die dat wil doen, laat ik gelijk zien wat voor lekkers je ermee kunt maken. Deze hangop met muesli en aardbeien bijvoorbeeld. Want hoewel ik een schaaltje hangop zo al lekker vind, kun je het nog veel lekkerder maken! Je kunt ermee ontbijten, lunchen of het eten als toetje. Wat jij wilt.

BAKTIP: Ik gebruikte een mason jar om mijn ontbijt van hangop met muesli en aardbeien in te maken, daardoor heb je zo’n leuk laagjes effect. Een kleiner potje of een schaaltje kan natuurlijk ook.

hangop met muesli en aardbeien 2a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Hangop met met muesli en aardbeien

Hoewel ik een schaaltje hangop zo al lekker vind, kun je het nog veel lekkerder maken! Je kunt ermee ontbijten, lunchen of het eten als toetje. Wat jij wilt!
Porties: 1 potje

Ingrediënten

 • hangop (recept)
 • aardbeien
 • muesli naar keuze

Instructies

 • Dit is meer een idee dan een recept, maar goede ideeën zijn ook niet verkeerd toch? Ik gebruikte een mason jar om mijn ontbijt van hangop met muesli en aardbeien in te maken. Een kleiner potje of schaaltje is ook prima hoor, dit was nog best wel machtig.
 • Ik vind het leuk om het in laagjes op te bouwen, eerst een laagje muesli gevolgd door hangop en aardbeien. En dan gewoon doorgaan tot je genoeg hebt. Maar je kunt het ook prima door elkaar roeren. Oogt minder mooi, maar het zal er zeker niet minder om smaken.
 • Als je het in een potje doet en de deksel erop draait kun je het ook prima meenemen voor onderweg of op je werk.
Tips

Je kunt ook prima variëren natuurlijk. Gebruik een ander soort fruit, neem een ander soort muesli of gebruik alleen maar fruit.
Bewaren

De hangop kun je nog een paar dagen (afgesloten) in de koelkast bewaren, of je kunt het gelijk opeten natuurlijk. Server met vers fruit of wat muesli.

Hoe eet jij jouw hangop het liefst?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Margot schreef:

  Dat ziet er lekker en leuk uit!

 2. Tamara schreef:

  Lekker en het ziet er niet al te moeilijk uit!

 3. Camille schreef:

  Kan je het ook met yoghurt doen?

  1. Laura schreef:

   Dat kan zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *