Carrot cake eierkoeken

Gepost: 17 februari 2020 Laatst bewerkt: 13 augustus 2025
Carrot cake eierkoeken

Ik heb er even over nagedacht, maar ook al lijken ze qua vorm niet op de klassieke variant, ik noem ze toch gewoon eierkoeken – carrot cake eierkoeken om precies te zijn. Na mijn carrot cake bananenbrood had ik zin om die heerlijke combinatie van wortel en specerijen nog eens te gebruiken, dit keer in eierkoeken. Door de geraspte wortel en walnoten zijn ze iets smeuïger en smaakvoller dan je gewend bent, maar nog steeds lekker luchtig. Een beetje anders, maar zó lekker.

Carrot cake eierkoeken-3a

Meer recepten met een carrot cake twist

Carrot cake, ik hou ervan. Gelukkig kun je de smaken van carrot cake heel goed in andere baksels verwerken door er wortel en kruiden in de juiste verhouding aan toe te voegen. Nog een paar heerlijke recepten met een worteltjestaart twist:

Het complete basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent. 

Bestel hier!

Afbeelding

 

CARROT CAKE EIERKOEKEN maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 5 stemmen

Carrot cake eierkoeken

Deze carrot cake eierkoeken zijn extra smeuïg en smaakvol door de toevoeging van wortel, walnoot en heerlijke specerijen.
10-12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 25 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 0,25 tl gember
  • 0,25 tl kruidnagel
  • snuf zout
  • 50 gram geraspte wortel Bij julienne reepjes nog verder fijnhakken
  • 25 gram walnoten fijngehakt

Instructies

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig. Doe dit voor minstens 5 minuten met de mixer op de hoogste stand. Giet er daarna de vanille-extract bij.
  • In een tweede kom voeg je bloem, amandelmeel, havermout, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel, zout, wortel en walnoot samen. Roer door elkaar.
  • Spatel dit bloemmengsel rustig en voorzichtig door het beslag. Stop zodra het goed vermengd is zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
  • Schep op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes van het beslag. Een flink volle eetlepel per eierkoek is voldoende. Ze lopen niet tot nauwelijks uit, dus je kunt de eventueel iets platter maken.
  • Bak de eierkoeken in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren

Na het afkoelen zo snel mogelijk in een luchtdichte verpakking doen, zo blijven ze 4-5 dagen goed. In de vriezer tot wel 3 maanden.

Carrot cake eierkoeken-1a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

21 reacties

  1. Yvonne schreef:

    O, deze lijken mij heel erg lekker.
    Gaan op het nog te bakken lijstje!

  2. Annemarie schreef:

    Ik heb ze net gebakken, ze ruiken heerlijk! Ze zijn bij mij na 10 minuten nog erg bleek, dus ik heb ze wat hoger in de oven gezet en nog een paar minuutjes extra gegeven.

    1. Jenna schreef:

      Ik heb ze net 2x gebakken.
      1. 10 min op 180° inderdaad wat bleek en zacht maar smaakten heerlijk.
      2. 10 min op 190° mooi gekleurd maar minder sponzig.

      Mijn voorkeur gaat toch uit naar de ‘bleke’..

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ja, dat is het geval bij eierkoeken. Die moeten geen bruin knapperig korstje hebben, je bakt ze al snel te droog.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Ik hoop dat ze niet droog zijn geworden! Dat komt nogal nauw bij eierkoeken.

  3. Audrey schreef:

    Wat een creatief idee! Leuk 🙂

  4. Jenna schreef:

    Lekker verantwoord recept!
    Volgende keer wil ik er kleine blokjes appel en/of rozijntjes doorheen proberen voor een frisse zoete smaak.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat lijkt me ook heerlijk!

  5. Tom boetzkes schreef:

    Nau zijn ze dan ook nog gezond?
    Maar ze zien wel lekker uit ik ga van de week wel maaken of in de meivakantie

    1. Jenna schreef:

      De havermout, amandelmeel, walnoten maken het gezonder dan een tussendoortje met alleen witte bloem. Bij 12 stuks is de eierkoek is +/- 85 kcal.

      1. Laura's Bakery schreef:

        Precies! Een mooi verantwoord tussendoortje toch? 🙂

  6. Rozemarijn schreef:

    Ik heb ze glutenvrij gemaakt. Bloem vervangen door doves farm witte bloem en een beetje psylliumvezels erbij voor de binding. Ze zijn heerlijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat goed zeg! Thanks voor het delen van je recept!

  7. C. C. schreef:

    Eindelijk de tijd gehad om deze te maken. Slechts 15 gram suiker gebruikt en zijn zoet genoeg. Ik heb ze 4 minuutjes langer moeten bakken. Ze zijn echt wel lekker sponzig en super handig om mee te nemen naar het werk.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn om te lezen!

  8. Maureen schreef:

    Heerlijk. Ipv de losse kruiden gewoon speculaaskruiden gebruikt. Zelfs de kinderen, die normaal niet zo van de healthy baksels zijn, vechten wie er morgen 1 mee naar school mag. Heb volkorenmeel gebruikt en dat gaat perfect.

  9. Amadée schreef:

    Het klinkt lekker en ik wil het zeker gaan proberen.
    Heeft iemand nog tips voor als ik het bloem wil vervangen voor kokosmeel?

  10. C schreef:

    Ik heb deze net gebakken, en ze hebben niet zo veel smaak. Ik denk dat er meer wortel in moest. Ook merkte ik helemaal niks van de kruiden, behalve soms een hint kruidnagel. Echt jammer, want ze zagen er wel lekker uit.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer! Naar smaak kun je uiteraard meer toevoegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept