Ik heb er even over nagedacht, maar ook al lijken ze qua vorm niet op de klassieke variant, ik noem ze toch gewoon eierkoeken – carrot cake eierkoeken om precies te zijn. Na mijn carrot cake bananenbrood had ik zin om die heerlijke combinatie van wortel en specerijen nog eens te gebruiken, dit keer in eierkoeken. Door de geraspte wortel en walnoten zijn ze iets smeuïger en smaakvoller dan je gewend bent, maar nog steeds lekker luchtig. Een beetje anders, maar zó lekker.



O, deze lijken mij heel erg lekker.
Gaan op het nog te bakken lijstje!
Ik heb ze net gebakken, ze ruiken heerlijk! Ze zijn bij mij na 10 minuten nog erg bleek, dus ik heb ze wat hoger in de oven gezet en nog een paar minuutjes extra gegeven.
Ik heb ze net 2x gebakken.
1. 10 min op 180° inderdaad wat bleek en zacht maar smaakten heerlijk.
2. 10 min op 190° mooi gekleurd maar minder sponzig.
Mijn voorkeur gaat toch uit naar de ‘bleke’..
Ja, dat is het geval bij eierkoeken. Die moeten geen bruin knapperig korstje hebben, je bakt ze al snel te droog.
Ik hoop dat ze niet droog zijn geworden! Dat komt nogal nauw bij eierkoeken.
Wat een creatief idee! Leuk 🙂
Lekker verantwoord recept!
Volgende keer wil ik er kleine blokjes appel en/of rozijntjes doorheen proberen voor een frisse zoete smaak.
Dat lijkt me ook heerlijk!
Nau zijn ze dan ook nog gezond?
Maar ze zien wel lekker uit ik ga van de week wel maaken of in de meivakantie
De havermout, amandelmeel, walnoten maken het gezonder dan een tussendoortje met alleen witte bloem. Bij 12 stuks is de eierkoek is +/- 85 kcal.
Precies! Een mooi verantwoord tussendoortje toch? 🙂
Ik heb ze glutenvrij gemaakt. Bloem vervangen door doves farm witte bloem en een beetje psylliumvezels erbij voor de binding. Ze zijn heerlijk!
Wat goed zeg! Thanks voor het delen van je recept!
Eindelijk de tijd gehad om deze te maken. Slechts 15 gram suiker gebruikt en zijn zoet genoeg. Ik heb ze 4 minuutjes langer moeten bakken. Ze zijn echt wel lekker sponzig en super handig om mee te nemen naar het werk.
Wat fijn om te lezen!
Heerlijk. Ipv de losse kruiden gewoon speculaaskruiden gebruikt. Zelfs de kinderen, die normaal niet zo van de healthy baksels zijn, vechten wie er morgen 1 mee naar school mag. Heb volkorenmeel gebruikt en dat gaat perfect.
Super dit 😀
Het klinkt lekker en ik wil het zeker gaan proberen.
Heeft iemand nog tips voor als ik het bloem wil vervangen voor kokosmeel?
Ik heb deze net gebakken, en ze hebben niet zo veel smaak. Ik denk dat er meer wortel in moest. Ook merkte ik helemaal niks van de kruiden, behalve soms een hint kruidnagel. Echt jammer, want ze zagen er wel lekker uit.
Wat jammer! Naar smaak kun je uiteraard meer toevoegen.