Carrot cake cheesecake + review Cheesecake

Gepost: 27 oktober 2018 Laatst bewerkt: 30 december 2023
Carrot cake cheesecake + review Cheesecake

Cheesecakes. Ik hou ervan! En ik ben niet de enige, iets wat Sabine van Ohmyfoodness ook doorhad want die maakte gewoon een boek vol met alleen maar cheesecakes. Het boek plofte onlangs op de deurmat en ik ging er al snel mee aan de slag. Ik maakte de carrot cake cheesecake, want na alle recepten een paar keer te hebben bekeken, was dit degene die ik niet meer uit mijn hoofd kreeg. Een ideale taart voor de twijfelkont als ik, zeker als je beide taarten heerlijk vind. Wel maakte ik een kleine wijziging in het recept, want voor mij horen walnoten in een carrot cake. Daar voegde ik dus een handje van toe. Ook het roomkaasglazuur paste ik iets aan zodat het steviger zou worden. Ik deel het recept zoals ik het maakte met je en vertel je ook meer over het boek zelf.

carrot cake cheesecake 1a
carrot cake cheesecake 3a

 

Puntje carrot cake cheesecake

Opslaan
Recept afdrukken

4.86 van 28 stemmen

Carrot cake cheesecake

Ben je dol op carrot cake en op cheesecake en kan je niet kiezen? Probeer dan zeker deze carrot cake cheesecake eens uit!
Porties: 12 personen
VOOR EEN 20 CM TAART

Ingrediënten

Carrot cakebeslag

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 0,25 tl nootmuskaat
  • snuf zout
  • 100 gram wortel (geraspt)
  • 1 handje walnoten (in stukjes gehakt)

Cheesecake beslag

  • 500 gram naturel roomkaas
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 1 eidooier
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el maïzena

Decoratie

  • 200 gram naturel roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl vanille-extract
  • Extra: walnoten voor bovenop de taart

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de carrot cake bij elkaar in een kom en schep om tot een stevig cakebeslag.
  • Voor de cheesecakelaag voeg je roomkaas en suiker samen, klop dit romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal mengsel, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg ook de crème fraîche, het vanille-extract en de maïzena toe. Spatel door tot een egaal beslag.
  • Schep de helft van het carrot cake beslag op de bodem van je met bakpapier beklede springvorm, verdeel gelijkmatig over de bodem. Giet/schep dan ongeveer een kwart tot een derde van het cheesecakebeslag in de vorm. Dit spreid je niet gelijkmatig uit maar laat je gewoon zo in het midden van de vorm. Schep vervolgens de rest van het carrot cake beslag in de vorm, gevolgd door de rest van het cheesecakemengsel. De laatste laag spreid je wel gelijkmatig uit.
  • Bak de cheesecake in 80 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar (een waterbad is niet nodig).
  • Dek de taart halverwege het bakken af met aluminiumfolie zodat hij niet te donker kleurt. Bij mij werd de taart zo hoog dat de bovenkant van de cheesecake vast zat aan het folie. Mocht dat bij jou ook gebeuren, laat de taart dan eerst afkoelen voordat je het folie verwijderd, zo beschadig je de taart het minst.
  • Laat de taart na het bakken minimaal een uur afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kiertje. Laat hem daarna een nacht in de koelkast opstijven.
  • De volgende dag maak je het roomkaasglazuur. Doe alle ingrediënten in een kom en klop tot een romig glazuur. Smeer de cheesecake er rondom en bovenop mee in. Maak de taart af door rondom walnoten op de taart te leggen.

Tips

  • Tip: Door het beslag van de carrot cake en cheesecake in delen toe te voegen moet er een swirl ontstaan die je ziet bij aansnijden. Zoals je ziet is daar bij mijn cheesecake vrij weinig van overgebleven. Minder lekker maakte dat hem gelukkig niet.
  • Bewaren: in de koelkast 3-4 dagen houdbaar. Invriezen kan, maar dit zou ik dan zonder het roomkaasglazuur doen, hij is dan tot 3 maanden houdbaar.

carrot cake cheesecake 4a

Wat vind ik van het boek Cheesecake?

Als er ergens cheesecake op de menukaart staat is de kans groot dat ik een puntje bestel, heerlijk vind ik het. Met het boek Cheesecake kan iedere cheesecakeliefhebber zijn lol op, want met de 50 recepten ben je voorlopig wel even zoet. Je vindt verschillende soorten recepten in het boek. Cheesecakes die zijn afgeleid van andere baksels (zoals de carrot cake), recepten die je met alcohol bereidt, taarten met chocolade en koekjes, frisse en fruitige recepten, maar ook cheesecakes zonder oven en recepten met een twist. Die laatste zijn geen echte cheesecakes, maar zijn op een andere manier verwerkt in baksels.

De recepturen zijn allemaal duidelijk, met de rest van alle tips in het boek moet dat dus helemaal goed komen. Verder is elk recept voorzien van een foto, zo weet je dus precies wat je gaat maken. Enige probleem is misschien dat je net als ik moeilijk kan kiezen. De volgende die ik zelf graag nog wil maken is de cookie dough cheesecake, dat lijkt me echt heerlijk.

Geen minpunten? Nee niet echt. Alleen zou ik zelf volgende keer misschien een iets grotere vorm gebruiken, mijn taart werd namelijk wel erg hoog voor een cheesecake. Maar dat is een persoonlijke voorkeur natuurlijk.

Het boek Cheesecake telt 144 pagina’s en is onder andere hier verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

63 reacties

  1. Liset schreef:

    Welke roomkaas gebruik jij altijd? Ik gebruik altijd monchou, maar ben eigenlijk op zoek naar een alternatief omdat monchou best prijzig is.

    1. Laura Roberts schreef:

      Ik had precies dezelfde vraag.. ben idd benieuwd of er goede alternatieven zijn.

      Groetjes Laura

    2. Claudia schreef:

      De roomkaas van de Lidl is heel goed. Daar heeft Ohmyfoodness ook veel van haar taarten mee gebakken! Het heey Goldessa geloof ik, zit in een grijze verpakking.

      1. Lenicka schreef:

        Inderdaad die gebruik ik ook altijd om mijn monchou taarten mee te maken. Of ik nu die van dr oetker, van mezelf of een vulling voor in een taart maak, lukt altijd en smaakt super. Laatst een keer de echte gebruikt maar vond dat die er klonterig bleef wat de smaak niet ten goede kwam.

        1. Laura Roberts schreef:

          Dankje voor je reactie! Ik ga het eens uitproberen.

    3. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik zelf altijd Philadelphia

      1. Liset schreef:

        Bedankt voor jullie antwoorden, ik ga eens experimenteren!

        1. Petra schreef:

          Ik heb laatste de allergoedkoopste gebruikt van Dirk in een sinaasappel cheesecake en was erg lekker. Die kost maar iets van 67 cent of zo.

  2. Cil schreef:

    Hallo Laura,

    Wauw goddelijk! Ik wil hem graag maken in een taartvorm van 10 cm, de helft kleiner dus… kan ik alle ingrediënten halveren?? Of maak ik nu een grote denkfout ☺️
    Groetjes!

    1. Marjan schreef:

      Hoi Cil,
      Je maakt inderdaad een denkfout, door de ronde vorm heb je een andere inhoud en is een vorm van 10 cm niet de helft kleiner. Kijk op https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/ hoe je moet omrekenen. In jouw geval moet je een vorm van 14cm gebruiken.
      Groetjes!

  3. Daniëlle schreef:

    Het beste van twee werelden! Te lekker dit!

  4. Nadine schreef:

    Hoihoi,

    Ik heb laatst ook cheesecake gemaakt, de structuur was alleen wat korrelig/nattig, alsof deze geschift was… enig idee hoe dit zou kunnen komen?

    Dankjewel alvast !

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is lastig te zeggen zonder verdere info, welk recept heb je gemaakt?

      1. nadine van Duijnhoven schreef:

        Het salted caramel recept van Miljuska

        1. Laura Kieft schreef:

          Dan zou je het best bij haar even kunnen vragen wat er is misgegaan, zij kent haar recepten het best 🙂

  5. Hanneke schreef:

    Dag Laura,
    Wat een heerlijke taart lijkt me dit. Als ik een grotere vorm gebruik van 23 cm moet ie dan veel langer in de oven?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je dezelfde hoeveelheden gebruikt niet, misschien zelfs iets korter. Als je het omrekent heeft hij waarschijnlijk wel iets meer tijd nodig.

  6. Elly schreef:

    Heerlijke taart! Ik heb hem gemaakt met Philadelphia.
    Ga hem zeker nog eens maken mmmm.

  7. nadia schreef:

    hoi laura..

    kan ik ook patent bloem gebruiken ipv zelfrijzend meel? en moet ik dan wel 1 zakje bakpoeder gebruiken daarnaast?

    gr…nadia

  8. Marieke schreef:

    Waarom moet een carrotcake eigenlijk met zonnebloem olie? en is hier ook een gezonder alternatief voor?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik vind het het lekkerste resultaat geven. Alternatieven kun je proberen, heb ik in dit recept zelf geen ervaring mee.

  9. Willemijn schreef:

    Hoi Laura,

    Kan je deze taart ook invriezen? Zo niet, hoelang kan je hem ongeveer bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het bewaaradvies staat gewoon onderaan het recept 😉

  10. Lianne schreef:

    Oh no! Ik wilde deze taart nu maken voor vrienden vanavond… lees nu nacht opstijven in koelkast! Moet dat perse of is aantal uur voldoende?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik houd altijd een nacht aan, maar minimaal 6 uur (liefst langer) overdag lukt ook.

  11. Merle schreef:

    Hoi, ik wil dit keer alleen de taart van het carrot cakebeslag maken, dus zonder de cheesecake.
    Wat zou je adviseren aan baktijd?

    1. Laura Kieft schreef:

      Bekijk anders even mijn recept voor carrot cake, dan heb je gelijk het juiste recept.

  12. Timmermans01 schreef:

    Vorige week deze taart gemaakt en wat is deze taart verrukkelijk! Deze ga ik ook zeker te weten nog een keer maken. Gisteren weer een andere taart gemaakt van deze site gemaakt en deze gaan we straks proeven. Ben zeer benieuwd.

  13. Dianne schreef:

    Taarten die in één keer lukken en nog lekker zijn ook, ik houd ervan!

    Top recept 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan houden we van hetzelfde! Fijn om te horen 😀

  14. Sim schreef:

    Bij mij staat ie nu in de oven! Ben heel benieuwd naar het resultaat!
    Ik vroeg me af of ik hem met of zonder springvorm eromheen in de koelkast moet zetten om op te stijven?
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Mét springvorm en de bovenkant ook goed afdekken.

  15. sienna schreef:

    Is maizena per se nodig?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou ook bloem kunnen gebruiken

  16. Linda schreef:

    Perfect antwoord op mijn dilemma; worteltaart of cheesecake maken…. waarom kiezen! Ben zo benieuwd.

    Wel vraagje, lijkt mij leuk om hem in een tulband vorm te maken. Maar wat doet dat met de baktijd? En krijg ik hem dan wel heel uit de vorm? Enig idee?

    Groetjes, linda

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je precies dit recept volgt en deze hoeveelheden dan verwacht ik geen verschillen in baktijd. Ik denk alleen niet dat de taart makkelijk uit de vorm gaat komen..

  17. Lisanne schreef:

    Ik heb hem dit weekend gemaakt? super lekker! Meestal is een cheesecake machtig en er moest best veel roomkaas in? maar wij vonden wij hem niet machtig? de swirl is bij mij ook niet zo goed gelukt?

  18. Linda schreef:

    Ik heb de taart nu twee keer gemaakt. Beide keren is de taart ingezakt, terwijl hij in de oven stond af te koelen. Iemand tips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Was de taart dan wel gaar? Een cheesecake zakt overigens altijd een beetje in.

  19. Shanna schreef:

    Hai Laura, ik heb deze taart gisteren gemaakt, en vannacht laten rijzen in de koelkast. Echter met het afhalen van de band, lijkt het alsof er nog een gedeelte van de carrotcake rauw is. Ik heb de oven wat lager gezet halverwege om een bruine bovenkant tegen te houden (met folie) dus dat zal het verklaren. Wat is wijsheid? Kan ik hem nog even in de oven zetten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze reactie komt eigenlijk al te laat. Als je de temperatuur lager zet, moet de baktijd altijd verlengd worden anders word je cake niet gaar. Wat heb je uiteindelijk gedaan?

  20. Shanna schreef:

    Hi Laura, geen probleem, ik heb maar een nieuwe gemaakt, en de goede stukjes van de oude afgehaald, als kleine hapjes. Evengoed bedankt!

  21. Yvonne schreef:

    Zo hee, wat was dit lèkker! Mega bedankt voor dit toprecept!

  22. Fleur schreef:

    Heerlijke taart!! Al verschillende keren gemaakt voor familie en vrienden en telkens een schot in de roos. Mercimerci!!!

  23. Manon schreef:

    Hoi Laura,
    In mijn 20 cm bakvorm is de taart behoorlijk overstroomd in de oven. Ik heb toen alle overstroomde taart weggeschraapt en de taart gewoon in de oven laten staan. Na de baktijd was hij ook helemaal niet gaar in het midden. Ik heb hem helaas weg moeten gooien. Nou ik wil de taart nog een tweede keer proberen te maken. Heb je advies voor mij? Ik dacht eraan om een grotere bakvorm te gebruiken..
    Groetjes Manon

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat rot zeg! Was het misschien een hele lage bakvorm?

  24. Manonn schreef:

    Nee het was gewoon een normale bakvorm van 20 cm. Maar ik heb hem vandaag in een maatje groter gemaakt en hij is goed gaar geworden. Ben benieuwd hoe die smaakt morgen! Bedankt!

  25. Jeanine schreef:

    Goedemiddag!! Ik heb dit heerlijke recept al eens gemaakt en was erg goed! Nu heb ik m in een grote bakvorm gedaan en het recept verdubbeld maar moet ik dan ook m’n vaktijdschrift verdubbelen?
    Groetjes Jeanine

    1. Laura's Bakery schreef:

      De baktijd moet nu wel wat hoger, anders is het midden niet gaar!

  26. Jeanine schreef:

    Hartelijk dank voor de snelle reactie!

    Hij staat lekker in de koelkast! Ik zie nu dat de autocorrectie lekker bezig is geweest?.

    Ik vind je recepten trouwens echt heerlijk en super simpel uitgelegd! Je kan bijna de mist niet in gaan! (Bijna)?. Hartelijk dank!

  27. Michelle schreef:

    Hi Laura! Wat een overheerlijke taart. Bij mij zat de swirl er wel mooi in, maar eerlijk gezegd denk ik dat het lekkerder is als t evenredig verdeeld is zoals bij jou 🙂 Ik had nog wel een vraag. Mijn roomkaas laag eromheen was erg korrelig. Had ik de poedersuiker moeten zeven of langer moeten kloppen ofzo? Ik hoor t graag!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Was de boter op kamertemperatuur?

  28. Michelle schreef:

    Ja. Ik denk dat ik langer had moeten kloppen, want vandaag was hij perfect!

  29. Mandy schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil deze taart binnenkort gaan maken. Alleen is de bovenwarmte van de oven kapot. Kan de taart ook op de stand hete lucht worden gebakken? Hoe lang en op hoeveel graden zou je aanraden als het mogelijk is? Groetjes Mandy

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien dat dit artikel je verder kan helpen? https://www.laurasbakery.nl/omrekenen-oventemperaturen/

  30. Chrissie schreef:

    De cake was heel goed gelukt. Had wel een grotere springvorm genomen wat beslist nodig was..Had ook geen kleinere . Was heel lekker maar best machtig. We moeten ook een klein stukje nemen hé 🤣🤣🤣

  31. Martine Caspers schreef:

    Ik heb deze taart al een paar keer gemaakt met veel succes, mensen (en ikzelf natuurlijk) vinden hem heerlijk! Nu zou ik ditzelfde recept willen gebruiken om er individuele taartjes van te maken, in cupcakevormen. Denk je dat dat kan, Laura, of moet ik dit niet willen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jawel hoor, dat kan prima! Ik zou dan siliconen cupcake vormpjes gebruiken.

  32. Naomi schreef:

    Bij mij is het cheesecakebeslag vaak vloeibaar, hoort dat zo en weet je misschien waar dit door komt? In jouw recept lijkt het er namelijk op dat het beslag dikker moet zijn.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het hoort redelijk vloeibaar te zijn.

  33. Marle schreef:

    Kun je het roomkaasglazuur al eerder maken (dus bijvoorbeeld hetzelfde moment als de taart) en er pas opsmeren als je de taart gaat serveren (dus 1 dag later) of word de roomkaas dan te stijf?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan prima.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept