Review Le Creuset – Patisserie

Gepost: 10 november 2014 Laatst bewerkt: 22 juni 2023

review creuset patisserie 1

Ik heb thuis een hele fijne springvorm van Le Creuset, echt een topper! Ze hebben zelfs een hele serie met bakproducten. Nu kan Le Creuset hier ook een bakboek aan toevoegen: Patisserie. Uiteraard worden alle baksels gepresenteerd in de vormen van het merk. Maar dat betekent zeker niet dat er minder lekkere recepten in staan!

review creuset patisserie 2

De inhoudsopgave is duidelijk en is opgesplitst in zoet en hartig. Het zijn voornamelijk zoete recepten maar een aantal hartige mogen ook niet ontbreken. Verder is het niet opgesplitst in thema’s, er staat gewoon een duidelijke lijst met de verschillende recepten. Met paginanummer, dus je kunt direct naar de juiste pagina bladeren nadat je iets lekker hebt uitgekozen. Het soort recepten staat wel door elkaar, zo heb je in het begin koekjes staan maar op het eind ook weer. Het is geen heel dik boek en daarom vind ik het nu ook helemaal niet storend.

review creuset patisserie 3

De recepten zijn nog behoorlijk divers. Er staan een hoop klassiekers tussen, maar ook een paar leuke originele recepten. Wat dacht je van een klassieke cheesecake? Maar dan wel met speculoosbodem, heerlijk! De kleine suikerbroodjes vind ik ook erg leuk en zijn op mijn lijstje gezet.

De receptuur is heel duidelijk beschreven en het staat er ook overzichtelijk. Er staat ook bij welke vorm je nodig hebt (van Le Creuset uiteraard), voor hoeveel stuks het is en hoe lang je ongeveer bezig bent. Heel duidelijk dus.

review creuset patisserie 4

De foto’s vind ik stuk voor stuk ook heel mooi, ik krijg zin om te bakken! Ziet deze biscuitrol er niet heerlijk uit? Of de krokante koekjes met mascarpone? Nog wat voorbeelden van recepten zijn limoen muffins, brownie met mango, tiramisu met limoncello en koffiecake met vanilleslagroom en karamelaus.

Ook een aantal hartige recepten staan in dit boek. Een superleuk hartig brood, driekazenquiches met walnoten en bladerdeegrolletjes zijn zomaar een paar voorbeelden.

review creuset patisserie 5

Wat vind ik van het boek?

Het is misschien groot kookboek, maar dat maakt het zeker niet minder leuk! Voor € 9,90 heb je een grote diversiteit aan recepten. De recepten hebben allemaal een foto en die zien er stuk voor stuk ook goed uit. Elk recept heeft een duidelijke beschrijving en over het algemeen zijn de ingrediënten ook goed verkrijgbaar! Een erg leuk boekje om iemand cadeau te doen met de feestdagen!

Het boek telt 80 pagina’s en is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Margot schreef:

    Mooie foto’s! Ik vind het altijd erg fijn als er bij elk recept een foto staat.

  2. Iris schreef:

    Dat boek ga ik zeker eens bekijken. Ik heb een tartelette vorm van Creuset en deze bakvormen zijn wat duurder, maar van hele mooie kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *