Candy Bark

10 juli 2015
40

candy bark 1a

Candy bark is een term die je in Nederland nog niet zoveel tegenkomt. In Amerika is het wel heel bekend en daar zie ik ze regelmatig voorbij komen op verschillende blogs. Een candy bark is eigenlijk gewoon een grote chocoladereep die je zelf samenstelt en vervolgens in stukken snijdt. Die zelfgemaakte chocoladereep kun je zo gek maken als je zelf wilt. Gebruik verschillende smaken en kleuren chocola voor de basis, daarna kun je de reep decoreren. Dit kun je doen met sprinkles, snoepjes, candy bars, koekjes en meer. Alles wat je lekker vindt, voeg je samen op de candy bark. Na het stollen hoef je hem dan alleen nog maar in stukken te snijden.

Zelf gebruikte ik drie kleuren candy melts voor deze reep. Het geheel decoreerde ik met sprinkles en stukjes schuim. Ik at deze brokken niet zo op, maar gebruikte ze voor een bakproject dat ik samen met Lian en Mariette maakte. Nieuwsgierig? Morgen deel ik dit project waar deze stukken candy bark voor zijn gebruikt! Maar nu eerst vertel ik je hoe je zelf een candy bark maakt.

candy bark 2a

candy bark 3a

Candy bark

Candy bark? Dat is eigenlijk gewoon een grote zelfgemaakte en versierde chocoladereep. Ik vertel je hoe je hem maakt en wat je ermee kunt doen.
Porties: 1 bakplaat vol

Ingrediënten

  • chocola en/of candy melts in kleuren naar keuze
  • bijpassende sprinkles
  • cocktailprikker

Instructies

  • Smelt de chocola of candy melts. Je kunt dit au bain marie doen of in de magnetron. Als je de magnetron gebruikt, zet het schaaltje dan steeds per 10 seconden in de magnetron. Door gebruik van de magnetron kan de chocola al snel te heet worden en verbranden. Mocht je chocola nog te dik zijn wanneer het helemaal gesmolten is, dan kun je deze eenvoudig verdunnen.
  • Wanneer alles gesmolten is kan de pret beginnen! Schep met theelepels de gesmolten chocola op een met bakpapier beklede plaat. Zorg dat je de kleuren mooi verdeelt over de hele plaat. Pak nu een cocktailprikker en roer als het ware de chocola door elkaar. Neem de randen ook goed mee en ga net zo lang door tot je het patroon mooi vindt.
  • Nu de chocola nog zacht is decoreren we het ook gelijk. Begin met de grootste decoraties en verdeel deze over de chocoladereep. Daarna kun je ook de kleinere decoraties en sprinkles verdelen.
  • Laat de de candy bark buiten de koelkast helemaal uitharden, dit kan (afhankelijk van het weer) een paar uur duren. Wanneer de reep is uitgehard kun je hem in stukken breken of snijden.
Tips

Blijven de gesmolten candy melts te dik? Lees hier hoe je chocola en candy melts kunt verdunnen.

Hoe meer chocola je gebruikt, hoe groter je candy bark wordt. Ik gebruikte ongeveer 150 gram per kleur en maakte daar een flinke reep van ongeveer 20×30 centimeter van.

Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 weken houdbaar.

candy bark 4a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

27 reacties

  1. Renate schreef:

    Dat ziet er vrolijk en gezellig uit. Bijna zonde om op te eten.

  2. Margot schreef:

    Wat ziet dat er heerlijk vrolijk en zomers uit!

  3. Annette schreef:

    Wow wat een heerlijke kleuren, lijkt me heel leuk om eens te maken.

  4. Tamara schreef:

    Wat leuk met de kleurtjes!

  5. Joyce schreef:

    Leuk met zoveel kleurtjes! 😀

  6. Natascha Velthuis schreef:

    Het ziet er super leuk uit. Een kleuriggeheel. Ik had wel een vraagje : de kleurstof die gebruikt is, welke is/zijn dat?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik candy melts, die zijn al gekleurd. Deze zijn van het merk Merckens.

      1. Len schreef:

        Vraagje, waar koop je deze Candy Melts ? Ik krijg ze nergens gevonden…..

        1. Laura's Bakery schreef:

          Bij taartdecoratie winkels of webshops die in chocolade zijn gespecialiseerd. Ze zijn vooral van het merk Wilton te krijgen in Nederland, maar bij sommige webshops kun je ook het merk Merckens kopen, die heb ik voor deze reep gebruikt.

  7. Dit ziet er echt verrukkelijk uit! En ook super leuk met al die kleurtjes!!

  8. Rensina Steursma schreef:

    Wat ziet dit er vrolijk en lekker uit!
    Ben nu heel benieuwd naar jullie pronkstuk morgen (vast iets met oranje/geel/roze/wit)
    Zag namelijk bij Lian ook al zoiets leuks voorbij komen.
    Groetjes, Rensina

    1. Laura's Bakery schreef:

      Met de kleuren zit je in ieder geval goed 😉

  9. Cora schreef:

    Grappig!
    Wat is de reden dat je het buiten de koelkast laat uitharden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Chocola trekt vocht aan en dan kan de chocola wit uitslaan. Nu zal dat bij candy melts wel meevallen, maar ik laat alle chocola gewoon buiten de koelkast uitharden.

  10. hannah schreef:

    Wat een super leuk idee !
    Waar heb je de sterretjes vandaan? Lijkt me super leuk !!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zijn sprinkles, ooit op een beurs gekocht maar meerdere kookwinkels en taartdecoratie winkels verkopen ze.

  11. angenita schreef:

    waar kan je die chocomelts kopen? bij de xenos toch> of blokker

    1. Laura schreef:

      Ik koop ze bij kookwinkels en taartdecoratie winkels

  12. aisha schreef:

    Hey laura,
    Wat is dit leuk zeg!
    Ik vroeg me af kun je ook witte chocolade met kleurstof gebruiken?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, je hebt dan wel speciale kleurstoffen op oliebasis nodig.

  13. Christine van Dijk schreef:

    Hoelang is dit ongeveer houdbaar in de vriezer, en in de koelkast?

  14. Vanessa schreef:

    Echt een super leuke blog en fijn up-to-date met de laatste trends, makkelijk uitgelegd!

  15. Rozemarijn schreef:

    TIP als je chocolade in de magnetron wil smelten (doe ik altijd!).
    Ik zet er altijd een glas koud water naast. Niet te dichtbij, er mag geen water in de chocola spatten. Maar het water doet iets met de lucht in de magnetron waardoor het bijna nooit meer verbrand. Ik doe ongeveer 180 gram, in stukjes gebroken, in een glazen kommetje steeds 30 sec, na 3x is het bijna gesmolten, Als je dan gaat roeren, roer je de nog niet gesmolten stukjes (buitenkant) door de al wel gesmolten stukjes (binnenkant) en wordt het geheel perfect!

  16. Rozemarijn schreef:

    Vandaag mijn eerste candybark gemaakt, groen met roze en hij is prachtig geworden!
    Jammer dat ik geen foto toe kan voegen..

  17. Chimay schreef:

    Zou je ook vormpjes kunnen uitsteken hieruit? Om decoratie op een taart te maken?
    P.s. helemaal verliefd op de kleurcombinaties, helaas is mijn dochter minder fan;)

    1. Lian van Rens schreef:

      Daarvoor is dit te hard, net zoals een (dunne) chocolade reep. Dan zou je ze al als vormpjes moeten gieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *