Chocola en candy melts verdunnen

Gepost: 28 oktober 2014 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
3

candy melts 1a

Mijn chocola/candy melts zijn te dik, hoe kan ik dit verdunnen?

Chocola en candy melts verdunnen is iets wat helemaal niet moeilijk is. Het komt bij mij regelmatig voor dat de candy melts of chocola na het smelten nog net iets te dik is. De cake pops glijden daardoor veel te snel van het stokje af wat weer voor een hoop geklieder zorgt. Behoorlijk frustrerend! Gelukkig zijn er verschillende producten waarmee je chocola en candy melts gemakkelijk kunt verdunnen.

Waar kun je chocola en candy melts mee verdunnen?

Er zijn drie verschillende producten die je kunt gebruiken voor het verdunnen:

 1. Zonnebloemolie
 2. Cacaoboter
 3. Mycryo (cacaoboter in poedervorm)

Cacaoboter is in verschillende vormen te verkrijgen. Als kleine harde stukjes maar ook als poedervorm, dat noem je mycryo. Aan deze laatste geef ik zelf de voorkeur. Doordat het een poeder is lost het heel erg snel op en is je chocola supersnel verdund. Je kunt je cake pops gemakkelijk dippen en de chocola hardt gewoon goed uit terwijl de structuur gewoon hetzelfde blijft. Let wel op dat je niet te veel toevoegt, dit veranderd de structuur en zorgt ervoor dat de chocolade of candy melts minder goed uitharden.

Bij zonnebloemolie lijkt die structuur juist al bij een kleine hoeveelheid te veranderen. Hiermee kun je je chocola ook verdunnen, maar wanneer je de overtollige chocola er af tikt heb je geen glad oppervlak meer. Het lijkt dan alsof het laagje chocola uit verschillende lagen bestaat.

Cacaoboter stukjes zijn ook nog een optie. Ik heb deze wel eens gebruikt maar ik ben er niet heel erg enthousiast over. Het duurt lang voordat de stukjes zijn opgelost, ook merkte ik dat ik bij het dippen hetzelfde effect kreeg als bij zonnebloemolie.

Mijn advies is dus om mycryo te gebruiken om chocola en candy melts te verdunnen. Je kunt dit in verschillende webshops kopen, bijvoorbeeld taartdecoratie winkels of webshops die gericht zijn op chocolade en bonbons.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Sonja schreef:

  Handige tip, zit altijd te klooien met Crisco en dat had vaak geen gewenst effect.

 2. Vivian schreef:

  Hoi Laura,

  Wat koop jij altijd mycryo?

  Groetjes Vivian

 3. roos schreef:

  Hoiiii, ik koop alles op deleukstetaartenshop.nl en bouw huis.nl zijn super

 4. Marie Mol schreef:

  hi hoeveel Mycryo gebruik je? ik kan het kopen bij 80gr.
  alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *